V kateri slovenski občini je po vašem mnenju NAJBOLJE živeti?
Sem mestni tip človeka, tako da je to zame prvi pogoj – mestna občina in urejeno mesto (urejenost javne infrastrukture in nepremičnin (blokov, hiš), vendar ne preveliko.
Od infrastrukture (pošte, banke itd. so itak “samoumevne” oz. povsod):
– zdr. dom in bolnišnica v mestu oz. bližini (zlu ne trebalo)
– olimpijski bazen (25/50m)
– mestni park in tudi sicer dovolj zelenja
– trgovine oz. trg. centri na kupu (ne da se mi izgubljati časa z nakupovanjem, kupujem na zalogo, vendar določene izdelke kupujem v določenih trgovinah, tako da grem v določene trgovine 1 ali morda 2x na mesec)
– dobro izhodišče za 1-2 dnevne izlete
– na splošno v slo. mestih (če odmislimo LJ) pogrešam več (raznolike) kulturne ponudbe
Nekaj je čisto subjektivnih parametrov, recimo “energija” mesta, na kar sicer vplivajo različni faktorji od arhitekture do (obnašanja) ljudi idr., ampak moraš mesto vseeno videti in začutiti.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro-prispevki/174456206
očitno res Freisingi.
Ja, za Gorenjke pravijo, da jih je težko zagret, ampak ko se enkrat zagrejejo, so pa najbolj divje dekline.
Meni je všeč na gorenjskem predvsem zaradi žensk, že dolgo let zahajam v te kraje zaradi njih in sem zmeraj vesel in potešen, najverjetneje se bom drugo leto preselil v Cerkno.
[/quote]
Cerkno je na primorskem.
Baba kot baba 🙂 No megle, smoga in sivine pri nas res ni, burja poskrbi, ampak tudi snega ni. Nikjer ni popolno, kompromisi so vedno dobrodošli.
[/quote]
Sneg je predvsem za otroke zelo dobrodošel, za nas odrasle je bolj kot ne nadloga, lepo ga je gledati predvsem za praznike, ko veš, da ti ni potrebno nikamor iti in lahko uživaš ob njem na toplem.
O Primorkah sem veliko slišal od sodelavca, ki se je v naše kraje preselil iz Sežane in pogosto razlaga, da so Primorke veliko bolj odprte in dovzetne za različne fantazije in nove stvari od Posavčank.
Taku bom reku, kdor je bil kaj v našem lepem mestu, ve da stoji kratica NM za Najlepše Mesto.
Gospodarsko izjemno močno, ni se težko zaposliti, je tudi univerzitetno središče, ima veliko odličnih šol, kulturnih ustanov…
Veliko je sprehajalnih poti, predvsem ob Tezki vodi, ob reki Krki, čez Marof in čez Ragovski gozd, bizu je tudi prečudovita pit do Gorjancev.
Veliko je trgovin, mesto ima vse, kar mesto potrebuje, v Ljubljani si v dobre pol ure, dobrih 40minutk imaš do Zagreba, zelo hitro si poleti na morju…
Taku bom reku, kdor je bil kaj v našem lepem mestu, ve da stoji kratica NM za Najlepše Mesto.
Gospodarsko izjemno močno, ni se težko zaposliti, je tudi univerzitetno središče, ima veliko odličnih šol, kulturnih ustanov…
Veliko je sprehajalnih poti, predvsem ob Tezki vodi, ob reki Krki, čez Marof in čez Ragovski gozd, bizu je tudi prečudovita pit do Gorjancev.
Veliko je trgovin, mesto ima vse, kar mesto potrebuje, v Ljubljani si v dobre pol ure, dobrih 40minutk imaš do Zagreba, zelo hitro si poleti na morju…
[/quote]
A si ponosen tudi na cigane, ki redno skrbijo za kulturno obogatitev z ropanjem, strelskimi vajami, prevračanjem smetnjakov in preprodajo “bele”?
Na Freizinškem je najlepše, tu živimo samo dobri ljudje, vsi se poznamo med sabo daleč na okoli, dekleta lepe kot rožice, se vidi Tirolska in Bavarska kri v kombinaciji s slovansko, ljudje umirjeni ker je bilo to področje ves čas v miru do velike in druge vojne, rdeči so nam tu veliko ljudi pobili , med drugim veliko otrok, ceste v Železnike ne pustijo renovirati ker je ob cesti pokopanih polno nedolžnih žrtev, prebivalci to vemo, govorit se pa ni smelo.
[/quote]
A ni Ljubljana najlepše mesto?☺ Vsaj župan tako pravi. In marsikdo se z njim strinja.
A ni Ljubljana najlepše mesto?☺ Vsaj župan tako pravi. In marsikdo se z njim strinja.
[/quote]
Ljubljana zadnjih pet let nekako nazeduje, jo ostala mesta dohitevajo, nekatera so jo že prehitela. Meni je najlepše v Cerkljah na Gorenjskem. Blizu so hribi in svež zrak, blizu je Avstrija, blizu so večja mesta, plača je izjemno dobra, sosedje tudi.
Forum je zaprt za komentiranje.