Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V občini mengeš pes ubil otroka

V občini mengeš pes ubil otroka

kje ti nasvete pobiraš, sicer ne vem, ampak v nobeno žival, tudi v pse ne, se ne gleda oz. se ne strmi vanje, se jim ne “reži”, in ne hodi direktno proti njim.
[/quote]

Naj najprej napišem, da nimam izkušenj z vedenjem psov.
Osebno sem vedno mirovala in gledala vstran, če je kak pes brez lastnika pritekel, se tudi zmenil ni zame. Nedolgo nazaj pa sem imela incident v gozdu na samem v Ljubljani, da je do mene pritekel srednji pes in začel divje lajati name, približal se mi je na 10 centimetrov, prav norel je, lajež mi je zvenel kot da bi hotel lastnika opozoriti, da je nekaj našel. Najprej sem zmrznila, a ker je bilo vedno hujše sem ga gromko nadrla nazaj “tišina, mrš, utihni, tišina itd”, da se je od presenečenja vsaj malo umaknil. Od daleč slišim sladek glas “Runo (zmišljujem si ime, ker ne spomnim točno) pridi, pri Runo”. Itak da ga ni šmirglal. Potem se drla “Mene je strah” dosegla sem vsaj to, da se je hudič od psa odmaknil za par metrov, lajal pa še vedno. Ko se je lastnik približal na 20 metrov je pes stekel k njemu, nesposoben in ignorantski lastnik pa se mi ni niti opravičil. Prav grozno res. Laično sklepam, da še dobro, da je bil pes podredljiv, tudi prestrašen in švohnate pasme ali mešanice, drugače ne vem.
Tisti ki se spoznate, kaj se da ob takem dogodku narediti, če sploh kaj?

Menda so bili starši deklice priseljenci iz Kitajske.
[/quote]

Ja in – kaj potem, če so iz Kitajske? To karkoli spremeni? Kaj je bistvo te “informacije”?

Osebno sem vedno mirovala in gledala vstran, če je kak pes brez lastnika pritekel, se tudi zmenil ni zame. Nedolgo nazaj pa sem imela incident v gozdu na samem v Ljubljani, da je do mene pritekel srednji pes in začel divje lajati name, približal se mi je na 10 centimetrov, prav norel je, lajež mi je zvenel kot da bi hotel lastnika opozoriti, da je nekaj našel. Najprej sem zmrznila, a ker je bilo vedno hujše sem ga gromko nadrla nazaj “tišina, mrš, utihni, tišina itd”, da se je od presenečenja vsaj malo umaknil. Od daleč slišim sladek glas “Runo (zmišljujem si ime, ker ne spomnim točno) pridi, pri Runo”. Itak da ga ni šmirglal. Potem se drla “Mene je strah” dosegla sem vsaj to, da se je hudič od psa odmaknil za par metrov, lajal pa še vedno. Ko se je lastnik približal na 20 metrov je pes stekel k njemu, nesposoben in ignorantski lastnik pa se mi ni niti opravičil. Prav grozno res. Laično sklepam, da še dobro, da je bil pes podredljiv, tudi prestrašen in švohnate pasme ali mešanice, drugače ne vem.
[/quote]

nekaj osnov če bo komu prišlo prav:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/napad.html
https://old.delo.si/druzba/panorama/samoobramba-ko-napade-pes.html

[/quote]

Jaz imam od zadnjega takega srečanja s seboj solzilec. Sicer nek star, moram pogledat za kaj novega. Nevem, tudi kakšen kol lahko sabo nosim. Mi je čisto vseeno, res. Vse je slo v maloro s temi psi.

[/quote]

Nič, počasi sezeš z roko v obleko oziroma za pas in potegneš delovno orodje – kindžal. Če pes skoči, ga seznaniš z orodjem.

Ok, resen odgovor….solzilec za pse na sprehodih vedno s seboj. Če nič drugega, se boš počutila bolj samozavestno, kar pes začuti.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ja in – kaj potem, če so iz Kitajske? To karkoli spremeni? Kaj je bistvo te “informacije”?
[/quote]

Kaj meniš?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Nič, počasi sezeš z roko v obleko oziroma za pas in potegneš delovno orodje – kindžal. Če pes skoči, ga seznaniš z orodjem.

Ok, resen odgovor….solzilec za pse na sprehodih vedno s seboj. Če nič drugega, se boš počutila bolj samozavestno, kar pes začuti.
[/quote]

Ma solzilec ni najboljša varianta, samo malo narobe zapiha veter pa sebe onesposobiš namesto psa.

Ma solzilec ni najboljša varianta, samo malo narobe zapiha veter pa sebe onesposobiš namesto psa.
[/quote]

Pri solzilcih je zelo močan potisk, ni to tako kot npr. pri laku za lase ali deodorantu. Zagotovo pomaga.

Pri solzilcih je zelo močan potisk, ni to tako kot npr. pri laku za lase ali deodorantu. Zagotovo pomaga.
[/quote]

Preberi članek v delu, link je nekje zgoraj.

[/quote]

Mora biti vrste ‘stream’ – curek in ne ‘fog’ megla, čeprav je težje zadeti, ampak druge variante so še slabše, ok sprehajalna palica je ena, orodje, ki ga slučajno imaš pri sebi – nož, je tudi, mogoče še kakšna sirena, s katano hoditi naokrog se pa žal ne sme.

Neznanega psa prav tako ne smeš nikoli pobožati po glavi, ampak pod vratom, da ima v nadzoru tvojo roko.

Upam, da otrok ne učiš, da pse gledajo v oči ali da sama tega ne počneš? In da jih ne učiš, da se psom direktno približujejo? Oboje je pravzaprav zelo nevarno.
[/quote]

Kdo je rekel, da to svetujem?? Napisala sem, kaj je mogoce vplivalo na reakcijo..

Kdo je rekel, da to svetujem?? Napisala sem, kaj je mogoce vplivalo na reakcijo..
[/quote]

…je možno razumeti da se ti tak pristop zdi pravilen. V naravi direkten pogled v oči pomeni izziv. Pse med vzgojo priučimo da to ni izziv in v bistvu fajn zadeva, ampak pri tujem psu to ne moreš vedet.

Primer težko komentiraj, ker nisem bila zraven, ne poznam psa in ne okoliščin.
Sama imam po moji oceni dokaj težavnega psa, nekega mešanica iz zavetišča (sem strog samokritik). Naredili smo tri šole, 2izpita, pa mu ne zaupam oz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupam le tri družinske člane, poleg drugih ljudi je vedno pod nadzorom, na povodcu, zaprt,… Čeprav je njegova reakcija na ljudi v moji družbi skakanje, lizanje rok, naslanjanje na ljudi, mahanje z repom in fehtanje crkljanja in božanja. Kadar ne ni laja, kaže zobe, se postavi v položaj za napad in mu dlaka štrli.
Imamo ograjo, označbe,ampak to nekaterim butastih odraslim (kje je tu še otrok) ne preprečuje, da bi vstopali. Zadnjič en tip, neznanec,kljub zaprtim vratom, napisu, laježe psa in mojemu opozorilu le lepo odpre ograjo in vstopi. Psici se je trgalo, preden sem prehodila 100m od neznanca, ki je kljub psu prehodil že 30m parcele, bi ga pes lahko že zaklal. Na moj prvi klic takoj odzvala in mu sledila z lajanjem do mene. Šele ko je bila ob meni in je poleg verbalnega navodila dobila še gib z roko proti tlom, se je tiho usedla ob mojo nogo.
Podobno je bilo ko je en kreten kr vstopil v bajto skoz balkonska vrata. Ta je sicer znanec, ampak v stiku s psom še ni bil. Psici smo utišali šele na drug ukaz. Cela lajajoča z njim je nekaj časa, preden sem se sama primajala v dnevno.
Tudi pri “napadih” name npr kaka zabav in igra pes zakaj, nikoli ne napade, je pa pozoren.
Hočem povedat, da pes mora lajat dokler mu lastnik ne ukaže drugače, ampak napadite pa ne sme.
Kljub vsemu ne razumem pogumnežev, ki vidijo 40kilsko psico (ni debela), ki grozeče laja in gredo kr na dvorišče.
Deklica je mogoče psa poznala, mogoče je bil do tedaj z njo ok, ampak pes ugriznil ne sme. Ne človeka ne živali.

pa kaj mislite, da bo človk na ketno pripel labradorca. Če je pes na ketni že nekaj pomeni – vsaj to, da lastnik nima časa za njegovo socializacijo. Je bil pa to verjeten kakšen mesarski pes.

Zakaj je povsod omenjan RW, če pa je pes mešanec med RW in NO?

Who fuckin’ cares about that??? Pes je ubil ubogega otroka, koga koli burac kaksne pasme tocno je bil?? Psa ubit, lastnika iztozit da bo prodal zadnje gate. Cuckarji ste neverjetni res

Zdaj pa že enkrat nehajte tule opletat.
Toliko enih laži, neresnic in svojih teorij, kot ste jih tule napletli je pa res preveč. Dajte vraga prebrat kak časopis, poslušat kako izjavo pristojnih in ne sklepajte kar nekaj po svoje!
– deklica je bila v varstvu pri sosednji hiši
– s prijateljico (ki NI domača hči kmetije, kjer se je to zgodilo!!) sta prišli na dvorišče k psu, ki je bil privezan (in ne, nista prišli zvonit, če se gre domača hči z njima igrat)
– kaj natanko sta delali pri psu še ni jasno, sklepajo da sta ga želeli nahraniti, ker sta imeli pri sebi koščke hrane
– pes je nesrečno deklico napadel
– prijateljica je stekla na pomoč k sosednji hiši (kjer bi morala biti nesrečna preminula deklica v varstvu)
– lastnik kmetije in psa je skozi okno videl odraslo osebo ob negibni deklici in hitel pomagat
– deklica je bila zamotana v verigo

Policija je javila, da preiskuje sum povzročitve splošne nevatnosti, ki pa NI vezan na lastnika živali, ki je bila priklenjena na ograjenem dvorišču.
Res je, zgodila se je tragedija, ki pa je splet nesrečnih okoliščin in lov na čarovnice tule res ni potreben.
Tri družine imajo uničeno življenje; starši deklice, družina pri kateri je bila v varstvu in družina lastnika psa.
Kaj bi še radi???

A kaj bi radi? Da vse pse zberejo in jih spustijo ob Kolpi. Prehrana dnevno zagotovljena. Veckrat!

Veliko mladih slovenskih parov in tudi zakoncev sprehaja psa namesto otroka in to zaradi zavestne odločitve, da ne bodo imeli otrok, ampak si zato omislijo hišne ljubljence. Nataliteta pa pada.
[/quote]

Je tudi dosti parov, ki sprehajajo otroka in psa. Pes je praviloma starejši od otroka. Sklepam, da ti pari vzamejo najprej psa kot neko preizkušnjo, v smislu: če nama rata s psom, nama rata tudi z otrokom. Torej: pes kot preizkušnja stabilnosti zveze. Čeprav ni jasno, kako lahko enačiš skrb za psa in skrb za otroka. To so neki novodobni pristopi.

Enačenje psov in otrok nas lahko prokleto skrbi.

Se strinjam.

Pes je z enim ugrizov v vrat ubil deklico. Res pa da sta mu metali hrano, in pol preveč približali in je ugriznil.

Ugrizov je bilo več.

Je pa res kot pravi pes morilec takoj skočil na vrat. Zanimivo, kako.morilska pasma ve, kako najhitreje ubiješ.

Ugrizov je bilo več.

Je pa res kot pravi pes morilec takoj skočil na vrat. Zanimivo, kako.morilska pasma ve, kako najhitreje ubiješ.
[/quote]

Kaj pa govoriš? Kakšna morilska pasma neki, to sploh ne obstaja. Nevarnih pasem ni, so samo nevarni lastniki. In tega psa je gotovo lastnik leta in leta vsak dan po več ur učil, da je treba brez milosti zgrabiti za vrat. Če je čas, lahko še kam drugam, a cilj je vrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close