v kateri živilski trgovini največ kupujete
Mercator je pri meni še vedno na 1. mestu, čeprav so dragi za popiz.!! Na 2. mestu je Spar, pa nič kaj cenejši ni. Ampak glede kvalitete robe pri obeh nimam pripomb.
Leclerc mi je predaleč, Tuš res bolj malo poznam (malo smo nabavili za probat te izdelke od Ane Roš), tam se le redko oglasim.
Včasih se ustavim v Hoferju, samo me do zdaj ni nič kaj posebno pritegnilo, razen koruzni kruh in sirov ter jabolčni burek.
Nikoli pa ne grem v Lidl ali Eurospin, čeprav imam oba dokaj blizu. Pač ne poznam. Itak je teh štacun nasranih, da glava peče! Povsod preveč vsega! Troši, troši, troši, troši… V enem čudnem svetu smo.?
Maxi, mercator, spar, leclerc. V licnih majhnih domacih in eko trgovinicah kupujem vecinoma olja, kise, vlozene oljke, razlicne sire, med z dodatki…na kmetijah moko,zelenjavo, testenine, marmelade, kosmice itd..grem tudi na trznico obcasno.
Vecina teh trgovin ima spletno trgovino, veliko narocam kar po spletu, je prakticno in ne rabis it fizicno tja.
Kozmetiko, oblacila, knjige, vino itd. vse vecinoma narocim po netu (razen kar ne gre) od kar je ta pct…nekaj domaci ponudniki, vecinoma tuji. Edino v zlatarno grem pa rada fizicno ko pac grem.
Spar: vege linija, sveže narezane salame in siri, Tachibo rada pogledam, pa kupim rada, kar drugje nimajo(kakšni jogurti, sladkarije…). Na -25% kupim ponavadi kaj večjega, plenice in podobno.
Mercator: všeč so mi njihove pekarne in sveže pečene pice(ki niso presežek, so pa hitra malica). V kakšnem manjšem dobim tudi dobre slaščice pakirane.
Eurospin: testenine, torta Marlenka je tam daleč najcenejša(~1.79 eur/kos, drugje ~1 eur več), sprej z belilom za fuge čistit
Tuš: največkrat dobim tam konkretne akcije(-50%), dobri so eni piškoti podobni jaffi s kremo med dvema piškotoma. V Tušu nikoli ne kupim postreženega mesa, ker deluje postano.
Lidl: ulovijo me na njihove akcije/posebno ponudbo. Rada kupim kaj iz pekarne- sadje-zelenjavo- meso- siri(gauda in edamec sta ceneje kot v Hoferju)-jajca večji paket-narezane kisle kumarice- vege izdelki, všeč so mi njihovi “prehranski” tedni, maček ima rad njihovo hrano, robčke za čistit po hiši najraje kupim tam, pa mleko je tudi velikokrat najcenejše prav v Lidlu(~75 centov/liter).
ELeclerck: grem redko. Dragi so. Imajo pa stvari, ki jih drugje redko dobiš. Ravno ta teden sem pri njih kupila igračo, ki je povsod 10-15 eur dražja. Všeč mi je njihova velika izbira in drugačni izdelki, nekaj kar v običajnih trgovinah ne dobiš. Mi je pa preeeveeelik in zato ne hodim rada tja. Imaš pa vse nakupu, od zlatarne, tehnike, hrane…
Hofer: veliko nakupujem- redno na seznamu so- lungo kava dolce gusti, nutoka namaz, marelična marmelada, palčke s čokolado, knjige, napihnjeni smokiji, robčki, sadje in zelenjava, tortilje, grški jogurt-po tri v paketu, maslo v škatlici/namaz, sahar torta, makroni, smetana v tubi, pirina moka polnozrnata in gladka, kvas, mešan kompot, cvetačni polpeti iz zamrzovalnika, pomfri, pice, lanzanja, zelenjavna kocka za juho, kroglice za juho, polnizrnate testenine, solatno olje, koruza, čičerika, vsi fižoli, male kisle kumarice, ketcup, majoneza, ribje palčke, francoska solata, toast šunka, panceta, ogrska salama, pesto, brez njihovih papirnatih brisač ne preživimo:), velikokrat dobim mehčalec zelo poceni(Lenor, Silan…), piščančja prsa salama, kruh pogojno,…
Muller: robčki za otroško ritko, zobne paste, Pampers plenice, igrače, mehčalec in pralni prašek v akciji, hrana in pesek za mačka, barve za lase, pisarniški material, igrače…
DM: Smac dezinfekcijski razmaščevalec(1.89 eur, drugje po en eur več), Denkmit dezinfekcijski sprej, njihove otroške plenice so mi všeč, velikokrat kupim na akcijo 1+1, kozmetika za otroke, vege izdelki, flaške za otroke s slamico imamo radi njihove,…
Forum je zaprt za komentiranje.