V Slovenijo se je v letu 2020 priselilo kar 36.000 tujcev
Slovenec ne dobi nič, 17.07.2021 ob 18:18
Južni samo, da pridejo, jim že porinejo novo socialno stanovanje. Slovenec, ki se matra celo mladost, se izobražuje, gara za majhno plačilo, plačuje davke, a mu na žalost potem zmanjka cajta za kopico otrok, tega filma ne bo videl. Sramota vseh sramot.
Južnak dobi kredit, posao, socialne dodatke, stanovanje in reče, da noče slovenskega državljanstva, ker se noče učit jezika.. pa to je možno samo pri nas.. ker podpirajo te lene riti.
Slovenček dobi socialko, ker se mu ne da delat, izredno pomoč za hrano, obleko in obutev, plačano obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, subvencijo za najemnino, brezplačen vrtec za otroka, zastonj prehrano za otroka v šoli, zalagajo ga na Rdečem križu in Karitasu, še Ogulinka mu kaj nakaže, če je še premalo, gre jamrat na Preverjeno in se spet vsuje z vseh strani, jugovič mora pa dvanajst ur na gradbišču garat, slovensko gospodarsko rast podpirat, davke plačevat in slovenske lenuhe futrat.
Refenda, 17.07.2021 ob 16:00
Tujci, ja. Pa to niso Nemci, Francozi, Anglezi. V glavnen so Cefurji.
V Angliji je največ napadov z nožem v Evropi (enega silverstrskega večera kakšnih 5 let nazaj jih je 7 umrlo v različnih incidentih in vsi so bili mlajši od 18 let, tako da neki predsodki kdo je iz severa ali juga včasih ne pijejo vodo, čeprav je pa res da v Angliji je sedaj OGROMNO tujcev iz drugih evropskih, afriških in azijskih držav in da je mogoče zato več nasilja, kar se tudi dogaja na Švedskem, kjer že spreminjajo zakone. Sicer pa po mojih izkušnjah so Avstrijci veliko bolj strpni kot Slovenci. Včasih se mi zdi da je tukaj slabša kultura kot v marsikateri južni državi. Že ko sem gledal sosede, prej še sošolce v srednji šoli, na fakulteti in podobno. V srednji šoli samo neko fizično obračunavanje, na fakulteti neka nezdrava pasivna agresivnost, sosedi pa tudi marsikateri brez osnov bontona in kulture in tudi agresivni da ni besed pa je bila Slovenka ali pa tudi Slovenec.
V prejšnjih levih vladah se spomnim ko mi je ena na občini ki jo poznam rekla, da so Albancem iz Kosova v enem letu dali 3.000 dovoljenj- to jih verjetno pripeljejo ti ki od tam in imajo tukaj podjetja in mu malo da uradno malo na roke, on in pa žena pa še dobita socialno in otroške dodatke… po drugi strani so pa državljani eni tudi pol leta iskali službo.
So pa v tej vladi naredili red, če se kdo spomni, ko so začeli nadzirat fiktivne prijave tujcev in jih je bilo v enem stanovanju po 100 prijavljenih, pa so dobili tu dodatke, delali so pa dejansko v Avstriji… Očitno tista na okencu ni imela toliko inteligence, da bi rekla to pa ni niti teoretično možno.
Se spomnim ko so polagali tiste optične kable, ko je Telekom dobil Evropska sredstva, praktično vsak je govoril albansko, delavci ki bi pa delali tudi gradbena dela in so državljani Slovenije, pa na borzi potem pa lažnivci pišejo ne najdemo delavca. Ni res, ker vsako delovno mesto za delavca ko sem se prijavil je bilo po 30 ali 40 ljudi in si še za delavca moral imeti neko “vezo” da si prišel zraven.
Naseljevati muslimane je samomor na dolgi rok, mogoče pa že na srednji rok.
V glavnem visijo na sociali in se na naše stroške načrtno močno množijo. Nikoli se ne prilagajajo, kaj šele asimilirajo. Gojijo totalitarno ideologijo, ki se ji gre samo za to, kako si bo nekoč pokorila svet in iztrebila t.i. preklete nevernike.
Za dosego tega cilja jih koran napotuje na džihad, ki vsebuje tudi teroristične prijeme, kar lahko tudi vidimo po množičnih napadih po evropskih mestih.
Kot delavce (če je že treba) bi res lahko rajši uvažali Ukrajince/Ukrajinke, Ruse, pa tudi ljudi iz Srednje in Južne Amerike, Vietnama, Filipinov itd. Nikakor pa nobenih muslimanov!
Jure M, 20.07.2021 ob 12:35
Naseljevati muslimane je samomor na dolgi rok, mogoče pa že na srednji rok.
V glavnem visijo na sociali in se na naše stroške načrtno močno množijo. Nikoli se ne prilagajajo, kaj šele asimilirajo. Gojijo totalitarno ideologijo, ki se ji gre samo za to, kako si bo nekoč pokorila svet in iztrebila t.i. preklete nevernike.
Za dosego tega cilja jih koran napotuje na džihad, ki vsebuje tudi teroristične prijeme, kar lahko tudi vidimo po množičnih napadih po evropskih mestih.
Kot delavce (če je že treba) bi res lahko rajši uvažali Ukrajince/Ukrajinke, Ruse, pa tudi ljudi iz Srednje in Južne Amerike, Vietnama, Filipinov itd. Nikakor pa nobenih muslimanov!
Tvoj idol je obljubljal, da bo to ustavil.
Namesto tega je povečal uvoz za 15%.
Ja, opažam tudi jaz, vedno več unih, v rjuhe zavitih ter tudi drugih, zapečenih, sploh ne razumeš, kaj govorijo.
Ampak opažam še nekaj, ogromno napako večine Slovencev- ko se pogovarjajo z nekom iz bivše Yuge, ki po možnosti tukaj živi že celo večnost, se bodo Slovenčki lepo pogovarjali v njihovem jeziku. Zakaj že??? Un je tukaj, v Sloveniji, ima da zna slovensko, ne pa, da se mi pokorimo in z njim govorimo njegov jezik. Poznam kar nekaj takšnih, že nekaj desetletij tukaj, govorijo svoj jezik dalje. Saj slovensko jim sploh ni treba. No, tukaj sem sama trmasta, prav nalašč ne znam nobenega Yugo jezika, tako da z mano morajo govoriti slovensko, ali pa jim preprosto povem, da jih ne razumem in konec debate.
Potem se spomnim pred leti, takšna fama okoli tiste ograje na južni meji, kako so jo postavili in bla bla. A dejansko kdo ve, kako je ta ograja postavljena? Smejali bi se, če bi to videli, kajti na vsake par metrov so vrata, ki so včasih odprta. Ponekod pa ograje kar zmanjka in je nekaj km sploh ni. Ja, tako mi “ščitimo” mejo. Saj se nam lahko vsi smejijo ob tem.
Potem so tukaj razne bonitete za tujce in kdo ne bi z veseljem primigriral v Slo? Dobi popolnoma vse zastonj, nič mu ni treba delat. No, zdaj bodo imeli ti tudi korona test zastonj.
Ujčkamo, ujčkamo na vso moč te tujce, ma vam povem, da se nam bo čez določeno št. let to vse naproti obrnilo. Oni nas ne bodo ujčkali, ko bodo začeli prevladovati in pridobivati na moči.
Replika541, 18.07.2021 ob 08:28
Nisem vedela, da fajonka vodi vlado zadnje leto, ko je porast prihoda migrantov.
Ma s tole fajonko opletajo ker je bila takrat v Bruslju ko smo šli tistim na Kosovu na široko odpirat vrata. A pa uganete kdo je bil šef države takrat? Med prvimi smo priznali Kosovo kot neodvisno. Frendi pač.
Forum je zaprt za komentiranje.