V Turcija-noro
Osebna izkušnja – jaz sem bil tam (v Erzurumu) že nekajkrat, najpomembneje je, kar sem opazil, da nikoli ne glej cenikov sob v hotelih, ker so cene za individualce izven sezone nižje tudi za 75 % – drugače nisem imel slabih izkušenj. Zame isto kot povsod v Turčiji. Tam sem bil cca 5x, prespal sem 3x.
lp
bv
Ljudje so taki hladni, grdo gledajo in neprijazni, no vsaj jst sm tak obcutek dobila.
V Hotelu Ari pa delajo cudni ljudje, k sva tja prsla s fantom so naju ze tko cudn gledal, pol je pa hotu en sred noci vdret v sobo, medtem k sva spala, skor naju je pobral od strahu.
Hotel je biu namrec pouhn enih mladih Turkov-cudnih.
In pol se je se ena Japonka na hodniku drla-ne vem kva so mel.
V glavnem ce ze gres pejt km drgam spat.
Sm pa glih zdele mejl dobila iz Turcije, in se je zacela zima, ni se snega ampak je hladno.
Ne morm verjet, 10 dni nazaj je blo se 30 stopinj.
Ce gres mogoce v Dogubeyazit, pejt v hotel Tahran in tm vprasi za zafer-ja Onay-a, ful hud model, ti bo vse povedu pa razkazu, polhn je informacij.
Sej je napisan v LP.
Ful se mej fajn, jst bi sla takoj nazaj.
LP
Z letalom do istanbula pol pa naprejz avtobusom.
Najprej sva sla v Amasro, kr drago, noben ne zna anglesk, nc posebnega, isto pol naprej Sinop.
Od Trabzona naprej je blo vse ful dobr,pa vse pocen, spanje je priblizno od 14.-20 miljonov TL, to je cca 2.500 sit za dve osebi.
Hrana je ful pocen, avta si nisva rentala ker je bencin ful drag, dizel k je najcenej je okrog 200 sit liter, ostalo skor 250 liter.
Itak se da povsod pridt z avtobusi, pa avtobusni prevozi so ful pocen.
V glavnem skoz sva potovala z avtobusi, ko sva prisla do Adane sva sla pol se mal na morje v Alanyo in pol z busom (16 ur) do Istanbula.
Lahko gres pa z avionom, ni drago, mislm da okrog 88 miljonov.
Ce bi kdo rad sou na vodeno potovanje, spoznala sva enga vodica iz Dogubeyazita, ful faca, vse ve.
Nama je svetoval nekaj krajev in je blo res tko kt je reku, nepozabno.
V glavnem on organizira turo: Istanbul-Trabzon-Rize-Yusufeli-Artvin-Erzurum-Kars-Dogubeyazit-Van-Ahlat-tatvan-Cizre-hasankeyf-batman-Diyarbakir-Kahta-Adiyaman-Malatya-midyat-Mardin-harran-Sanli Urfa-Gaziantep-Adana.
Mislm da traja mal vec kt 14 dni, pa ni tok ful drago, tok kt z Oskarjem priblizno, ma pa on zasluge da ma Oskar zdej potovanja v V Turcijo, ker ga je on vse naucu in mu vse razkazu in povedu.
Njegov mejl je: Zafer Onay: zaferonay@hotmail.com
V glavnem ful se splaca it z njim, sva vidla fotke in on je res tok kul.
No ce vas se kej zanima, kr vpraste.
LP
Cao, ja zdej ne vem tocno ce more bit skupina, ker on je mel lani eno italijansko druzino, pride mislm da mal cez 200 tisoc na osebo, sam mas res vse za ta denar, vids pa res ogromno.
Najvec informacij bos dobila tko da mu posljes mejl pa ti bo vse razlozu: zaferonay@hotmail.com
Lp
Ta varjanta z zaferjem ma vse vkljucen, tud prevoz.
Pa zihr dozvis res pristno tursko potovanje, se mi zdi da ti lahko nekdo k je rojen Kurd velik bols razkaze in velik vec pove o vsem kokr en Slovencek k je neki cajta tm zveu zato da se je mau naucu o vsem in potem zacel vodit ljudi tja.
Ne vem, moje mnenje.
No sej ce vas kej zanima, mu kr mejl posljite, ker je res ful prjazn, in tud v Lp-ju je omenjen, o njem je napisano da je mina informacij:) kar tok drzi.
Ce ga ne bi srecala v enem hotelu bi zamudila tok enih lepih stvari ker ne bi vedla da obstajajo.
Lp
Veš, Luna. ne bi rad deloval paternalistično.
Tipu je delovno mesto hoteli in lobiji hotelov. Tam išče stranke. Takih tipov je v Turčiji celo morje, vsak ti razkaže svojo turo, vsak pove svoje stvari. Vprašanje v kake skrite kotične b te peljal kdo drug, če bi ga srečala prej. To je pač biznis kot katerikoli drugi – za njih.
O doživljanju pristnega potovanja z vodiči imam pa svoje mnenje, ki jim ni preveč naklonjeno. Drugače sem bil pa v Turčiji že nekajkrat, brez vodičev, zapravil sem manj kot polovico tvoje vsote za 14 dni in strinjam se s teboj, da je Turčija izjemno lepa.
Vesel sem pa, da ti je bilo potovanje všeč.
lp
bv
Ce bi pa rad vidu tega tipa, pa pejt na spletno stran http://www.anchorstone.com, mas njegovo sliko tm.
Je ful dobr prjatu od ameriskega arheologa Bill Fry, ki raziskuje Noetovo barko, ki naj bi jo odkril v Dogubeyazitu.
Glih onadva sta naju pelala na ful lep izlet pogledat to barko in je ta Zafer res the best.
LP
Glede denarja se da cenej skoz pridt ce gres sam, itak, jst sm sla za 25 dni pa sem zapravla 200 000 sit, s sopingom vred.
Sam sm hotla povedat tistim k ne hodjo sami in rajs potujejo organizirano da se mi zdi to ful dobra varjanta.
Turcija je pa res neki najlepsga, bi sla kr nazaj, sam sm bla ze dvakrat in je skrajni cajt da se kej druzga vidm:)
LP
Forum je zaprt za komentiranje.