Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek v vezi, zaljubljena

v vezi, zaljubljena

Pozdravljeni.

Najprej bi vas prosila za čim manj obsojanja ter čimveč nasvetov. Čeprav sem mislila da se to meni ne more zgoditi (zarečenega kruha se največ poje pravijo) se mi seveda je. Že nekaj časa sem v vezi, dokaj zadovoljivi, a sedaj sem se zaljubila v drugega. On tega ne ve, sem pa izvedela (ne od njega neposredno), da bi naj tudi on gojil čustva do mene, Je pa fantov kolega in zato najverjetneje ne bo nič storil v zvezi s tem, pa še bolj taki sramežljivček je 🙂 Vem, da bi mogla biti prioriteta reševanje moje veze, a enostavno si ne morem pomagati, da ne bi mislila na drugega in kako pristopit do njega… Vem, da je grdo, nemoralno in še kaj ampak zaenkrat še nisem pripravljena dokončno zavreči veze, dokler se nekak ne prepričam, da je če je to res to.. Imate kaki nasvet, kako pristopit do tega drugega, ker ravno z besedami, da jaz bi pa z njim bila ravno ne morem…://

Greš do njega in ga vprašaš, če bi bil za nekaj časa tvoja “rezerva”, samo toliko, da ugotoviš, kaj sploh v življenju želiš? Še vedno preveč direktno? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Aja, ti si zaljubljena, imaš metuljčke v trebuhu, izbranec o tem ne ve ničesar:). To je dober znak za tvojo obstoječo zvezo, ker se ni še nič drastičnega zgodilo in najbrž boš slej kot prej ugotovila, da tako kot je hitro prišlo, bo tudi hitro odšlo. V času zaljubljenosti se ne moreš prepričati, ali je tvoja puščica usmerjena v pravega princa ali je vse skupaj le iluzija. Nikakor te ne obsojam, daleč od tega. Samo gledam realno:). Na tvojem mestu bi si vzela čas, dobro premislila, a po drugi strani bi upoštevala tudi srce.

No jaz sem klerikalka. Če si v dokaj zadovoljivi zvezi (ne vem, kaj točno s tem misliš~~) potem jaz, če bi se zaljubila v drugega, ne bi naredila nič. Ker to se pač lahko zgodi, da se v koga malo zagledaš. Po drugi strani pravijo, everything is fair in love and war. Čeprav najbolj fair bi bilo, da bi tega fanta zdaj pustila in po možnosti ne neposredno dala vedeti novemu, da si fraj. Pa še potem jaz ne bi letela v neko novo zvezo. Odločitev je tudi (predvsem) na njegovi strani, ali pač?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Zaljubljenemu lahko rečeš kar hočeš in te ne bo slišal.. Vsekakor pa se ena zveza zaključi preden se začne nova.. To da bi pa se sedaj želela prepričati da se na koncu ne boš opekla je pa le preračunljivost..

Zaljubljenost je kratkotrajna, zato tega moškega idealiziraš….

… je to že zelo dober razlog, da se vpraša, kaj je šlo narobe. Ampak zdaj je že zaljubljena in ji je brez zveze sploh karkoli še govorit.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Veza je dokaj zadovoljiva, včasih boljša včasih slabša, ni pa več tistih iskric, kemije, ki človeka poživi. Enostavno se je vse že precej ohladilo.

Vseeno pa ne razumem kako se mi je to lahko zgodilo,.. Sem pa tudi jaz upala, da bo kakor je prišlo tudi odšlo pa še kar nič, traja pa to že definitivno več kot pol leta in vedno bolj intenzivno je.
Drugače nisem neki tak karakter, ampak enostavno mi srce več ne da miru in ne vem kaj naj naredim :/
Torej naj čakam da zaljubljenost popusti tudi če bo to čez leto, dve…?? Ali pa sploh ne bo??

Saj se vsaka veza čez leta “ohladi”.
Lahko delaš na tem, da v obstoječo vezo vneseš nekaj novega, da skupaj s partnerjem spet doživita kaj lepega, kar bo lahko obudilo iskrice…Ali pa vsake toliko časa najdeš novega in si z njim, dokler traja kemija.

Filmskih scenarijev ne vidiš v real lajfu:). Ljudje pa pričakujejo, da bo vedno ščemenje v trebuhu, tisti prijeten adrenalin, ko si poln energije:). Ljubezen je trdo delo:). Če boš sledila Robijevemu nasvetu, boš s časom ugotovila, kako vlagaš energijo nekam, kjer s časom izpuhti in potem vse znova od začetka. Če z obstoječim partnerjem nimata otrok, družine, potem je dobro, da razmisliš kje si in kam si želiš pluti.

Ne bom obsojala, pa tudi analizirala ne…

Nekako mi deluješ mlada, in pri tem si predstavljam, kaj bi rekla svojim hčeram, če bi imele fante (recimo tam od 16 let dalje)… Mogoče si zgrešila forum, in bi morala postavit vprašanje na kakšnem forumu, kjer so mladi in malo manj mladi…

Torej kako na nek ne preveč očiten način dat nekomu vedet, da ti je všečen. Enostavno, jaz bi z njim preživljala čim več časa, in še ta čas, bi bil kakovosten. Torej v smislu toplih in zaupnih pogovorov (z neko osebno noto, ki se lahko tudi stopnjuje, pač odvisno od odziva), z ogromno poslušanja (in razumevanja) druge strani, torej prijatelja, in če se bo med vama stkala neka pristna prijateljska vez, bi dodala tudi dotike (kot naprimer objem ipd.) ki bi bili za odtenek daljši, kot samo prijateljski ipd.. Odvisno od odziva. Vsekakor kot povabilo, ne pa siljenje.

Mogoče bi moral kakšen moški kaj ven iz sebe spravit, kaj bi od ženske oz. dekleta, ki mu je všeč, pričakoval, kakšno “varnost” bi mu morala ponudit, da bi pristopil k njej kot potencialni partnerki.

IT, odličen nasvet, hvala!!! Res pa bi bilo še kakšno moško mnenje zaželeno 🙂

Se pravi, da nista poročena in brez otrok? Če je tako, potem pač poveš fantu, kako je “na stvari” in se razideta, tudi če ne boš pristala s tem prijateljem, kot pa da živiš s figo v žepu in z mislimi pri drugem.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če nekako sodim po tem kar pišejo tu mlajši moški je to zanj tista varnost, da ne bo zavrnjen ko bo vprašal:“boš dala….”
Taki mladenči so kar pogosti in če naletiš na takšnega…. kaj pa vem kaj boš naredila. :/

Ostalim pa lahko rečeš marsikaj, če si mu zanimiva še kako drugače mu ne bo težko bit s tabo in se (samo) pogovarjat. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Se pravi, da nista poročena in brez otrok? Če je tako, potem pač poveš fantu, kako je “na stvari” in se razideta, tudi če ne boš pristala s tem prijateljem, kot pa da živiš s figo v žepu in z mislimi pri drugem.[/quote]

Matjažko, daj povej, ali je kak fant kdaj pustil svojo punco preden ni spal z novo? Ne poznam takšnega primera.

Saj ona pa ni fant. 🙂

Se pravi, da nista poročena in brez otrok? Če je tako, potem pač poveš fantu, kako je “na stvari” in se razideta, tudi če ne boš pristala s tem prijateljem, kot pa da živiš s figo v žepu in z mislimi pri drugem.[/quote]

Matjažko, daj povej, ali je kak fant kdaj pustil svojo punco preden ni spal z novo? Ne poznam takšnega primera.[/quote]Mene je moj bivši. Ni imel druge, ni me pustil zaradi druge, še zdaj nima druge.
Rekel je, da sem preveč agresivna in težka in da ne znam parirati moškemu in s tako ne more biti. Malo po tistem sem začela pisati sem. In se trudim, da bi postala takšna kot ti, mirna in dobra, ki ne šimpfa moških piscev, pa sem kot kramp ali tank in zdaj vedno manj berem ta forum, ko s strahom pričakujem, kaj vse bo še kdo napisal… saj bi se še razjokala, če ne bi bila tako močna ženska. S karakterjem, kot ga v onem filmu Dolores Claiborne Kathy Bates posoja naslovni igralki.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Se pravi, da nista poročena in brez otrok? Če je tako, potem pač poveš fantu, kako je “na stvari” in se razideta, tudi če ne boš pristala s tem prijateljem, kot pa da živiš s figo v žepu in z mislimi pri drugem.[/quote]Seveda, takoj ko se malo zagledaš v drugega, če nisi poročen in nimaš otrok, se to zamnenja. Ko se ti zdi, da nimaš več šans menjavat, pa se poročiš, da si zazihraš zvestega partnerja.

Se pravi, da nista poročena in brez otrok? Če je tako, potem pač poveš fantu, kako je “na stvari” in se razideta, tudi če ne boš pristala s tem prijateljem, kot pa da živiš s figo v žepu in z mislimi pri drugem.[/quote]Seveda, takoj ko se malo zagledaš v drugega, če nisi poročen in nimaš otrok, se to zamnenja. Ko se ti zdi, da nimaš več šans menjavat, pa se poročiš, da si zazihraš zvestega partnerja.[/quote]

Vsak naj dela po svoji vesti! Če ne gre samo za simpatijo in ima partnerja rada, potem so preuranjene poteze oz. radikalne odločitve le odraz nestanovitnosti, če jo lahko zamaje vsak “ljubezenski” vetrič. Kako je, kakšna je njuna zveza, ve le ona. Konec koncev se da tudi čustva do določene mere nadzorovati, lahko njihova semena zavestno zalivaš in oskrbuješ, tako neguješ romantične predstave in sanje, češ, kako bo pa sedaj z novim super, lahko pa ji pustiš “na suhem”, da ne poženejo, kvečjemu vzkalijo in potem zamrejo.

Seveda, takoj ko se malo zagledaš v drugega, če nisi poročen in nimaš otrok, se to zamnenja. Ko se ti zdi, da nimaš več šans menjavat, pa se poročiš, da si zazihraš zvestega partnerja.[/quote]

Vsak naj dela po svoji vesti! Če ne gre samo za simpatijo in ima partnerja rada, potem so preuranjene poteze oz. radikalne odločitve le odraz nestanovitnosti, če jo lahko zamaje vsak “ljubezenski” vetrič. Kako je, kakšna je njuna zveza, ve le ona. Konec koncev se da tudi čustva do določene mere nadzorovati, lahko njihova semena zavestno zalivaš in oskrbuješ, tako neguješ romantične predstave in sanje, češ, kako bo pa sedaj z novim super, lahko pa ji pustiš “na suhem”, da ne poženejo, kvečjemu vzkalijo in potem zamrejo.[/quote]Ne vem, ob enih si ji drugače svetoval, bolj radikalno, se mi zdi. Zdaj si menda tiste gobe pojedel, očitno niso bile nore, ker tvoji posti so včasih preuranjeni za razliko od tvojih odločitev ccccc.inc.press

Katenjka, jaz te imam tudi rad, samo ne toliko ,da bi te dal v svoj podnapis. :)))
Kaj je sedaj to neko spajderjanstvo z iskrenim izkazovanjem čustev? 😀

Katenjka, jaz te imam tudi rad, samo ne toliko ,da bi te dal v svoj podnapis. :)))
Kaj je sedaj to neko spajderjanstvo z iskrenim izkazovanjem čustev? :D[/quote]V slovenskih goricah stoji en beli grad, kjer so tudi taki, ki so mislili, da se preko interneta iskreno izkazujejo čustva. Te bom prišla obiskat, če ne boš prej šel po gobe… mon cher ami

Kaj je sedaj to neko spajderjanstvo z iskrenim izkazovanjem čustev? :D[/quote]V slovenskih goricah stoji en beli grad, kjer so tudi taki, ki so mislili, da se preko interneta iskreno izkazujejo čustva. Te bom prišla obiskat, če ne boš prej šel po gobe… mon cher ami[/quote]

Katenjka, najbolj mi lahko zagodeš, če me vzameš s seboj na mali maraton. Mogoče bi res šel po gobe po pretečenih 21 km. 😀

V slovenskih goricah stoji en beli grad, kjer so tudi taki, ki so mislili, da se preko interneta iskreno izkazujejo čustva. Te bom prišla obiskat, če ne boš prej šel po gobe… mon cher ami[/quote]

Katenjka, najbolj mi lahko zagodeš, če me vzameš s seboj na mali maraton. Mogoče bi res šel po gobe po pretečenih 21 km. :D[/quote]Ah ne bom, ker ne veš, kaj so to vztrajnost, potrpežljivost, strpnost… lojalnost…??

Katenjka, najbolj mi lahko zagodeš, če me vzameš s seboj na mali maraton. Mogoče bi res šel po gobe po pretečenih 21 km. :D[/quote]Ah ne bom, ker ne veš, kaj so to vztrajnost, potrpežljivost, strpnost… lojalnost…??[/quote]

Zakaj pa bi moral tebi biti lojalen? :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close