V Mansardi od staršev živim- težave in nesvoboda
Nisem prav pogosto na forumu, ampak imam nekje daleč v spominu, da se s tem nickom sedaj oglaša Rednamay. Ne vem, si ali ne, ampak tale zgodba je tako žalostna, da lahko rečem samo, da še tako dobro, da si kakršna si in da si še našla izzive, s katerimi premaguješ ta šit, ki ga živiš. Če si ti, punca, ti želim tako dobro art prodajo, da se boš uspela prebiti iz garsonjere v kleti v kakšno manj v kleti. Dobra si že, pogumna še bodi!
Prosim, da se zlobe vzdržite psihopatskih napadov. Dajte od časa do časa človeku priložnost, da si spočije od nežnih in lepih besed. Nihče si ne zasluži živeti tako in tako življenje pusti pečat. Če je punca kdaj šla malo preko meje, preberite njene razloge in se vprašajte, kaj so pa vaši?
Nisem prav pogosto na forumu, ampak imam nekje daleč v spominu, da se s tem nickom sedaj oglaša Rednamay. Ne vem, si ali ne, ampak tale zgodba je tako žalostna, da lahko rečem samo, da še tako dobro, da si kakršna si in da si še našla izzive, s katerimi premaguješ ta šit, ki ga živiš. Če si ti, punca, ti želim tako dobro art prodajo, da se boš uspela prebiti iz garsonjere v kleti v kakšno manj v kleti. Dobra si že, pogumna še bodi!
Prosim, da se zlobe vzdržite psihopatskih napadov. Dajte od časa do časa človeku priložnost, da si spočije od nežnih in lepih besed. Nihče si ne zasluži živeti tako in tako življenje pusti pečat. Če je punca kdaj šla malo preko meje, preberite njene razloge in se vprašajte, kaj so pa vaši?
[/quote]
Res, ko človek to prebere, lažje razume marsikaj. Jaz bi bila od takšnih pritiskov, ki moraš vseskozi paziti, kaj lahko in česa ne smeš, precej znervirana. Pa gre za čisto običajne stvari, ki jih človek počne v stanovanju. Tudi jaz ji želim, da najde pot in da vztraja pri slikanju.
hey 🙂
ja,jaz sem Redna,sej to vejo že zelo dolgo časa tukaj. Pač navadiš se bit pokoren,tiho in ponižen. brigaš se zase in boriš se za svoj lajf. Vseeno bi lahko bilo huje,lahko bi še vedno živela z njim v stanovanju. To bi šele bilo mučno. tako pa pač sem v bistvu stran in na svojem. Delam in trudim se da nekaj nardim iz sebe,umetnost laufa kolikor pač laufa. Že od nekdaj se ve,da ta stari in ta mladi ne grejo skupaj. Sem napisala avtorici da takih primerov je veliko,veliko,veliko.. eni pač nimajo psihilnih pritiskov,majo pa druge grozljivke,ki jih morajo prenašat. težko je. Sploh pa v tem času,ko mladi ne dobijo kreditov za it na svoje. jst se držim zase. In pač s Felixom skupaj uživava. vsake tok mi kej zasika fotr,večinoma pa imam mir. ker se tud ne meniva.
A slikaš? Imaš kakšno spletno stran ali pa kaj, kjer bi lahko videl kakšno tvojo sliko in po možnosti jo kupil? 🙂
Mimo grede, žena je nekoč, ko je še pri starših živela, vse kar je zaslužila od prodaje kvačkanja, mogla vse dati očetu, če tudi ji ni niti centa dal zraven za material, trud in čas … Rekel je, da je dovolj že bilo to, da pod njegovo streho živi in jo hrani.
Po letih, ki sva že skupaj, mi še danes dostikrat reče, da sem ji rešil življenje, ker se bi zaradi njega zagotovo pospravila. Jaz je nisem vzel zato, da bi ji rešil življenje, pač pa, ker je super oseba. Verjetno ima zelo malo ljudi tako srečo, kot jo imam sam.
Tako da, če imaš kaj kje objavljeno, lahko daš kaj, kjer bi se dalo videti kakšno sliko?
A slikaš? Imaš kakšno spletno stran ali pa kaj, kjer bi lahko videl kakšno tvojo sliko in po možnosti jo kupil? 🙂
Mimo grede, žena je nekoč, ko je še pri starših živela, vse kar je zaslužila od prodaje kvačkanja, mogla vse dati očetu, če tudi ji ni niti centa dal zraven za material, trud in čas … Rekel je, da je dovolj že bilo to, da pod njegovo streho živi in jo hrani.
Po letih, ki sva že skupaj, mi še danes dostikrat reče, da sem ji rešil življenje, ker se bi zaradi njega zagotovo pospravila. Jaz je nisem vzel zato, da bi ji rešil življenje, pač pa, ker je super oseba. Verjetno ima zelo malo ljudi tako srečo, kot jo imam sam.
Tako da, če imaš kaj kje objavljeno, lahko daš kaj, kjer bi se dalo videti kakšno sliko?
[/quote]
seveda. lahko pogledaš.
to je stran v tujini kjer se prodajajo slike. Vse kar je pod Original Paintings so slike,ki so na voljo,tam kjer so pa printi so pa vse slike ki sem jih do sedaj naredila,ki spadajo pod “boljše” in prodajam pravice do printov.
opozarjam da na tej Etsy strani,so cene za tujino. Ker Etsy pobere provizijo,plus Free Shipping mam-jaz dam za poštnino,ki pa je recimo za eno tako sliko za v ameriko naprimer skor 130 eur..( DhL). Cene se gibljejo od 200 do 300 eur v sloveniji,so pa slike velike,to niso majhne dimenzije.
Vaš link https://www.etsy.com/shop/MajaKlemencicArt?ref=seller-platform-mcnav%5B/url%5D
To sem pa na Facebooku 🙂
Vaš link https://www.facebook.com/paintermajaklemencic/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARA_TuOCMySAQI3s__RiHKkxCsBmpOiZ08xivKTiQ9qHRAuFT7oEZUWau1NykyQfPL4WQAJApD-WFxYM%5B/url%5D
nimam Alu,sem samouk.. :((
Ne vem kaj vam ni jasno? Kako lahko pridete v tujo hišo in želite komandirat!?
Tudi vi če bi imeli svojo lastno hiš, ne bi pustili drugim, da vas komadira, če že sedaj ne pustite, ko sploh lastniki niste, kaj bi šele bilo, če bi bili lastniki hiše :)))
Ena hiša en gospodar. Godpodar je samo lastnik. Če so solastniki je že kreg.
[/quote]
ja, saj je vendar sofinancirala.
s svojim denarjem je vendar kupila nekaj knauf plošč…
Misliti moraš tudi na to, da bo bratoma po smrti pripadalo po 1/3 hiše. Če ste v dobrih odnosih se boste lahko dogovorili za primeren znesek, da ju izplačaš, če ne je težko vlagati v hišo, za katero niti ne veš, če boš lahko živela v njej ali se bo kasneje morala prodati.
Jaz sem imela svoje stanovanje, s ka terim sem izplačala sestro, ampak sem se s starši dogovorila, da mi prepišeta hišo, jaz pa bom skrbela zanju, če bo potrebno. Tako smo naredili kompromis.
Vem, da ti ni enostavno, ker si sama, ampak nekako moraš urediti stvari.
Glede nesvobode. Pri meni je bilo podobno . Ampak sem rahljala meje. Če sem kakšnega moškega povabila na kavo, sem pač ga. Ko je prišel pravi moški, sem ga pripeljala domov. Moj oče je tako govoril kot tvoj. V bistvu pa je mislil le, da ne bom kar tako vodila moške k hiši. Tako da četudi koga spoznaš, imaš dva otroka, in moraš prej na zmenkih, ki ne rabijo biti pri tebi, ugotoviti, če je ok moški zate. Ne skrbi, vse se bo uredilo, samo išči reš itve in se pogovarjaj z o četom.
Jaz sem si za nekaj casa po sili razmer in spletu okoliščin uredila svoj domek pri mami, ampak njeno zalezovanje, prisluškovanje, brskanje po mojih stvareh in rovarjenje proti meni je mene dušilo. Pa okrog sosedov je o meni širila laži in me opravljala.
Pa mogoče je to še sprejemljivo če bi bila jaz najstnica, pa to že dolgo nisem več. Sva pa v letih 38 let narazen in je ona čisto iz druge dobe, drugih pogledov. In če se ne strinjaš z njo in delaš po njeno je ….her way or no way.
Od stresa se mi je vnel želodec, nisem mogla več. Itak nisem bila nikoli dovolj dobra zanjo. Sedaj je sama v veliki hiši z vrtom in stara skoraj 90 let. Samo jamra ampak nobeden noče k njej. V dom pa tudi noče. Le kdo ji je kriv?
Zbrala sem nekaj denarja, kupila svoj mali kotiček, spakirala in odšla.
Jaz mislim, da oče ne dela prav da omejuje stike, obstajajo tudi moški prijatelji ne samo fuk…, tudi jaz si sploh nisem upala prijateljev povabit domov v takšno toksično okolje.
Tudi jaz živim po ločitvi v hiši z očetom, ki rad komandira in se priključi obiskom. Tudi on ni dovolil, da bi moški hodili k meni. Pa sem po določenem času pripeljala enega, pa mi je povedal, da mu ni všeč ( pa res ni bil najboljša izbira). Potem sem pripeljala še drugega, ki pa mu je tako všeč, da stalno sprašuje, kdaj bo prišel. Daj času čas, pa verjami, da je boljše, da ne vlečeš moške kar tako domov k sebi (najdi si moškega, pri katerem boš ti lahko bila, če ne gre drugače). Verjemi, da se stvari uredijo, tako kot se morajo, no vsaj meni se zdi, da se običajno res vse lepo uredi.
Sorojenca sem pa izplačala, po dogovoru z njim, tako lahko urediš tudi ti, boljše prej kot pozneje.
Forum je zaprt za komentiranje.