Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V občini mengeš pes ubil otroka

V občini mengeš pes ubil otroka

Zakaj nevaren, branil je svoje ozemlje, svojo družino, svojo občino in svoj narod?

Zelo normalno in v pasji naravi je, da brani svoje ozemlje in svojo votlino pred tujci, to je bistvo psa.
[/quote]

Ne ni normalno, da pes nekoga ubije. Taki ste najbolj nevarni lastniki.

Se strinjam z vsako besedo!

Ti imaš ziher kakšnega pitona doma.

Poglej, kaj ima nekdo na svojem dvorišču je njegova stvar. Dokler vpliv ne sega na tvoje, nimaš kaj piskat.

Ograja dovolj jasno in nedvomno označuje, kje ni javno ampak zasebno. Odgovornost lastnika je, ne da tebi prepreči dostop, ampak da prepreči, da bi njegova žival harala po javnem ali po tvojem.

Če je ograja! in so vrata odprta, pes je pa ne verigi, torej ni variante, da gre ven na javno površino, je čisto dovolj jasno označeno, kje je privat in kam naj se ne hodi.

Majhni otroci (pa tudi ti očitno) tega še ne dojamejo, zato so starši oz skrbniki dolžni poskrbeti, da ne skačejo po tujih dvoriščih.

Kakšnega psa ima kdo ni tvoja stvar njegov problem. On je dolžan poskrbeti za njega, ti pa zase.

Si pa zavistna ker sama uda nimaš!

Ti imaš ziher kakšnega pitona doma.

Poglej, kaj ima nekdo na svojem dvorišču je njegova stvar. Dokler vpliv ne sega na tvoje, nimaš kaj piskat.

Ograja dovolj jasno in nedvomno označuje, kje ni javno ampak zasebno. Odgovornost lastnika je, ne da tebi prepreči dostop, ampak da prepreči, da bi njegova žival harala po javnem ali po tvojem.

Če je ograja! in so vrata odprta, pes je pa ne verigi, torej ni variante, da gre ven na javno površino, je čisto dovolj jasno označeno, kje je privat in kam naj se ne hodi.

Majhni otroci (pa tudi ti očitno) tega še ne dojamejo, zato so starši oz skrbniki dolžni poskrbeti, da ne skačejo po tujih dvoriščih.

Kakšnega psa ima kdo ni tvoja stvar njegov problem. On je dolžan poskrbeti za njega, ti pa zase.

Si pa zavistna ker sama uda nimaš!
[/quote]

Pha, neumnost. Kaj pa če bi za ograjo stal človek in ne pes. Pa ravno tako pokončal deklico. Bi še vedno bil mnenja, da je splet okoliščin in krivda na otrokovih starših?

Otrok je vstopil na dvorišče, ker je hotela it pozvonit na vrata in vprašat, če se lahko sosedovi igrajo z njo na ulici. Pes je bil v pasji uti. Pozabila je kako daleč sega njegova ketna oz ni bila pozorna in pes je napadel. Ni se mogla umaknit iz dosega verige. Bi šlo tako?

Ce je to res, potem morajo lastniki nemudoma odgovarjat.

Nevarne pasme prepovedat , obvezno pa da imajo nagobčnik in šele potem verigo . Obvezno nov zakon , ki pač ščiti vse , posebej otroke , tako pa dostikrat videvam nevarne velike pse brez verige , nagobčnika in – lastnik pravi , saj ni nevaren , oh …

Naši sosedi imajo srednje velikega psa. Večino časa je z njimi v hiši, na ograjenem dvorišču ali pa na sprehodu s povodcem. Prijazen pes. Vsi vaški otroci ga žulijo.
So imeli neko noč vlom. Pes je ogrizel vlomilca. So morali vlomilcu plačat odškodnino.

Samo pogledas po temah….
Nekdo sprasuje katero pasmo psa. In vsuje se kup moralistov kako je nemoralno kupovati naj grejo v zavetisce ipd. Pa odpres stran zavetisca, velika vecina mesanci ali z rotom, pitbulom, ipd.
Zakaj mislite . KDO si to omisli, in potem ne more krotit. Pozabljate na vse bastarde look like , in pa ostale zmiksance.
Kri ni voda! Mesanci sploh taki v kombinacijami z se kaksnimi prvinskimi( huski, akita malamut…) kaj mislite da pride ven….. problem na 4 tacah.
En normalen clovek nima teznje po psu/ pasmi ki je bila vzrejena za v klavnicah bike zganjat.
tak clovek ki si takega psa omisli , kaj ima v glavi. !?

A je ze kdo videl zakompleksanega, pobritega hobi-dilercka z shihtzujem na povodcu ali pa s pudljom?!….
[/quote]
Ja sej to, nabavijo si pse za šminko, bog ve od kod je pes. Pa mularija jih šeta pa se že od daleč vidi, da ima o psih toliko pojma kot jaz-torej nič .
Res je, čudaki nimajo majhnih pasem, samo neke borbene pse, ki jih v resnici sploh ne obvladujejo.

Se pravi, imeli so morilskega psa in lastne otroke, ki bi lahko bili tudi žrtve. Psa bi bilo treba na mestu potolčt, stara dva sterilizirat in strpat v arest (žal nimamo delovnih taborišč), da se taka gamad ne bi več razmnoževala, otroke pa odvzeti za stalno.

Eno je krivda, drugo pa odgovornost. To je tak kot pri pištolah v Ameriki, sama pištola nič ne naredi, se pa zgodi da otrok najde in v igri ustreli koga. Kdo je odgovoren? Lastnik, ki ni ustrezno zavaroval pištole. Pes je tudi lahko orožje, je samo varoval teritorij. Bo verjetno usmrčen.

Imaš prav, če nekdo zleze čez ograjo v živalski vrt in vlomi v tigrovo kletko, je treba tigra uspavat, direktorja zoo pa kazensko preganjat.

Nima kaj tuj otrok delati na mojem dvorišču, ograjeno ali ne, nima veze. Če pa hodi po mojem otrok ali odrasel, si je pa sam kriv, če pade v luknjo, se poreže na kosi, ga kljune noj v čelo.

Če ti odleti žoga, si pač nesposoben. Če si ensposoben, zvoniš ali pokličeš lastnika dvorišča, da ti dovoli iskanje žoge ali pa ti jo sam vrne. Če ga ni, pač počakaš oziroma prideš drugič.

Tigra imaš lahko, ampak zanj veljajo strožji predpisi kot za psa. V praksi ga v Sloveniji nima nihče, ima pa en par za zelo visoko ograjo geparde.

Imaš prav, če nekdo zleze čez ograjo v živalski vrt in vlomi v tigrovo kletko, je treba tigra uspavat, direktorja zoo pa kazensko preganjat.

Nima kaj tuj otrok delati na mojem dvorišču, ograjeno ali ne, nima veze. Če pa hodi po mojem otrok ali odrasel, si je pa sam kriv, če pade v luknjo, se poreže na kosi, ga kljune noj v čelo.

Če ti odleti žoga, si pač nesposoben. Če si ensposoben, zvoniš ali pokličeš lastnika dvorišča, da ti dovoli iskanje žoge ali pa ti jo sam vrne. Če ga ni, pač počakaš oziroma prideš drugič.

Tigra imaš lahko, ampak zanj veljajo strožji predpisi kot za psa. V praksi ga v Sloveniji nima nihče, ima pa en par za zelo visoko ograjo geparde.
[/quote]
Super, ko se priblizas mojemu dvoriscu te ustrelim. Nimas kaj tukaj delat. Saj je dvorisce moje.

Je pozabil, da je zvonec na ograji?

Super, ko se priblizas mojemu dvoriscu te ustrelim. Nimas kaj tukaj delat. Saj je dvorisce moje.
[/quote]

To je seveda umor. Približevanje ni prepovedano. Če pa nekdo skače po tvojem dvorišču, pa kar izvoli, pazi le, da krogla ne zapusti tvoje posesti, saj si v tistem trenutku storil kaznivo dejanje. Jaz sem za ameriški model.

[/quote]

Niti slučajno ni tako, kot praviš. Otroka nima pravice likvidirati nihče, niti če mu brska doma v kuhinji po denarnici. Lahko to storiš ali stori, ampak bodo posledice.

Tudi tole je bil umor s strani psa.

morda se bo pes skliceval na neprištevnost.
Ko otrok steče pred avto, to tudi ni umor.

[/quote]

Ne ločiš med neželjenim dogodkom, ko nekdo na tvojem dvorišču pade v luknjo in pogine in med umorom, ko ga namerno ubiješ. Dogodek s psom spada v prvo kategorijo. Jaz sicer nimam čisto nič proti, da se uzakoni možnost odstrela, ampak to mora prej biti pač pravno dovoljeno. Problem je samo, da takim kot si ti, država orožja ne dovoli, ker ste očitno neuravnovešeni.

To da te pes napade ni nezaželjen dogodek ker se to da preprecit.

Ne vem kako je pri vas ampak pri nas na kmetih ima vsak kmetija psa po možnosti spuščenega in ne manjšega od nemškega ovčarja. Ograje ni, zvonec pa je na hišnih vratih. Se pravi moraš mimo psa do hišnih vrat in pozvnit. Če imaš srečo te pes samo tam iz kota ven nekje opazuje in se mu ne da premaknit, če imaš manj sreče je vsaj pes toliko da že od daleč laja, tako, da se raje ne približuješ hiši, če imaš pa smolo pa pes počaka skrit in te stisne v steno, ko prideš že do vrat in hočeš ravno pozvonit.
Vaški poštar vedno, ko dobijo novega mladiča hodi en čas tja s klobaso, da se mu prikupi.
Sosedi imajo psa tako naučenega, da vsakega tujca spusti na dvorišče in do vrat, ko pa pozvonijo in ugotovijo, da ni nikogar doma, pa jih pes več nikamor ne pusti dokler ne pride domov lastnik in ga odpokliče. Na srečo samo renči v njih – oklal še ni nikogar.

Niti slučajno ni tako, kot praviš. Otroka nima pravice likvidirati nihče, niti če mu brska doma v kuhinji po denarnici. Lahko to storiš ali stori, ampak bodo posledice.
[/quote]

In če se otrok spotakne in nasadi na skulpturo slovenskega kulturnika? Po tvoje ziher lastnik hiše, v katero mu je otrok vlomil in šel krasti noter, kajne? pa umetnik, ker je naredil ‘nevarno’ skulpturo, recimo partizana s puško v roki, na katero se je otrok nasadil?

Ne ločiš med neželjenim dogodkom, ko nekdo na tvojem dvorišču pade v luknjo in pogine in med umorom, ko ga namerno ubiješ. Dogodek s psom spada v prvo kategorijo. Jaz sicer nimam čisto nič proti, da se uzakoni možnost odstrela, ampak to mora prej biti pač pravno dovoljeno. Problem je samo, da takim kot si ti, država orožja ne dovoli, ker ste očitno neuravnovešeni.
[/quote]
Nekdo, ki mu je normalno, da pes na nekem dvoriscu ubije otroka meni tezko govori o neuravnovesenosti

Rotvajlerji so po naravi pretirano teritorialni psi, pretirani borci za položaj v krdelu, pretirano sumničavi do tujcev, pretirano napadalni, zamerljivi itd. Le z dosledno vzgojo se te lastnosti omilijo. Rabijo lastnika, ki ima zelo veliko časa, je zelo dominanten, ki ima rad ljudi in je družaben, ne pa nek asocialec, ki si bo kupil rotija zato, da bi imel mir pred drugimi ljudmi. Nujna je zgodnja socializacija mladiča in navajanje na tuje ljudi in privzgajanje ljubezni do ljudi. Odveč je strah, da potem ta pes ne bo dobro opravljal funkcije čuvaja. Verjemite, da je že samo rotvajlerjeva pojava dovolj, da si nepridiprav ne bo upal priti v hišo. Sploh ne rabi biti pes agresiven.
Spomnim se ene blesave situacije z nekimglupim lastnikom rotvajlerja. Z njim sem imela nek posel okrog stanovanja, on je imel zraven rotija na kratkem povodcu. Pred odhodom se hočem z njim rokovat, nakar plane njegov pes po moji roki in on je za las preprečil, da mi je ni odtrgal! Potem pa se je bedasto smejal, češ, a vidite, kako dobrega čuvaja imam, hehe. Nič nimaš dobrega čuvaja, cepec zabiti, ampak nevzgojeno asocialno mrcino, ki niti toliko ni sposobna presodit, ali je človek v gospodarjevi bližini zaveznik, ali škodljiv. Taki bebci ne bi smeli imeti rotijev. V bistvu bi morali vsi, ki hočejo rotija, obvezno v pasjo šolo in dobiti licenco.

Ljudje, dajte no brati za sabo, kaj pišete. Kdo bo nastradal? Nastradala je punčka. Ki je ob odprtih vratih pozvonila, če bi se lahko prišli otroci igrati na ulico. Tako, kot so jo učili.

Nepredstavljivo je, kaj ob tem doživljajo njeni najbližji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close