Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V HM MERCATOR ŠIŠKA BREZ PCT POTRDILA IN OSEBNEGA DOKUMENTA

V HM MERCATOR ŠIŠKA BREZ PCT POTRDILA IN OSEBNEGA DOKUMENTA

Odgovor na objavo uporabnika
Zalet se nekam, 08.11.2021 ob 14:40

Amarillis, 08.11.2021 ob 12:32

Meni do danes v Mercator Siska pogledali dokument in kodo.  Tako kot je prav. V Aleji tudi spostujejo predpise.

Za Amarilis:

Ko boste cepali od cepiva bodo tud necepljeni krivi? Baba blesava

Zalet se ti – z glavo (vzemi zalet), da ti malce slamo prešejka.

Jaz se pa že 10 let vozim na relaciji od x do y, pa me še niso ustavili policaji in preverili če mam vozniško. Navali narod brez izpita pa se vozite gor pa dol.

anticepilka, 08.11.2021 ob 10:54

V mojem najljubšem nakupovalnem centru v Ljubljani hvala bogu ne sledijo slovenskemu pacientu. Prav nič nam ne težijo, ker ne nosimo maske in tudi brez PCT potrdila in osebnega dokumenta nas je mladenič spustil naprej in nam celo zaželel prijeten nakup. Hvala, ostanite še naprej takšni!

si to zdaj objavilo,da bodo kasirali inšpekcijo… eni reees nimate zrna pameti… hvala bogu za take, ki ne sledijo norostim, ampak izpostavljati nadzoru jih ni treba

Zelo žalostno je brat, v kakšne človeške sovražnike so se spremenili tisti, ki zagovarjajo cepljenje, pct teror in ostalo.

Grenivka422, 08.11.2021 ob 19:59

Zelo žalostno je brat, v kakšne človeške sovražnike so se spremenili tisti, ki zagovarjajo cepljenje, pct teror in ostalo.

Ma motis se!

v resnici je tako, da mediji prikazujejo, da so cepljeni in necepljeni med seboj nastrojeni in podpihujejo vojno med cepljenimi in necepljenimi, s ciljem deliti narod.

zalostno je to, da so nekateri temu nasedli in sedaj terajo to gonjo.

in zalostno je, ko vidis, koliko ljudi se je spremenilo v njihove ovce.

zalostno je, da se to ne bo koncalo dobro

Si ti anticepilka malo morgen, avtorica. Najbrž si zaposlena v kakšnem Sparu, torej konkurenci in hočeš, da Mercatorjev HM faše inšpekcijo.

Baba smotana.?

To so bili že prej. Zdaj so samo dobili še večji zagon in uradno dovoljenje za širjenje svojega sovraštva.

To je bilo za Grenivko.

pri nas ga tudi ne rabiš kazati, 08.11.2021 ob 14:59

Tudi pri nas v našem kraju ni nič drugače v trgovskem centru ne rabiš PCT ne potrdila o prebolelosti (vsaj jaz ga ne ker ga nimam)

Ne povem pa iz katerega kraja sem.

Varnostnik te lepo pozdravi ti se mu pa nasmehneš.

Se že poznamo tako da hvala bogu da tako je.

Vsak ve za kaj se gre.

Zgleda da živiva v istem kraju. Imam podobno izkušnjo. Zdaj dela še en malo bolj zavzet varnostnik, ta pogleda samo na daleč potrdilo.

Se pa folk ne drži nič, ne distance ne mask. V zadnjem tednu (vključno z danes) sem v trgovinah sigurno srečala najmanj 1 brez maske in vsaj 3, ki jo imajo samo čez usta.

Ampak važno je, da jih morajo otroci v šolah. Komu na čast?

kr neki540, 08.11.2021 ob 20:31

Zgleda da živiva v istem kraju. Imam podobno izkušnjo. Zdaj dela še en malo bolj zavzet varnostnik, ta pogleda samo na daleč potrdilo.

Se pa folk ne drži nič, ne distance ne mask. V zadnjem tednu (vključno z danes) sem v trgovinah sigurno srečala najmanj 1 brez maske in vsaj 3, ki jo imajo samo čez usta.

Ampak važno je, da jih morajo otroci v šolah. Komu na čast?

ah nehaj, 08.11.2021 ob 17:37

V našem (manjšem) kraju preverjajo samo v Merkurju in hkrati tarnajo, da jim je upadel promet.

Ne može  i ovce i novce, bi rekli naši južni bratje.

Da ne bo pomote, pogoji so potrebni, ker situacija ni rožnata. Vendar bi bil edini smiseln in delno učinkovit pogoj T, s 24.urno veljavnostjo in z drive-through testiranjem, ne da se gužvaš v množici in izpostavljaš okužbam.

Ne, T ni dovolj, ker tudi obolelim, ki že imajo simptome lahko pokaže, da so negativni.

In ne gre za iskanje obolelih, ampak za dovoljenje gibanja cepljenih, ker pri njih ni težkega poteka.

Če se necepljeni giblje po TC in faše virus obstaja velika verjetnost, da bo čez nekaj dni rinil v bolnico in obremenjeval zdravstveni sistem ter odžiral storitve ljudem, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, ki ni povezano s covid.

Ustavimo virus, 08.11.2021 ob 11:14

Resnica888, 08.11.2021 ob 11:07

Ljudje, če že kje dobro pridete skozi, ne objavljajte javno, bodo imeli trgovci tam problem zaradi vas. Če je pa provokacija, pa se vse vrne nekje enkrat.

Z upoštevanjem vladnih odlokov na podlagi znanstvenih priporočil in z uporabo zdrave pameti nam bo morda le uspelo.

ker ti odloki so tako vezani na virus in smiselni,da zagotavljajo zdravje – lol lol lol

T je nerelavanten, 09.11.2021 ob 09:58

Ne, T ni dovolj, ker tudi obolelim, ki že imajo simptome lahko pokaže, da so negativni.

In ne gre za iskanje obolelih, ampak za dovoljenje gibanja cepljenih, ker pri njih ni težkega poteka.

Če se necepljeni giblje po TC in faše virus obstaja velika verjetnost, da bo čez nekaj dni rinil v bolnico in obremenjeval zdravstveni sistem ter odžiral storitve ljudem, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, ki ni povezano s covid.

kj se ti sploh prebereš – če ima nekdo težje simptome ima za doma bit, ne rabi nobenega T…

pa nisem cepljena, pa ni važno za katero bolezen gre, če imam simptome bolezni sem doma že od nekdaj, tudi ko še ni bilo pct terorja…

če imam simptome sem doma zaradi sebe in svojega zdravja v prvi vrsti – ker mi je mar zase,da  očitno telesa, ki se z nečem bori , ne obremenjujem s tem,da hodim naokoli…potem pa tudi zaradi odgovornosti do drugih…

jaz ne vem kaj sploh ti rabiš katerikoli t – sploh ni pomembno al maš korono al ne – če imaš simptome bolezni katerekoli si za bit doma in se pozdravit…

sej zato pa je tak kot je ker nimate osnovne kulture, bontona, skrbi in odgovornosti, ki je veljala že pred samo korono – delate pa potem paniko z nekimi t ji in ne vem kakšnim dokazovanjem ne vem česa…

če bi testirali samo bolne s simptomi in težavami, ki pridejo k zdravniku, da ugotovimo kaj jim je in jim lažje pomagamo in bi se dejansko ljudem ob okužbi ugotovljeni tudi pomagalo – bi naredili veliko k uspehu, nobenega zapiranja ne bi rabili, in še manj lovljenja zdravih s palcami v nos… pa seveda bolni s čemerkoli morajo imeti odgovornost, da ostanejo doma in poiščejo pomoč

Kako velika je ta velika verjetnost? Po trenutnih podatkih (št. aktivnih primerov pred enim tednom in današnje število hospitaliziranih) je verjetnost, da boš šel v bolnico, 3%. Ostali prebolijo doma.

jaziher, 09.11.2021 ob 10:18

kj se ti sploh prebereš – če ima nekdo težje simptome ima za doma bit, ne rabi nobenega T…

pa nisem cepljena, pa ni važno za katero bolezen gre, če imam simptome bolezni sem doma že od nekdaj, tudi ko še ni bilo pct terorja…

če imam simptome sem doma zaradi sebe in svojega zdravja v prvi vrsti – ker mi je mar zase,da  očitno telesa, ki se z nečem bori , ne obremenjujem s tem,da hodim naokoli…potem pa tudi zaradi odgovornosti do drugih…

jaz ne vem kaj sploh ti rabiš katerikoli t – sploh ni pomembno al maš korono al ne – če imaš simptome bolezni katerekoli si za bit doma in se pozdravit…

sej zato pa je tak kot je ker nimate osnovne kulture, bontona, skrbi in odgovornosti, ki je veljala že pred samo korono – delate pa potem paniko z nekimi t ji in ne vem kakšnim dokazovanjem ne vem česa…

če bi testirali samo bolne s simptomi in težavami, ki pridejo k zdravniku, da ugotovimo kaj jim je in jim lažje pomagamo in bi se dejansko ljudem ob okužbi ugotovljeni tudi pomagalo – bi naredili veliko k uspehu, nobenega zapiranja ne bi rabili, in še manj lovljenja zdravih s palcami v nos… pa seveda bolni s čemerkoli morajo imeti odgovornost, da ostanejo doma in poiščejo pomoč

Glede na to, da se večina nikoli ni držala nobenih higienskih ukrepov in da je vedno hodila naokoli bolna, je tvoj predlog navadna utopija. Nima smisla, torej gremo naprej. Glede na regijo mentaliteto, kjer se samo išče luknje, goljufanje pod imenom iznajdljivosti pa je nacionalni šport, torej pomaga samo trda roka. Samo tega niti trenutna oblast ni sposobna narediti. Torej preostane kaj – nek približek strožjim ukrepom, ki je vsaj nekatere anticepilce prisilil v cepljenje. Ker ne glede na vso antivaksersko stanje je dokazano, da cepljenje zelo zelo zmanjša možnost težjega poteka bolezni. Vse dosedanje študije (pa jih je kar nekaj in na podlagi veliko milijonov ljudi) so to dokazale. Daleč od tega, da preprečujejo okužbo (zadnja švedska celo kaže, da učinkovitost preprečevanja okužbe zelo hitro pada), vseeno pa učinkovito preprečujejo težji potek dolgo časa. Torej imajo cepljeni, ki hodijo naokoli, vseeno veliko manj možnosti, da bodo zapolnili bolnišnice. Ker je, ne glede na status, večina folka svinjakarjev in se bo enkrat (ali pa celo večkrat) zagotovo okužila. Dokler pa bo potek bolezni blažji, smo na dobri poti. Torej ali gremo uvesti vojaško disciplino in kazni? Ne glede na mokre sanje hojskovih je to malo verjetno. Preostane torej kaj po tvoje? Da se vsi cepimo? Glede na vse še najboljša vmesna varianta. Potem pa postopno prekuževanje.

His, 09.11.2021 ob 10:49

Glede na to, da se večina nikoli ni držala nobenih higienskih ukrepov in da je vedno hodila naokoli bolna, je tvoj predlog navadna utopija. Nima smisla, torej gremo naprej. Glede na regijo mentaliteto, kjer se samo išče luknje, goljufanje pod imenom iznajdljivosti pa je nacionalni šport, torej pomaga samo trda roka. Samo tega niti trenutna oblast ni sposobna narediti. Torej preostane kaj – nek približek strožjim ukrepom, ki je vsaj nekatere anticepilce prisilil v cepljenje. Ker ne glede na vso antivaksersko stanje je dokazano, da cepljenje zelo zelo zmanjša možnost težjega poteka bolezni. Vse dosedanje študije (pa jih je kar nekaj in na podlagi veliko milijonov ljudi) so to dokazale. Daleč od tega, da preprečujejo okužbo (zadnja švedska celo kaže, da učinkovitost preprečevanja okužbe zelo hitro pada), vseeno pa učinkovito preprečujejo težji potek dolgo časa. Torej imajo cepljeni, ki hodijo naokoli, vseeno veliko manj možnosti, da bodo zapolnili bolnišnice. Ker je, ne glede na status, večina folka svinjakarjev in se bo enkrat (ali pa celo večkrat) zagotovo okužila. Dokler pa bo potek bolezni blažji, smo na dobri poti. Torej ali gremo uvesti vojaško disciplino in kazni? Ne glede na mokre sanje hojskovih je to malo verjetno. Preostane torej kaj po tvoje? Da se vsi cepimo? Glede na vse še najboljša vmesna varianta. Potem pa postopno prekuževanje.

Tole ne drži povsem. Švedska študija je dokazala med drugim tudi to, da po 7 mesecih cepljeni niso več zaščiteni za okužbo in  da je zaščita pred hujšim potekom po pol leta pod 50%.

Kar pomeni, da če se hočete zanašati na cepljenje, se morate cepit na pol leta.

vročina819, 09.11.2021 ob 11:13

Tole ne drži povsem. Švedska študija je dokazala med drugim tudi to, da po 7 mesecih cepljeni niso več zaščiteni za okužbo in  da je zaščita pred hujšim potekom po pol leta pod 50%.

Kar pomeni, da če se hočete zanašati na cepljenje, se morate cepit na pol leta.

In kaj potem? Se bomo pa večkrat cepili, vmes pa tudi preboleli in to je to! Še vedno je to precej boljše kot pa nič.

Druga švedska studija pa pravi tudi tole:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211011110812.htm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close