Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V občini mengeš pes ubil otroka

V občini mengeš pes ubil otroka

Se opravičujem. Sem šel brat nazaj. Vidim da ste večinoma normalno reagirali. Privi odzivi so bili da je moja izkušnja laž.
Upam, da se zadeve začnejo premikati na tem področju.

Veliko mladih slovenskih parov in tudi zakoncev sprehaja psa namesto otroka in to zaradi zavestne odločitve, da ne bodo imeli otrok, ampak si zato omislijo hišne ljubljence. Nataliteta pa pada.
[/quote]

Če je to tako, kot praviš, se pa vidva z veselim očetom angažirajta, da popravita demografsko sliko.
Ampak je hudič, ane, ker vama ženske ne dajo – imata preveč umazane gobce, v postelji pa itak ni nič od vaju.

Čudno, da vsi lastniki morilskih pasem trdite, kakšne prijazne hišne ljubljenčke imate. Le od kod potem novice in statistike, da takšni prijazni kužki pomorijo največ ljudi, sploh otrok. In potem še upate trditi, da morilska zverina in izrodek, ki si omisli tako zverino, ni nič kriv. Ah, seveda, kriv je na primer dojenček, ki je mirno ležal v posteljici, ko ga je pokončal hišni ljubljenček.
[/quote]

Pri navajanju nevarnih pasem je potrebno vzeti v ozir dejstvo, da žal zakonodaja še vedno dopušča, da lastnik nekega mešanca, ki je podoben npr. zlatemu prinašalcu, reče da ima zlatega prinašalca. In potem ta pes, zmešan bogve s čim, šavsne nekoga in se v statistiko zabeleži napad zlatega prinašalca, čeprav je ta pes vse drugo kot to. Verjemite, da če bi se v register lahko pod pasmo vneslo samo pse z rodovnikom, bi z naskokom prevladovali ugrizi mešancev.

Pa mogoče še k splošni debati – psi so psi. Še tako lepo vzgojen pes lahko v zanj stresnem trenutku odreagira narobe. Zato je stvar predvsem na lastnikih, da poskrbijo za varnost vseh, predvsem pa otrok. Jaz imam psa manjše pasme, pa nikoli ne pustim psa samega z otrokom, vedno sem zraven. Znam tudi prebrat “pasje znake” stresa in lahko posežem v igro, če vidim, da psu ni več zabavno in kaže znake nelagodja.
Ogromno lastnikov psov pa žal še vedno delajo po sistemu “moj pes ne bo nič naredil”. Take bi jaz poslala na tečaj pasje govorice. Smo ravno zadnjič na Nanosu šli s psi, ko je neka lastnica s spuščenim psom, ki je kazal znake agresije, mirno šla zraven psa, ga ni prijela, kljub našim pozivom, da bo pes napadel, saj je bil nasršen in osredotočen na naše pse, potem je pa lastnica tistega psa samo blesavo gledala, ko je njen pes zaštartal proti našim privezanim psom. Na srečo smo napadalca obvladali, je pa hecno, ko taki lastniki potem vneto zatrjujejo, da se pa to res še nikoli ni zgodilo…

Je velik primerov, ko lastnik sprehaja psa in ga nima na povodcu, pes pa rotvajler ali pitbul. Se mi je že večkrat zgodilo, ko se je kak pes večje pasme zapodil vame in lajal ko zmešan, lastnik pa samo gleda in psu govori pridi pridi. Kaj pridi, stran ga sprav bedak. V takih primerih, če se ponovi samo začnem snemati s telefonom, pa da me pes napade stožim lastnika do zadnjega centa. Tudi jaz imam dost takih neodgovornih lastnikov psov.

Zdaj pa počakajmo na intelektualne izlive fanatikov, da ni kriv pes ampak njegova vzgoja. Ne rečem da ne prispeva, ampak c’mon: z razlogom so nekateri psi družinski in zelo primerni za otroke, nekateri pa “čuvaji” in manj socialni.
KRIVA JE TUDI PASMA PSA. NATURE AND NURTURE. PIKA.

Super napisano.

Pred davnimi leti so bili najbolj napadalni nemški ovčarji, tudi na podlagi zgoraj navedenih opisov pasm, ker so bili vsi vaški mešanci nemški ovčarji.

Razlike v psih ni, edino v moči in velikosti ugriza, da se predvideva, da ena čivava ne more tako ugrizniti. Ugrizne pa isto kot rotvailer.
Sigurno bi morali imeti obvezno šolanje psa in izpit iz B-BH (kakorkoli se mu že sedaj reče). Pred 15 leti je bilo rečeno, da bo veljalo za vse pse, pa do danes niso spravili skupaj.
Mogoče bi bil res skrajni čas, da se to uvede.

Pri navajanju nevarnih pasem je potrebno vzeti v ozir dejstvo, da žal zakonodaja še vedno dopušča, da lastnik nekega mešanca, ki je podoben npr. zlatemu prinašalcu, reče da ima zlatega prinašalca. In potem ta pes, zmešan bogve s čim, šavsne nekoga in se v statistiko zabeleži napad zlatega prinašalca, čeprav je ta pes vse drugo kot to. Verjemite, da če bi se v register lahko pod pasmo vneslo samo pse z rodovnikom, bi z naskokom prevladovali ugrizi mešancev.

Pa mogoče še k splošni debati – psi so psi. Še tako lepo vzgojen pes lahko v zanj stresnem trenutku odreagira narobe. Zato je stvar predvsem na lastnikih, da poskrbijo za varnost vseh, predvsem pa otrok. Jaz imam psa manjše pasme, pa nikoli ne pustim psa samega z otrokom, vedno sem zraven. Znam tudi prebrat “pasje znake” stresa in lahko posežem v igro, če vidim, da psu ni več zabavno in kaže znake nelagodja.
Ogromno lastnikov psov pa žal še vedno delajo po sistemu “moj pes ne bo nič naredil”. Take bi jaz poslala na tečaj pasje govorice. Smo ravno zadnjič na Nanosu šli s psi, ko je neka lastnica s spuščenim psom, ki je kazal znake agresije, mirno šla zraven psa, ga ni prijela, kljub našim pozivom, da bo pes napadel, saj je bil nasršen in osredotočen na naše pse, potem je pa lastnica tistega psa samo blesavo gledala, ko je njen pes zaštartal proti našim privezanim psom. Na srečo smo napadalca obvladali, je pa hecno, ko taki lastniki potem vneto zatrjujejo, da se pa to res še nikoli ni zgodilo…
[/quote]

Poročajo, da jo je pes pogrizel do smrti
Povej kaj je bilo z verigo, ali si le zmišljuješ?!?

in zakaj sedaj tako skrivajo starost otroka?
Kaj to pomeni manj od deset let, devet in pol ali dve leti?
spet ščitijo odgovorne za tragedijo?

Ne recem da se ne more strgati vsakemh psu ampak je veliko odvisno od lastnika. Prav tako se lahko strga cloveku kot je ze bilo da je z nozem ubil svojo hcer . Takrat pa vas pol ni bilo zgrozenih. Vsak pes je po svoje nevaren eden vec eden manj resje veliko odvisno od lastnika koliko pozornosti posveca psu . Na napdalnost psa pa vpliva tudi njegova preteklost – pes je lahko imel grdo preteklost in se lahko ob deklici pocutil ogrozeno in se je to zgodilo. Vsi zdaj govorijo metek psu v celu . Jaz bom p rekla metek lastniki ki se psu ne posveca !

pse bi težko obdavčili, saj so brez dohodkov.

nujno bi pa bilo izobraževanje njihovih lastnikov, preden bi postali lastniki!!!
in preverjanje znanja, ki bi moralo biti strožje kot opravljanje vozniškega izpita in težje od doktorata.

Pes je žival, ni človek, nima razuma oz. razum ima prilagojen za preživetje. Psi pasem rotvajler, doberman, pitbul itd niso za vsakega, s takim psom je treba trenirat, ga šolat in imeti pod kontrolo. To je orožje na štirih tackah. Nekateri si kupijo take pse za imidz, nimajo pa ne znanja, casa ne volje jih solat in niti imet pod kontrolo. Imajo jih za ljubljenčke in jim zaupajo. Se cloveku ne mores zaupat, ne pa živali, saj zival je žival.
Psa je treba usmrtiti, ker ni vec ljubljencek ampak nevarna zverina. Lastnika pa v zapor.

Cisto vsakemu psu se lahko strga. Vsakemu. Nima to veze z lastnikom.
[/quote]

Seveda se vsakemu lahko strga, a je razlika, če se strga čivavi ali rotvajlerju. Še nismo brali, da bi npr čivava do smrti razmesarila otroka. Če te na ulici ali kjerkoli napade čivava, jo brcneš in je zadeva urejena. Če pa te napade rotvajler, pa bo kriza.

Seveda se vsakemu lahko strga, a je razlika, če se strga čivavi ali rotvajlerju. Še nismo brali, da bi npr čivava do smrti razmesarila otroka. Če te na ulici ali kjerkoli napade čivava, jo brcneš in je zadeva urejena. Če pa te napade rotvajler, pa bo kriza.
[/quote]

Na fb berem debato. Sicer samo berem, ker s pasjeljubci se ne grem kregat. Baje je deklica preplezala sosedovo ograjo in pasjeljubcem je normalno da jo je ubil (a.k.a. Okolišcine v prid psa). Ne bom kometiral. Oz. Bom, meni recimo ni normalno.

Cisto vsakemu psu se lahko strga. Vsakemu. Nima to veze z lastnikom.
[/quote]

Ne nabijajte s temi forami o lastnikih. Delno drži, ampak tega, kar se je zgodilo z verigo ali whatever, npr. kavalir ne bo storil in pika. Ne bo, ker je majhen in nima moči, če že trdite, da je vsak krvoločen.

Zakaj je sploh treba imeti te pasme? Kot je že ena omenila, obstoječe vse sterilizirat in kastrirat, pasme iztrebit.

Na fb berem debato. Sicer samo berem, ker s pasjeljubci se ne grem kregat. Baje je deklica preplezala sosedovo ograjo in pasjeljubcem je normalno da jo je ubil (a.k.a. Okolišcine v prid psa). Ne bom kometiral. Oz. Bom, meni recimo ni normalno.
[/quote]

a tam tudi pišejo koliko je bil otrok star?

Zakaj je sploh treba imeti te pasme? Kot je že ena omenila, obstoječe vse sterilizirat in kastrirat, pasme iztrebit.
[/quote]
Tukaj bi morala biti stroga selekcija kdo si lahko kupi takega psa in v kakšne namene. Problem je ker si nekateri kupijo take pse, nimajo pa nobenih izkušenj s psi (to je isto kot, da bi si zdaj jaz kupila dobrmana ali rotvajlerja, o psih pa nimam pojma, saj nikoli nismo imeli domačih zivali, pajk na steni, ki se je ilegalno naselil k nam verjetno ne šteje 🙂 )
Pa tudi če si še tak strokovnjak za pse, še vedno ga je treba imeti 24/7 pod kontrolo.
Za ljubljenčka imas lahko majhne pasme, kaj jim manjka.? Za bozat, za druzbo je tudi majhen pes ok, prav tako ti da ljubezen. Ampak ne te velike nevarne pasme si kupijo za šminko, da izpadejo frajerji-vidim kdo sprehaja take pse, mulci, ki jim ovce ne bi zaupala, ne pa zverino.
Država bi morala naredit red na tem področju. Vsaka budala si kupi rotvajlerja. Me cudi, da si ne kupijo kar celo volcje krdelo – a kako bi bilo to cool za videt, sprehajas na povodcu volkove , pa jih malo v parku spustiš, saj ne bojo nič naredili, so ful prijazni.

Tukaj bi morala biti stroga selekcija kdo si lahko kupi takega psa in v kakšne namene. Problem je ker si nekateri kupijo take pse, nimajo pa nobenih izkušenj s psi (to je isto kot, da bi si zdaj jaz kupila dobrmana ali rotvajlerja, o psih pa nimam pojma, saj nikoli nismo imeli domačih zivali, pajk na steni, ki se je ilegalno naselil k nam verjetno ne šteje 🙂 )
Pa tudi če si še tak strokovnjak za pse, še vedno ga je treba imeti 24/7 pod kontrolo.
Za ljubljenčka imas lahko majhne pasme, kaj jim manjka.? Za bozat, za druzbo je tudi majhen pes ok, prav tako ti da ljubezen. Ampak ne te velike nevarne pasme si kupijo za šminko, da izpadejo frajerji-vidim kdo sprehaja take pse, mulci, ki jim ovce ne bi zaupala, ne pa zverino.
Država bi morala naredit red na tem področju. Vsaka budala si kupi rotvajlerja. Me cudi, da si ne kupijo kar celo volcje krdelo – a kako bi bilo to cool za videt, sprehajas na povodcu volkove , pa jih malo v parku spustiš, saj ne bojo nič naredili, so ful prijazni.
[/quote]

no je pa tudi problem, če je majhen otrok zlezel čez ograjo k sosedom, če je res, kar eni pišejo

[/quote]

Ne, ni normalno, je pa res, da dejstvo, da je otrok preplezal ograjo (če jo je seveda res) zadevo kljub vsemu močno spremeni. Se ti ne zdi? In ja, v takem primeru bistveno manj obsojam psa.
Ker a veš, zadeva je potem popolnoma primerljiva s tem, da bi otrok v živalskem vrtu splezal v levjo kletko. Bi tudi tako zelo obsojali leva?

Sicer je pa popolnoma neprimerno da tule ali na kateremkoli drugem forumu pametujemo, ker sploh ne vemo kaj se je v resnici zgodilo. Zgodila se je tragedija, smilijo se mi starši tega otroka in jim izrekam sožalje. Kaj se je zgodilo pa vedo udeleženi, nas pa podrobnosti pravzaprav nimajo kaj brigat.

no je pa tudi problem, če je majhen otrok zlezel čez ograjo k sosedom, če je res, kar eni pišejo
[/quote]

Se strinjam, otroke je treba od majhnega naučit , da ne hodijo na tuje dvorišče k sosedom, če niso povabljeni. Starši so tudi velik problem (govorim na splosno ne izkljucno samo za ta primer) , žal nekateri ne vedo kje sploh so njihovi otroci, s kom in kaj počnejo. To je brez kontrole. Ne samo psi, bat se je treba tudi ljudi. To je treba otroke naučit, da je treba bit zelo previden kje hodis.

Ne, ni normalno, je pa res, da dejstvo, da je otrok preplezal ograjo (če jo je seveda res) zadevo kljub vsemu močno spremeni. Se ti ne zdi? In ja, v takem primeru bistveno manj obsojam psa.
Ker a veš, zadeva je potem popolnoma primerljiva s tem, da bi otrok v živalskem vrtu splezal v levjo kletko. Bi tudi tako zelo obsojali leva?

Sicer je pa popolnoma neprimerno da tule ali na kateremkoli drugem forumu pametujemo, ker sploh ne vemo kaj se je v resnici zgodilo. Zgodila se je tragedija, smilijo se mi starši tega otroka in jim izrekam sožalje. Kaj se je zgodilo pa vedo udeleženi, nas pa podrobnosti pravzaprav nimajo kaj brigat.
[/quote]

zakaj ima recimo vse kaj brigat, če bi bil kriv sosedov pes, če pa nekdo drug, pa ne?
Če imajo sosedje rotvajlerja so vse, samo ljudje ne, če pa bo v resnici kriv nekdo drug, pa bogi bogi bogi?
moderatorji takoj brišejo, če napišeš, da morda tile sosedje niso bili krivi.
ko viharc podpira umore žensk pa vse ostane gor.

No saj zato pač sosedje nimajo leva. A štekaš 🙂
Lev je v zivalcu kjer je part iz vseh strani in noben 9 letnik ne živi zraven njega, ograjo se pa neda preplezat. Pa ponavadi imajo otroci starše zraven, doma na dvoriscu pac ne. Hruške in jabolka pa to

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-tragediji-v-mengsu-umrla-8-letna-deklica.html

Policija je bila včeraj malo pred 17. uro obveščena, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih policije se je 8-letnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjena z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes pa je deklico napadel in ogrizel, sporočajo z ljubljanske policijske uprave.
Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za rotvajlerja.
Na kraj dogodka je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila ter poklicala reševalce. Kljub hitri zdravniški pomoči je 8-letnica zaradi poškodb umrla na kraju dogodka.
Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Sorry, ampak tole je pa neumnost!
Povzročitev splošne nevarnosti?!?! Pes pa na verigi, na ograjenem dvorišču?!
Ok, resda dvoriščna vrata odprta, ampak saj so tudi ko gre kdo skoznje. In pes je bil privezan! Torej tole ne more biti “povzročitev splošne nevarnosti”

Kot piše na 24ur, naj bi bila vrata dvorišča odprta in 8-letna punčka je šla notri.

Znani so detajli, pes je bil na ograjenem dvorišču na verigi, dvoriščna vrata odprta in notri je prišla punčka do psa, ki jo je zaklal.

Če mene vprašate, je odgovornost na osebi, ki bi morala skrbeti za punčko. Ta ni imela kaj iskati na dvorišču, če je šlo za tuje dvorišče, nekako je neverjetno, da bi domači pes verigar zaklal člana družine, če se mu približa.

Pes je varoval perimeter in zgolj opravljal svoje delo, nimajo kaj majhni otroci hoditi po tuji lastnini. Jasno 10 letnik pač ni kriv, kriv je skrbnik.

Saj pri nas je podobno, neki 7, 8 letniki divjajo po ulici, skačejo po tuji lastnini in celo delajo škodo.

Ni druge, na lastne stroške je treba imeti ograjeno, na gro sliko čimbolj groznega psa s krvavimi zobmi.

Aja, psa bodo seveda uspavali, ker je zaklal človeka. Pes nič kriv, lastniki psa nič krivi, nastradali bodo pa maksimalno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close