V občini mengeš pes ubil otroka
Poznam oz. poznal sem eno, s katero sem skupaj ležal v isti sobi v otroškem oddelku v bolnici na ptuju, kjer je kakšnih 17, 18 let nazaj (oz. tu nekje) jo napadel pes, ko je šla v šolo ali iz šole, ne spomnim se več točno. Vem, da je naslednji dan v bolnico prišla neka tv ekipa, ki jo je snemala za dnevnik … ne vem če je bil to poptv ali pa rtv. Bila je zelo pogrizena. Bila je nekje iz okolice Ptuja.
Po moje, če bi iskal, bi še našel kje v arhivu, ali pa ne, ker to je bilo pred letom 2000, ko še internet ni bil tako informativen, kot je danes. Je pa bila močna punca. Tako da, punca, če bereš to, upam, da se me še spomniš, sem ležal takoj ob tvoji postelji, tudi pogovarjala sva se veliko. 🙂 Upam, da se imaš lepo, in da uživaš življenje. <3
V ZDA pitbul 6x več kot rotvailer, nato nemški ovčar (pol manj od rotvajlerja) in potem ostalo.
Grozljivo.
Sedaj pa sledijo komentarji bolnikov, ki ne ločijo med psom in človekom, ki bodo vpili kakšen mucek je bil drugače ta pes. Nujno bi bilo obdavčit pse, nevarne pasme pa bi lahko imel človek samo v primeru, da pridobi dovoljenje.
In bolnik, ki je napisal kje so starši…otrok pri 10 letih gre lahko sam iz šole in v šolo. Aja, nimaš otrok ane. Imaš pa psa namesto partnerja. Imam prav?
globalna statistika postane zanimiva, ko se pse razvrsti glede na dokazljivo poreklo.
in nadalje tiste z nedokazljivim poreklom razišče, zakaj ga nimajo oz. kako se je zgodilo, da postanejo psi, pasmi podobni, papirja pa noben ne rabi itak.
o primeru zgoraj pa je premalo napisanega do sedaj, da bi se dalo soditi, kaj se je sploh zgodilo.
Vse morilske pasme bi bilo treba prepovedati. Te, ki so živi, kastrirati in sterilizirati, nadaljnje razmnoževanje ni več mogoče. Le zakaj bi normalen človek sploh čutil potrebo po taki zverini? Menda ne iz estetskih razlogov, saj so vse te pasme prav grde.
Res da te lahko ugrizne tudi čivava, a majhnega in tudi večjega psa se lahko rešiš, če pa te dobi morilska sorta psa, pa ti ni pomoči.
Psa, ki napade človeka, bi bilo treba na mestu pokončati, ne pa da se razmišlja o neki prevzgoji in se dela celo znanost iz pasje psihologije.
ok. kje začnemo? pri zlatkotih in labradorcih, seveda nemških ovčarjev ni za zanemariti? gremo po številu ugrizov ali po tem, kako se kakšen pes komu na videz zdi grozen? kam damo mešance, ki so pri nas številčno najmočnejši, čeprav morda podobni kateri od pasem?
in pa, kaj je zate dovolj velik pes, da te lahko pokonča oz ga smatraš za nevarnega? ker naj ti prišepnem, težnje po razvrstitvi po teži/velikosti so že bile, pa so potem v grupo nevarnih padli ravno tisti, ki jih tam niso želeli imet 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.