Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

Z drugimi besedami:
Kdo ste vi, uboge ničvredne ovčice, da si drznete izraziti dvom?
S svojim dvomom izkažete neizmerno žalitev ….
Ima da verjamete vame, slepo in brez kančka dvoma. Ne postavljajte vprašanj, sledite me in bom zadovoljen z vami…
Se je Goldika upravičeno “bala” in opozarjala?
Ni minilo veliko časa ane? Samo dvom je bilo treba pokazat…

Torej “papirja” ali kakrsnegakoli potrdila ki bi pricalo v prid vasim besedah, ni? Tega sem se bala. Zdravniki imajo mimogrede licence, obesene na svojih stenah, brez katere ne morejo upravljati svojega dela in kamorkoli se prijavljas, potrebujes dokazila o koncani izobrazbi. Ce jih pa nimas, pa jih jasno ne mores prilozit. Ce si huda zivina, jih kupis na trgu. 😀

Uau, čudim se temu razumevanju, res. Čeprav je svoje razloge jasno pojasnil, eni še vedno ne razumejo? Potem pa mi prosim pojasni, kaj ti koristi dokaz o njegovi diplomi? Boš potem verjel vsemu napisanemu? Če ne, se zamisli nad svojim dvomom, ki ga izražaš neutemeljeno in zamisli se tudi nad tem, kako se ti zdi, da te avtor vidi, torej kot ničvredno ovčico. Če se tako vidiš, potem to tudi res si, brez svoje glave, žal, kolikor žaljivo se to pač bere. Problem pa je, če človeka, ki ti ni nič storil, najprej užališ in potem rečeš, da on tebe užali.
Goldika se na podlagi napisanega ni upravičeno bala. Jo pa razumem in razumem tudi tebe. Ne spoštuješ se dovolj močno, če misliš, da te ima nekdo za ovčico in to je vir vsega problema.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj ti je rekel, da papirji so. Ampak mi lahko poveš, kaj boš z njimi? Kaj bi ti ti papirji povedali? Resnično, poskusi odgovorit na to vprašanje. Ali ni dovolj to, kar človek sporoča. Mora imet za to, kar sporoča še potrdilo, da boš potem verjela, kaj sporoča. Ne razumem, kaj želiš dokazat, razen tega, da želiš brez argumenta nekoga diskredirat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

prav svinsko na glas se mi je spahnilo ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Škoda, da tega ne moreš dokazat s papirjem. Zdaj ti nihče ne bo verjel, ker si to samo napisal. 😉

Saj ti je rekel, da papirji so. Ampak mi lahko poveš, kaj boš z njimi? Kaj bi ti ti papirji povedali? Resnično, poskusi odgovorit na to vprašanje. Ali ni dovolj to, kar človek sporoča. Mora imet za to, kar sporoča še potrdilo, da boš potem verjela, kaj sporoča. Ne razumem, kaj želiš dokazat, razen tega, da želiš brez argumenta nekoga diskredirat.[/quote]

Za to kar TAB pise, mora imet dokazila. Reference. Ce bi hodil na faks, kot nisi, bi vedel da je citira je blazno pomembno pri navajanju tako mocnih trditev kot jih navaja on. Zdaj se lahko u rit ugriznes al pa preprosto priznas, da mlatis prazno slamo.

Uau, čudim se temu razumevanju, res. Čeprav je svoje razloge jasno pojasnil, eni še vedno ne razumejo? Potem pa mi prosim pojasni, kaj ti koristi dokaz o njegovi diplomi? Boš potem verjel vsemu napisanemu? Če ne, se zamisli nad svojim dvomom, ki ga izražaš neutemeljeno in zamisli se tudi nad tem, kako se ti zdi, da te avtor vidi, torej kot ničvredno ovčico. Če se tako vidiš, potem to tudi res si, brez svoje glave, žal, kolikor žaljivo se to pač bere. Problem pa je, če človeka, ki ti ni nič storil, najprej užališ in potem rečeš, da on tebe užali.
Goldika se na podlagi napisanega ni upravičeno bala. Jo pa razumem in razumem tudi tebe. Ne spoštuješ se dovolj močno, če misliš, da te ima nekdo za ovčico in to je vir vsega problema.[/quote]

hehe tvoja patetičnost je pa že smešna, ampak meji že na absurdnost, kar je meni še vedno smešno, tebe bi pa lahko skrbelo. Povdarjam lahko bi te, sicer me pa briga zate in mi je zate popolnoma vseeno

Mare/Petra: definitivno si nekaj vzel. Ni panike. Bom stauhala tvojo cifro pa te poklicem, Petra pa naj bo kar ljubosumna 😉

Saj ti je rekel, da papirji so. Ampak mi lahko poveš, kaj boš z njimi? Kaj bi ti ti papirji povedali? Resnično, poskusi odgovorit na to vprašanje. Ali ni dovolj to, kar človek sporoča. Mora imet za to, kar sporoča še potrdilo, da boš potem verjela, kaj sporoča. Ne razumem, kaj želiš dokazat, razen tega, da želiš brez argumenta nekoga diskredirat.[/quote]

Za to kar TAB pise, mora imet dokazila. Reference. Ce bi hodil na faks, kot nisi, bi vedel da je citira je blazno pomembno pri navajanju tako mocnih trditev kot jih navaja on. Zdaj se lahko u rit ugriznes al pa preprosto priznas, da mlatis prazno slamo.[/quote]
Zakaj rabi(š) dokazila? Nimaš svoje glave, da presodiš, če se ti zdi napisano smiselno ali ne? Torej, če ima človek neko pisno dokazilo, pa magari je ponarejeno, te lahko tak človek nategne karkoli, ker itak ne razmišljaš o neki snovi s svojo glavo, ampak te zanima le, če ima človek neko pisno potrdilo, ki pa ga je dobil od koga? Od nekoega, ki enako razmišlja oziroma, ki deli njegovo mišljenje. Oprosti, tako se te razume. Zakaj bi se jaz v rit ugriznil, zato, ker ti ne znaš razmišljat s svojo glavo? 🙂 Jaz osebno bi raje videl, da ljudje ramzišljajo s svojo glavo, ampak če se za rit v griznem to ne bo pomagalo.

Mogoče sem res patetičen v tvojem svetu, ampak dejstvo pa je, da se izogibaš mojim vprašanjem. Zato, da lahko nekoga označiš za patetičnega? Ti odgovori niso všeč?
Če ti verjameš vsakemu samo zato, ker ima neko potrdilo, potem si res ovčica.

Kdo ne razmislja s svojo glavo: ti ki mu slepo verjames, da je TAB strokovnjak na orientalski miselnosti, da ima za sabo nebroj (sevda nedokazljovih) izobrazb, ali jaz, ki sem podvomila o napisanem?

Dihaj, Petra, dihaj. 😀

Kdo pravi, da mu verjamem? Lahko se odločim sam, kar se mi zdi smiselno, kaj pa ne. Poglej, kaj pišeš. Da mu SLEPO verjamem. To pomeni, da TI rabiš pastirja (nekoga s potrdilom), da lahko verjameš.

Mogoče sem res patetičen v tvojem svetu, ampak dejstvo pa je, da se izogibaš mojim vprašanjem. Zato, da lahko nekoga označiš za patetičnega? Ti odgovori niso všeč?
Če ti verjameš vsakemu samo zato, ker ima neko potrdilo, potem si res ovčica.[/quote]
sorry, edinemu, ki verjamem, sem jaz sam. Sebi verjamem in zaupam 100% in nikomer drugemu. Ali ima diplomo, dokazilo ali pa nič od nič, ni važno. Drugim zaupam pogojno, neglede na njegovo status, izobrazbo, dokazila.. samo na podlagi občutkov. Pri tem TABu imam zelo slabe občutke in jih nebi spremenila niti dokazila, sicer pa jih nisem iskal, samo podpiral sem Goldiko in krivokljunčko

Šele takrat, ko bo nekdo predstavil svoje dokazilo, boš začela razmišljat s svojo glavo prej pa ne. Meni osebno se zdi pomembno, kaj nekdo GOVORI, ne kdo za njim stoji in ali ga je kdo potrdil. Njegove izkušnje in razmišljanje lahko primerjam s svojimi in za to ne rabim nikogar, da mi kaže neko potrdilo. Razen, če imam tako malo predznanja, da se mi vse napisano zdi nerazumljivo, potem dvomim.

… ki pa iščeta dokazila. :)) Pa povej kaj o teh občutkih. Kaj misliš, kakšni so njegovi nameni?

… ki pa iščeta dokazila. :)) Pa povej kaj o teh občutkih. Kaj misliš, kakšni so njegovi nameni?[/quote]

Marko, morda je kaj več kot zgolj intuicija, se ti ne zdi? Kot sem že rekla, ne da se vedno vsega razgrniti na pladnju (na javnem forumu pa sploh ne, ker bi lahko bilo preveč osebno). Čas, čas, čas…:). Saj s samo temo ni nič narobe:). Gre za vprašanje verodostojnosti, poštenosti, iskrenosti in podobno samega avtorja.

Za vprašanje verodostojnosti se lahko gremo pri vsakem, ki kaj napiše na ta forum. Posebej, če nam napisano ni razumljivo. Ni vse, kar je nam nerazumljivo, tudi nevarno. In tudi ni vse, kar se nam zdi nevarno, nevarno tudi za druge. Nisem pa videl v celi temi enega upravičenega dvoma, ampak obsojanje za neko “krivoverstvo” brez neke argumentirane podlage.
Kaj ko bi od vas vedno nekdo zahteval neko pisno potrdilo za prepričanja, ki jih širite? Kaj bi jim pokazali? In potem, ko bi to pokazali, bi vam dvomljivec rekel, da tudi diploma/potrdilo je lahko ponarajeno? Pa če bi dvomljivcu dokazal, da ni ponarejeno, bi ta spet podvmomil in to tako, da bi rekel, da gre očitno za neko “bolano” smer, kjer se družijo bolani ljudje. Dvomljivec to lahko počne v neskončnost.

Vedno ima nek “upravičen” razlog za svoj dvom. Ampak vseeno se je treba malo ustaviti in vprašati, koliko so ti dvomi še smiselni, razumski in čemu se resnično z njimi izogibamo. Česa se dejansko tak človek boji? Ali zna to opisat z besedami?

Marko, ti si neverjeten. Tebe prav osebno prizadene dejstvo, da eni forumaši dvomijo v besede avtorja te teme.

Spoštovana krivokljun,

Upoštevajoč, da mi je vaš odgovor nadvse simpatičen, po vsej verjetnosti iz vam nerazumljivih razlogov, sem se odločil, da vam malo v šali in malo zares odgovorim v jeziku, ki ga boste mogoče bolje razumeli. Saj je iz vašega odgovora več kot le razvidno, da mojega predhodnega odgovora niste razumeli.

V kolikor za trenutek vzameva vašo hipotezo kot za stvarno dejstvo se v trenutku poraja naslednje vprašanje. Ali imate vi kakršno koli dokazilo o ustrezni strokovni izobrazbi iz katerega koli mojega strokovnega področja, na osnovi katerega bi legitimno utemeljevali vašo zahtevo, da vam ponudim v pogled dokazila o svoji strokovni izobrazbi? Pri čemer pa upoštevajte, da vam bom v tem primeru predstavil svoja dokazila o strokovni izobrazbi izključno iz tistega mojega strokovnega področja, na katerem imate vi bodisi meni enakovredno bodisi višjo stopnjo izobrazbe.

Po drugi strani pa nisem nikjer opazil, da bi se vi prijavili v mojo šolo, kajti v tem primeru bi od nekoga kot ste vi zahteval vsaj priporočilno pismo ene izmed moji sorodnih šol. Na ozemlju naše države pa obstajata le dve tovrstni šoli, in sicer Araki-ryu in Kashima Shin-ryu, kateri se prav tako kot moja šola nahajata v Ljubljani. A nekako nadvse dvomim, da bi nekdo kot ste vi dejansko posedoval priporočilno pismo ene izmed omenjenih šol. Kajti v kolikor bi ga dejansko posedovali bi se obnašali precej drugače kot se. Kajti v kolikor bi vas ena izmed omenjenih šol česar koli naučila bi vas naučila kaj dejansko pomeni rei. Vam pa je slednji ravno toliko tuj kot je meni vaša neiskrenost – predvsem do vas samih.

Bi pa se vam želel v imenu vseh ostalih bralk in bralcev naše teme želel najlepše zahvaliti, da ste odprto razkrili vaše dejanske namene; oziroma da ste premogli vsaj tolikšno mero odkritosti in iskrenosti.

Ko sem bil še mlajši in sem o zahodni kulturi in družbi vedel bistveno manj kot to vem danes, sem dejansko verjel, da ste vsaj ženske v zahodni kulturi ravno toliko subtilne kot smo to vsi – moški in ženske, ki izviramo iz okolja, iz katerega tudi osebno izviram. A temu svojemu zmotnemu prepričanju sem se odrekel zelo hitro, ko sem vzpostavil tesnejše stike z zahodno družbo. V tistem času tudi nisem najbolje razumel zakaj se vse, ki imajo zahodno miselnost, označuje s terminom: gaijin. A posameznice in posamezniki kot ste to vi, mi dejansko omogočate globlje razumevanje zakaj vas označujemo s terminom: gaijin. Pri čemer pa se sprašujem zakaj se toliko trudite dokazati, da si dejansko zaslužite omenjeni termin…

V zahodnih družbah ste vsi zelo glasni o zadevah, kot so na primer:

[list]
[*] Enakopravnost,
[*] Enakovrednost,
[*] Spoštovanje,
[*] Svoboda,
[*] Vrline,
[*] Dostojanstvo,
[*] Čast,
[*] Ponos,
[*] Iskrenost,
[*] Odkritost,
[*] Razumevanje,
[*] Sprejemanje drugačnosti in drugačnih kultur.[/list]

A dejansko ne poznate nobene izmed njih, niti se ne želite potruditi, da bi katero koli izmed njih vsaj delno poizkusili razumeti. Vaše osebno dostojanstvo vam je ravno toliko tuje kot vam je tuje osebno dostojanstvo nekoga drugega. Vašo osebno čast temeljite na iluzijah – na stereotipnih predstavah, ki vam jih določa nekdo drug – družba. Osebni ponos… slednjega temeljite izključno na tem kaj ste – vaši vzvišenosti, zaslepljenosti, nečimrnosti… namesto da bi ga na tem kdo resnično ste. Iskrenost in odkritost… le v izjemnih primerih, ko vam teče voda v grlo, ste dejansko sposobni biti iskreni in odkriti sami seboj. In posledično v kolikor v večini primerov niste sposobni biti iskreni in odkriti niti sami s seboj kako boste lahko iskreni in odkriti z nekom drugim? Sprejemanje drugačnosti… še vedno se utapljate v najrazličnejših spopadih na ravni spolov, generacij, socialnih nemirih… Dejansko niste sposobni niti sprejemati vaših lastnih drugačnosti. In vsakič, ko se srečate z nekom ali nečim drugačnim začnete trepetati od vaših najrazličnejših strahov. Vrline pa so vam ravno toliko tuje kot vam je tuja vera v vas ali v sočloveka. Kamor koli se ozrete bodisi vase bodisi okoli vas, vse kar obstaja za vas so zgolj strah, grožnje, zmedenost in to je tudi vse kar ste prinesli ostalim človeškim kulturam in civilizacijam.

Da, veliko izmed vas si povsem opravičeno zasluži, da vas označujemo s terminom: gaijin. A ne vsi. Namreč vse večje število zahodnjakov se zaveda, da obstaja še nekaj več kot pa le vaša disfunkcionalna družba, ki temelji na proizvajanju disfunkcionalnih posameznikov, ki si nikoli niti ne drznejo podvomiti v avtoriteto oblasti ter kateri si niti v njihovih najbolj divjih sanjah ne drznejo spraševati kaj resnično pomeni biti Človek.

Ali si tudi vi zaslužite, da vas označimo s terminom: gaijin pa presodite sami. Pri čemer pa bi vam želel dobronamerno svetovati, da temeljito izprašate vašo vest preden si boste odgovorili na to vprašanje.

Za sam konec pa bi vam želel le še sporočiti, da se imajo ostale bralke in bralci vam osebno zahvaliti, v dobrem ali slabem pomenu, da bo to moja zadnja objava na tem vašem forumu. Naj bo to lekcija vsem, ki si zgolj domišljate, da ste dejansko sposobni sprejemati drugačnost, medtem ko je dejansko niste sposobni niti prepoznate, ko se dejansko srečate z njo iz oči v oči.

Kdor pa bi me želel osebno kontaktirati pa ima več kot le dovolj možnosti za to, saj se osebno, za razliko od vas, ne skrivam za nekim težko izsledljivim uporabniškim imenom, ki vam zagotavlja lažni občutek varnosti, na osnovi katerega menite, da si lahko pod izmišljeno identiteto dovolite kar koli želite, vključno s tem, da uporabljate nadvse žaljiv in agresiven način komunikacije. Osebno mi je koncept žaljenja povsem tuj in ga odkrito povedano niti ne razumem niti ne želim razumeti. Vam pa lahko zagotovim, da mi je koncept agresivne komunikacije veliko bolje poznan kot je to vam. Namreč v okolju, iz katerega izviram uporabljamo tako imenovano: odločno komunikacijo. In iz lastnih izkušenj vam lahko prav tako zagotovim, da je le redko kateri predstavnik zahodne miselnosti dejansko pripravljen na naš način odločne komunikacije, katera pa je zame tako naravna kot je to za vas vaša namišljena agresivna komunikacija. A razlika med njima je ogromna, saj vaša agresivna komunikacija temelji izključno na vaših strahovih, medtem ko naša odločna komunikacija temelji izključno na naši samozadostnosti. In vaša družba se pregovorno najbolj boji prav posameznikove samozadostnosti, saj slednja postavlja pod vprašaj same temelje vašega načina razmišljanja in vaše družbe. Kajti eden izmed največjih darov samozadostnosti je, da posameznik začne resnično živeti brez kakršnih koli oblik strahov. To pa je nekaj česar večina izmed vas niti ni sposobna razumeti kaj to dejansko pomeni. Kakor si tudi ne znate predstavljati kaj omogoča posamezniku njegovo znanje manipuliranja nasprotnika preko nasprotnikovih lastnih strahov. To pa je tudi dejansko vse kar si gaijin zasluži. V kolikor se ne motim vendarle poznate pregovor: žanješ le tisto kar seješ.

Z vsem dolžnim spoštovanjem,
TenAiBudo

Zdi se mi krivično obsojanje brez realne osnove/argumenta, pa magari je samo forum. Isto se potem dogaja tudi v realnem življenju, preko širjenja govoric itn. Ljudje v nekaj podvomijo in si stvari razlagajo po svoje, ker so pač nezaupljivi (drugim itak ne verjamejo) in to razlago potem širijo kot resnico. Ne rečem, da je v vseh primerih tako, ampak tu je tako izgledalo in še vedno tako izgleda.

Avtor posiljuje forumaše z vero, zato so upravičeno nezaupljivi do njega. nastopa iz pozicije “jaz vem, vi pa ste nevedni”. Do takih ljudi čuti odpor večina ljudi. Če ti ne, je to tvoj problem. Nemara zato, ker se sam posložuješ podobnih metod in si nejevoljen, ko ti ljudje slepo ne sledijo?

Zdi se mi krivično obsojanje brez realne osnove/argumenta, pa magari je samo forum. Isto se potem dogaja tudi v realnem življenju, preko širjenja govoric itn. Ljudje v nekaj podvomijo in si stvari razlagajo po svoje, ker so pač nezaupljivi (drugim itak ne verjamejo) in to razlago potem širijo kot resnico. Ne rečem, da je v vseh primerih tako, ampak tu je tako izgledalo in še vedno tako izgleda.[/quote]

Idealno možnost imaš odrešiti svet njegovih napak ali rešiti ta forum in njega članov .. s tem da se žrtvuješ.
Ni potrebe po križanju, to je nekoč nekdo že storil, pa se nekak ni obneslo, ti pa si lahko izviren in se včlaniš v to TAB šolo in morda dobiš naziv MarKoBuda in ko boš imel papirje se oglasi in lahko širiš svojo vero…

univerzalen odgovor: give me your f.u.c.king money … and I’ll love you

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close