Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Libanon z majhnima otrokoma

V Libanon z majhnima otrokoma

Zivijo,

Razmisljamo da bi sli v Libanon za kaksnih 10 dni ali pa 1 teden. Sli bi z majhnima otrokoma 6 in 3 leta. Ali ima kdo izkusnje. Je varno? Je ze bil kdo tam? Res me zanima, kaj mi priporocate. Vesela bom vasih odgovorov,

Hvala lepa,

Nancy

http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/libanon/#c10240

Tukaj imas podatke, ki te zanimajo.

enih pa res ne razumem,kaj si izbirate,svašta!

Ma kakšen Libanon, če že morate kam od doma, pojdite raje v Prago, je varneje, imajo imeniten ZOO in skoraj vse se lahko po naše zmeniš. 😉

Kaj hudiča si pa izgubila v Libanonu? Razen, če si Libanonka, potem pojdi tja in tam ostani.

In kaj bo majhen otrok imel od Libanona?

, da je v Afganistanu tut fajn, spotoma še tja mal zavite, če vam čas dopušča

To je pa res snobizem, ljudje izbirajo najbolj nenavadne cilje samo zato, da lahko recejo, da so bili tam. Ampak bognedaj da se kaj zalomi, potem je pa takoj drzava odpovedala, ker ni v trenutku poslala dol najmanj privatnega jeta in resila uboge avanturiste. Pa se s tako majhnimi otroki! No, ce vas ze zanima Libanon, pa najbrz kar precej ze veste o njem, gotovo vec, kot vam lahko kdo tu pove, sploh ne vem, zakaj sprasujete. Svasta eni….

Pa v Siriji tud.

Če bi kaj razmišljala, ne bi tukaj spraševala! Ti povem, Beyruth je čudovit, kadar poka je še lepši! Tud v Homsu ni slabo,saj je samo čez mejo! Priporočamo pa, da si za začetek nastaviš slovensko tipkovnico! Potem pa greš v Portorož za 2 dni! Boste zadovoljni!

… je hotela povedat, da so povsod drugod že bili.

Snobizem nas pokonc drži v teh časih. Vsaj ene.

Hvala za vse odgovore. Ja prav imate najbrz vsi, tako kot ima prav moj moz, ki mi pravi, da tudi nebi sel v Libanon zaradi zapletov. Jaz si predvsem zelim videti Beirut, prav tako kot si zelim videti Pariz. Mislite, da sem snob, ampak se zelo motite. Vsako leto grem na morje za 10 dni na Hrvasko, to pa je tudi vse od mojega snobizma. Ja in tipkovnice nimam slovenske whatever. Je bila sodelavka 14 dni sama z ruzakom v Libanonu in pravi da se je zaljubila v mesto Beirut. Kaj pa tisti ki hodite v Egipt. Ali v Egiptu ni zapletov? Ali mi ne morete odgovoriti normalno, da na mojem mestu raje nebi sli. In kaj potem ce sanjam o neki taksni dezeli. O mestu Beirtu sem slisala samo lepe stvari. Predvsem so me zanimala mnenja v normalnem tonu z normalnimi odgovori ter vase izkusnje izkusnje. Brez pluvanja. Seveda, se tudi jaz zavedam, da je bolje da ne gemo po vsem kar prebiram na internetu o Libanonu. Bomo sli na Hrvasko. BTW v Turciji in Grciji tudi se nisem bila (ko gre danes ze vsak drugi Slovenec).

Hvala ker ste me brali.
Lp,
Nancy

Z nesramnimi odgovori se ne strinjam, strinjam se pa s tem, da sama ne veš, kaj bi. Nisi še bila nikjer in bi rada videla svet. Zdi se mi pa, da bi šla tja le zaradi tega, ker je bila sodelavka in te je navdušila. Poglej, navdušujočih krajev je še ogromno. Malo pobrskaj, poglej kakšno revijo, knjigo in boš videla, kaj te privlači (npr arabska kultura, daljni vzhod, sever…..). Mogoče boš navdušena tudi nad vsem, potem pač izbiraj glede na možnosti in ostale stvari.

Otroka sta še majhna in glede na to, da nimaš izkušenj s potovanji, je Libanon res divja ideja. Dajte najprej malo okoli raziskati, nekje, kjer veš, da imaš vso oskrbo (zaradi otrok in tudi vaju), da sploh vidite, kaj vam je všeč in kaj potrebujete. Mogoče pa sploh niste backpackerji.

Če te veseli v Pariz, pa pojdite tja. Lahko še kaj okoli pogledate. Če želite zamenjati Hrvaško, si že sama omenila Grčijo, naše agencije imajo kar nekaj ponudbe na otokih. Isto za Turčijo, tam najdeš še veliko več all inclusive variant, seveda je pa odvisno od tega, kaj si želite. Tudi na nekaj izletov lahko greste. Recimo grški Kos je eden takšnih otokov, od koder lahko greste na enodnevni izlet v Turčijo in vidite obe kulturi. Na potovanje lahko greste tudi po bližnjih državah (npr. Italija), da se najprej osredotočite na okolico.

Nista samo Hrvaška in eksotika. Vmes je še veliko, zato kar pogumno, pa boste počasi videli marsikaj, ko bosta otroka večja in ko boste videli, ali oziroma kako vam takšna potovanja sploh ustrezajo, pa lahko izbirate druge destinacije.

Za majhne otroke je najbolj nevaren Vatikan.

Meni se zdi malo prehud preskok s Hrvaške na Libanon. Pa je sicer nadvse lepa država in vsi tisti, ki se zgražate nad idejo, da bi človek šel tja, ste za moje pojme neverjetno omejeni. Primerjat Libanon z Afganistanom, saj niste resni. London je pa najbrž OK; čeprav imajo v zadnjem času tam bistveno več sranja s terorizmom kot v Bejrutu.

Ampak za začetek pa le pojdite prej v Pariz, potem pa v Libanon.

Vsi mislijo, da so v Libanonu same kolibe in da se samo streljajo… Napaka. Sem bila tam pred enim letom in se vračam naslednji teden. Tam živi moja dobra prijateljica in ker sem imela priložnost državo in ljudi spoznat z drugega zornega kota kot večina turistov, lahko rečem, da je vredna obiska. Ljudje so zelo prijazni, hrana odlična, edin javni prevoz pa res šepa. Jaz sem imela svojo šoferko in brez nje bi veliko težje potovala po državi. 🙂 Kar se tiče varnosti… nevarno je samo v bližini sirske meje in na skrajnem jugu. SIcer pa ni težav. Če ima kdo kakšno vprašanje naj mi piše na shadowfax0803@gmail.com.

In neverjetno, kako hitro se začne napadat nekoga, ki malo štrli iz povprečja..

Jst sm tud mnenja, da se zgraža predvsem folk, ki ni bil daleč od slovenske meje, kaj šele izven evrope.

Vsaka država/narod ma svoje posebnosti in če jo jamlješ s slovenskimi standardi, potem je res marsikatera neprimerna, če si se pa spososben prilagodit, zna bit pa zelo polna dogodivščina.

Tko da Hayeteh, a me vzameš s sabo? 🙂

Ha ha, prepozno sem vidla tole! Bi te vzela sabo, bom pa naslednjič, ni bil tole zadnji obisk! 🙂

A mi pišeš na zs ali pa pustiš kontakt?

Sej sem napisala svoj mail nekje zgoraj. Se enkrat – shadowfax0803 at gmail. Letos ne vem, ce bom se sla, nasvet pa se zmer lahko dam, ce se odpravis:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close