V naši vasi je cel kup neodgovornih lastnikov popadljivih psov ki imajo pse spuščene
Škoda živalce! 🙁
Ampak če se ne da lastniku dopovedat, je tako! Žal!
Pri nas so tako potamanili enega mačka. A veste kako lep mačkon. Čist črn, dlaka se mu je svetila … res alter samec.
Samo je bil na vseh vrtovih, scal tako smrdljivo (količil svoj teritorij), da je smrdelo v spalnice!!
Potacal in razkopal vse vrtove.
Jaz sem mu metala kamenčke, pa ‘šc šc’ – ni jebbal. Lastnikom smo 100x povedal, da je njihov Miki moteč. In nič…… !
En dan je umrl. En mu je verjetno nastavil klobaso s strupom. In zdaj je mir!
[/quote]
Zaradi mene lahko laja, renči, se zaganja itd. ko pa enkrat napade, da bi grizel je konec igre. Če me nekdo prisili v večje ali manjše zlo bom pač izbral manjše zlo. Kolega je hodil na sprehode s predelano pištolo zatem ko ga je en pes napadel.
jaz se bom pa kar pohvalila, da je moj pes eden tistih, ki dejansko čuva našo posest in folk, ki hodi mimo točno ve, da se k nam ne zavija, če pa že, pa počakajo, da jih pes ovoha in potem nadaljujejo pot.
psa sem si omislila izključno zato, ker imam odprto posest in je včasih kar kdo prišel k hipi, pa po vrtu, pa tako, kot da je to javna površina. pes sicer ni velik, srednje velika pasma, ampak ne mara božanja – kar je ok in ja, folk tega ne ve in mu nudi roko, kar pes razume kot “o hvala lepa, mnjam, bom ugriznil”. laja kadar kdo pride z avtom in iz avta folk pač ne gre, razen domačih, ker se psa bojijo, kar je spet ok, ker se tudi meni ne da hodit na dvorišče in spraševat kaj en xy išče pri meni.
pes je 24/7 prost. lahko je v hiši ali zunaj, po izbiri in res čuva posestvo in tako mora bit. če komu kaj ne paše naj toži, se zavedam svoje odgovornosti.
zel osem ponosna na svojega psa ČUVAJA in upam, da bo dolgo živel. 🙂
Imaš pa tudi take budale, ki lovskega psa ne priveže v urbanem okolju ( beagle), pes ga sploh ne poslua, steče na drugo stran ceste, kjer gre lepo ob nogi gospodarja pes in to ravno v trenutku, ko pripelje po cesti avto. Psa odbije v zrak,s. vrtinči, ubogi “zvesti pes” ima še toliko adrenalina v sebi, še steče nazaj do gospodarja se uleže na bok in ugasne. Budalo od lastnika, 300{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Samo takega niti ne izuči. -zlaže se doma otrokom, da je pes ušel z vrvice in jasno kupi novega psa, s katerim niti ne gre v šolo, da bi se oba izšolala, in ga spet sprehaja odpetega. Budalo neumno. Takim bi morali prepovedat imet pse.
Glede na to kako delujejo skorumpirana sodišča pri nas vemo kako je s tožbami. Poznamo konkreten primer kjer so trije psi od pasjejebca Baričeviča in Rotnikove mimoidočega prežvečili tako, da ima še danes posledice zaradi poškodovanega živčevja. Niso prvič napadli.
In kaj se je zgodilo? Nič. Dokler niso psi posiljevalca psov prežvečili do smrti skupaj z dildotom. Da o tem kako so izginjali dokazni material, posnetki itd. niti ne pišemo. Vse poti vodijo v visoko politiko …
No, jaz imam pa velikega psa. Čisto vsak sprehod poteka tako, da ves čas gledam, od kod se bo zakadilo kakšno odvezano majhno renčeče in bevskajoče ščene. Zakaj? Ker ne mislim imet problemov in ker se mi smili pes, ki bi nasrkal zato, ker ima trapastega lastnika. In potem seveda psa kličejo, nekateri vreščijo, ko vidijo velikega psa, psi jih ne ubogajo pet posto, jaz se pa jebem s tem, da moja ne popizdi nazaj, pa da tamalega obdržim na varni razdalji. Pol ti pa še reče, da njegov nič ne naredi :p
končno sem našla pravo temo. tud jz sem se hotla oglasit pa sem iskala zdej 2 dni kot butec primerno temo. tole s prosto spuščenimi psi pred bajtami je res celo sranje. lahko sem se pred par dnevi prepričala na lastne oči. pa ne mi takoj rečt de zlaufam h vsakemu psu ker to sploh ni res. bom probala čim krajše povedat za kva je šlo. naj že takoj povem de jz nimam psa. no bla sem s frendico in pri eni kmetiji sta bla 2 psa, od te bajte, bla sta prosto spuščena. približala sta se nama, medve sva jih pobožale. mislile sva de bosta ostala pri bajti nakar sta pa šle za nama. in ne samo to, na konc sta šla z nama na sprehod. blo je zlo težko ker psov nisva poznale po imenih, zlo sva pazile de sta ostajala kukr tok v najini bližini de sta bla vsaj malo pod kontrolo. odpoklic ne bi deloval ker psov nisva poznale po imenih in bi bla onadva pol sam še bl zmedena. super sva rešle ko je en zašel na cesto pa sem ga uspela odpoklicat na prbližno de ga neb še kej povozlo, že tko je blo nevarno. medve nisva mele nič za pse, ker psov nimave, ne hrane, vode jima nisva mele v čem dat, paščka tud ni blo, ker ga nimave. pol sva mele srečo de sva naletele na eno punco s psom, k je tisto kmetijo slučajno poznala. pa smo lepo obrnili in šli skupaj pol nazaj, in nrdili kar je bla naša dolžnost, psa smo vrnili lastnici. srečale smo še tretjo punco tudi s psom k je potrdla de sta psa res od te kmetije, ona ju je poznala. tko smo vedli de smo šli na pravi konc. no skratka, čez cesto smo srečno pršli, ker je punca k je bla z nama svojga psa odpela in pripela enga od psov s kmetije, za katerga smo vedli de bo hotu jt na cesto mimgrede ker ni bil na paščku. moja frendica je pa drugega psa vzela v naročje. pa smo šli. pol k smo pršli čez cesto je una punca psa s kmetije seveda odpela, moja frendica je pol še unga psa spustila pa smo nadaljevali pot. srečno smo uspeli priti do kmetije, meli pa smo srečo de smo naleteli na lastnico psov de je bla slučajno doma. povedali smo ji kva se je zgodilo. izkazalo se je de ženska psov nima pod čisto nobeno kontrolo s tem de sta vse dni frej spuščena, zlo zaupata ljudem ( sta prijazna psa) in je nevarno kar počne. nekje sem brala, mislim de je celo pravilo če so psi frej de morjo met ograjen prostor de ne bi uhajali, ker tadva psa sta bla nagnjena h uhajanju. lastnici psov je blo vseeno, kva se dogaja z njenimi psi, rekla je de važno samo de sta prišla nazaj. ona, ko je ugotovila da psov ni doma, ni mela pojma kje sta bla. jz ne vem ampak to kar se dogaja s psi pri tej bajti tud ni normalno. drugač sta psa mešanca, en je ženska, suzi, te drug pa moški, ruby. prva je srednje velika, drugi pa je majhen. sicer sta scrklana, socializirana, vajena ljudi in drugih psov, hvala bogu, ampak vseen mislim de bi jih gospa mogla met bl pod kontrolo. ker nimata mej jima je čisto vse dovoljeno in prepričana sem de ni blo prvič de sta šla z neznanimi ljudmi na sprehod. tadva psa sem sicer videvala že prej ampak sta ostajala pri bajti, verjetno zato ker so bli domači zraven. zdej pa ni blo nikjer nikogar in sta šla za nama. ljudje so bli seveda prepričani de sta psa najina pa sva pač povedale de nista in de sta od ene bajte. sploh je blo pa logično, ker lastnik psov, če ma kej pameti v glavi, ne bi nikoli psov tko prosto sprehajal. jasno de ne. sicer pa je sprehajanje psov in odpoklic psov stvar k jo učijo v pasji šoli. moja frendica je sicer mela psa, sej tisti pes še obstaja, ko je še žvela doma, samo odkar je odseljena nima nobene žvali. ena stvar, jz ne laufam kr h vsakemu psu, de ne bo pomote. če pes ni videt prijazen, ga pustim pri miru, pse čuvaje k čuvajo ozemlje, pa sploh, sej sem normalna. sicer pa sem bl mačji tip človeka kot pa pasji, čeprav mam tud afiniteto do psov. mislim de sva se dobro znašle v vsem skupaj, žalostno pa je de je lastnikov psov k majo pse prosto spuščene in brez nadzora, preveč. pri tisti bajti psov čist noben ne pazi. seveda delata kar hočeta sej tud ne dobita nobene omejitve, prepovedi. pol pa se še lastniki psov nrdijo neumne ko jim vrneš psa in jima poveš kva se je zgodilo. gospe ni niti najmanj skrbelo ker psov ni blo doma. kolk bo fajn ko se ji bosta zgubila ker vsakdo tiste kmetije ne pozna, in ne bo vedu kam naj vrne psa.
Forum je zaprt za komentiranje.