Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice v Rim z vlakom ali letalom?

v Rim z vlakom ali letalom?

Ima kdo izkusnje? Ker je poceni letalska karta na voljo le iz Trevisa (ITA) so stroski za dva tam tam, v primerjavi z vlakom (iz Trsta), casovno tudi nekje.

Pozdrav !

Kaj pa iz Celovca, kolegica je lansko jesen letela iz Celovca
v Rim z Ryanair za 1 evro + 2o eur takse, morda imajo
še vedno tako ugodno ponudbo…

Lep dan !

Iz Celovca ne letijo več. Imaš pa poceni varianto iz Benetk.

Z avtom…

to je to, iz benetk (treviso) leti rynair-to je najugodnejša ponudba, vendar cenovno sovpada z ceno vlaka, za dve osebi…s tem, da nisem upoštevala taxija iz letališča v mesto, ki v eno smer stane ca 50 eur za dve osebi

odpade, ker bi se rada spočila…italijanske AC, parkiranje v mestu (če sploh) etc.

Splača se iti z avtom do letališča v Trevisu in tam pustiti avto, ker so kar nizke cene. To seveda pride v poštev, če greš v Rim le za par dni, npr. za 4 dni znese 24evrov, za 10 dni 48 evrov, pa še od nikogar nisi odvisen glede vožnje tja in nazaj.

Jaz sem lani šel v Rim z vlakom iz Trsta – imajo zelo ugodne ponudbe.
Plačal sem 15 EUR v eno smer.

Poglej na:
http://www.trenitalia.com/en/promozioni_offerte/promozioni/liberta_viaggi.html

Enosmerna karta za vlak iz Trsta do Rima lani septembra okrog 14.000 SIT z rezerviranim sedežem kupljena pa v Ljubljani na želežniški postaji..

Cene parkinga za štiri dni so 28-38 eur, cena povratne let. karte (rynair) na osebo ca 12.000, do trevisa v obe smeri ca 500 km – ca 7.000 benzina, ca 11 eur cestnin (v obe smeri), taksi iz letališča v center Rima 50 eur/2 osebi v eno smer, na okroglo nas ta varianta pride 25.000 sit/ os
Slišala sem tudi za varianto z vlakom in zato me zanimajo morebitne izkušnje….vožnje po voznem redu je ca 6,5 ur iz Trsta, stroški povratne vozovnice na osebo ca 23.000, pa še brez skrbi si in v primeru odpovedi nisi na zgubi…bolj se nagibava k tej vožnji…Če ima kdo izkušnje bom zelo hvaležna (ali je treba karto rezervirati, koliko prej, kaj posebej paziti..)

o fino, to je pa res poceni klatez…v bistvu je regular karta cenejsa od letala, 15 eur pa minimum…a si karto kupil na postaji v Trstu, prek neta in koliko prej? hvala!!!

Jaz grem naslednji mesec.Mi prosim poveš koliko časa potrebujem z avtom iz Ljubljane do Trevisa,pa kolk prej moraš biti tam.Letalo je zjutraj,zato me malo skrbi kdaj naj krenem iz Ljubljane da ne zamudim.Ja,ali je zelo težko najti to letališče?

Karto se da kupiti na postaji in tudi preko neta. Preizkusili smo obe varianti. Na postaji jo kupiš in dobiš, na internetu pa dobiš mail s kodo in potem lahko dvigneš karto kar na postaji v samopostrežnem avtomatu.

Na internetu se da tudi preveriti ali so še na voljo za posamezen vlak, ki ga izbereš. Malo se poigraj na linku, ki sem ga navedel (v bistvu začni postopek nakupa).

Gre za sistem, ki ga imajo nizkocenovni letalski prevozniki – na vsakem vlaku je x sedežev za 15 eur, y sedežev za 30 eur,… Ko jih zmanjka, jih pač ni več na voljo. Karta pa velja samo za izbrani vlak na izbrani dan.

Hvala klatez za info!! sprobam linke in rezervacijo, definitivno se splača kupit prej, ker veliko prihraniš..
fighter, običajno je, da si na letališču vsaj uro oz. bolje 1,5 h pred poletom. Do Trevisa je iz Po ca 2-2,5 h, je pa spet odvisno kako hitro greš in kakšna je gužva na cesti, zna se zamašiti na cestninski pri Benetkah, ma ni nujno, sploh če potuješ zgodaj zjutraj verjetno ni panike. Iz Lj pribij še kake pol urce.
Jaz sem bolj na sigurno in raje tam v miru še kavo spijem, kot letim, če bom ujela letalo…tako, da priporočam odhod od doma z uro rezerve;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close