Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek v pričakovanju 2013

v pričakovanju 2013

Halo, halo, dragi moji ljubitelji Med over neta…

Začela so se praznovanja. Prišel je mesec december, ki se ga vsi zelo veselimo. Prišel je mesec obdarovanj in praznovanj za moške in ženske, za otroke in odrasle.
Miklavž nas je že obdaroval in nas rezveselil z angelčki in hudički, eni so dobri, eni so slabi.
Predsednika smo že izvolili in se zelo veselimo vsega, kar nam je obljubil.
Čarobnost dolgih decemberskih dni bodo poživile lučke, ognjemeti in prireditve.
Segreli so bomo ob kozarčku toplega vina in poskušali vsaj za nekaj časa pozabiti na turobnost v naši deželici med gorami in morjem, med nižino in hribi.

Želim vam veliko lepih doživetij.

Pa napišite kaj lepega vsi tisti, ki imate radi december.

in zakaj bi ne imeli radi preostalih 11 mesecev? mar nimaš vsak dan razloga za praznovanje? se ne znaš iskreno veseliti v svojem srcu? poznaš bistvo sv.Nikolaja? skrivnost Božiča? je bistvo decembra v razbij brigu razpoloženju?

Decembra imava rojstni dan moja mama in jaz, praznujem še božič, ostalo vsesplošno decembersko rajanje mi ne pomeni veliko. Pravzaprav mi je malo bizarno, kako je december tipično potrošniški, ljudje se spufajo do konca.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, tudi jaz sem tipična potrošnica. Ampak preprosto – to imam rada. Lučke, okrašene jelke, kič na vsakem koraku… To mi je všeč. In všeč mi je pričakovanje, kupovanje darilc, takšni in drugačni zaključki, praznovanja… Vesela sem, da je zadnji mesec v letu, ki je navadno (zunaj) zelo siv, mrzel in pust, popestren. In vedno se ga zelo veselim.

Res imam rada tudi pomlad, ko vse vzcveti in me kar razganja, najraje imam poletje, dopust, vročino, morje, sonce, brezskrbnost… A december (če že mora biti zima), je tudi krasen mesec!!!

Meni je december najlepši mesec v letu.
Vsa pričakovanja so usmerjena v konec leta, v te praznične in čarobne dni. Tudi, če se med letom kaj zavozim, si mislim, do decembra bo že kako, vsaj v teh pravljičnih dneh vidim vse pozitivno.
Drugače pa mi med leto bioritem pada iz meseca v mesec, najnižji je prav gotovo novembra. Potem pa so vsa ta pričakovanja in veliko dam na Stvarnikovo rojstvo, ki me vedno znova osmisli in mi daje upanje na boljšo prihodnost.
Letošnji december je še posebej optimistično obarvan, ker bom imela v prihodnjem letu okroglo obletnico.

December mi je bil od nekdaj všeč. V bistvu je bil eden mojih najljubših mesecev v letu. Pa ne toliko zaradi mojega rojstnega dneva, ki ga praznujem prav sredi meseca. Ali zaradi Miklavža, Božička in Dedka mraza, ki so me vsakokrat znova presenečali s svojo izvirnostjo.
Zdi se, da se imamo ljudje decembra raje kot sicer…V zraku je neka čarobna energija, svoje naredijo lučke, ki dajejo sicer pustim in praznim mestnim središčem prav neko pravljično podobo… Če pa pokrajino pobeli še sneg….

Veliko veselja in zadovoljstva…

December je čas, ko v odsevu misli drsijo slike preteklega časa.

Pa se je treba le obrniti in pred nami se odpre mavričen sijaj prihodnosti.

Odpirajo se nam vrata v nov čas, a sreča vendarle ni v tem času, temveč v nas.

DECEMBER JE PRAZNIČEN IN PRAVLJIČEN MESEC, POLN LUČK, OKRASKOV, ŽELJA, SENTIMENTALNE GLASBE IN FILMOV, KI NEUSTAVLJIVO DRVIJO PROTI SREČNEMU KONCU.
V NOBENEM DRUGEM MESECU NI TOLIKO ZABAV. VRSTIJO SE DRUŽENJA PRIJATELJEV, SODELAVCEV. SORODNIKOV IN ČLANOV NAJRAZLIČNEJŠIH SKUPNOSTI, S KATERIMI SMO KOT POSAMEZNIKI POVEZANI.
MED TEM POSLAVLJANJI OD STAREGA LETA, SE NAM UTRNE MISEL, DA BI ZAOBLJUBE IN OGENJ VZDRŽEVANJA, OBDRŽALI TUDI V PRIHODNJEM LETU.

ČE POGLEDAM SEDAJ SKOZI OKNO NAŠE HIŠE IN VIDIM NEBO POLNO ZVEZD TER SOSEDNJE HIŠE, KI SO POLNE LUČK IN OKRASKOV, SE MI KAR SAMA OD SEBE UTRNE MISEL-
KAKO LEPA JE NAŠA SLOVENIJA.
IN POTEM SE MI SPOMIN VRNE NA LETOŠNJE VOLITVE, KO SMO IZVOLILI NAŠEGA NOVEGA PREDSEDNIKA Z UPANJEM, DA BO TO NAŠO SLOVENIJO PRIPELJAL V LEPŠE ČASE, V ČASE, V KATERIH BOMO VSI DOBILI DELO, RADI USTVARJALI IN BILI ZA DELO PLAČANI.
O, KO BI LE VSI TI PRAZNIKI, KI SE NAM BLIŽAJO IN SO POLNI UPANJA, PRINESLI URESNIČITEV ŽELJA.

VIVICITA, lepo si napisala uvodni post, razen tegale (dela) stavka:
Segreli so bomo ob kozarčku toplega vina….
Verjetno si imela v mislih ŽLABUDRO, ki jo prodajajo na štanti

December se mi je vedno zdel hrupen, izumetničen in ponarejen mesec, kjer se mora narod zabavat za vsako ceno, čeprav z grenkimi nasmehi na obrazu. Dokler niso omejili petard je bilo še smrtno nevarno hoditi po cestah v tem času.

Drugače pa imam nekaj rojstnih dni v sorodstvu, bomo praznovali, danes grem na izlet in še malo v toplice in to je to. V bistvu mesec kot vsak. Za naprej so tudi lepe želje za novo leto prej pobožna želja kot realnost, ker smo v obdobju suhih krav in nas ne čaka še vrsto let nič lepega, prej padec standarda in razpoloženje ljudi.

Sama ne pričakujem prav nič, pač manično depresijo, kot jo imam že odkar pomnim… redka stanja manije in stalna stanja depresije, ki se je nočem zavedati….
Vsem pa želim srečno pa zdravo…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Kot svetovni prvak depre, mislim da je treba gledati na novo leto kot novo priloznost v igri zivljenja. Nove karte in nove priloznosti in moznosti. Enkrat pa se mora obrnt na bolje 🙂

Za katenjko in stoenajstkarja 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=Xn676-fLq7I

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Japkica, saj ne bi bilo treba… hvala no…
Tebi->
[youtube]06hqxmiOXIA[/youtube]

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

O kati… sem ga že poslušala v živo. Lepa pesem a te izvedbe še nisem slišala. Hvala. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Da ne bom ispadel nehvalezen medved, tole je za japkico

http://www.youtube.com/watch?v=MJBviq4XiV4

Katenjka, vsi smo včasih depresivni, čeprav se meni še ni zgodilo, da bi me prav kaj psihično pokopalo, vedno se izvlečem iz brezna ven z močjo upanja in notranje stabilnosti. Kot te tu berem si inteligentna mlada ženska in naredi kaj iz tega, namesto da se smiliš sama sebi. Dobi si dobrega tipa, omisli si hišnega ljubljenčka, pojdi v naravo….

In srečno novo leto ti želim.

hvala medvedek :)))

Za zenska razigranost 🙂

Katenjka, vsi smo včasih depresivni, čeprav se meni še ni zgodilo, da bi me prav kaj psihično pokopalo, vedno se izvlečem iz brezna ven z močjo upanja in notranje stabilnosti. Kot te tu berem si inteligentna mlada ženska in naredi kaj iz tega, namesto da se smiliš sama sebi. Dobi si dobrega tipa, omisli si hišnega ljubljenčka, pojdi v naravo….

In srečno novo leto ti želim.[/quote]Čuj latissa, čudno ti to mene čitaš… gobice? gobice…

Zdrave kmečke pameti želim vsem!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

In srečno novo leto ti želim.[/quote]Čuj latissa, čudno ti to mene čitaš… gobice? gobice…[/quote]
Ker mogoče čudno pišeš? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Brada je rekla bay bay, tako da si bodo sosedje odahnili in psi ne bodo vec lajali za mano 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close