V grčijo z avtom
Letos sva se z možem namenila z avtom v Grčijo.
Par let nazaj sva bila na Lefkasu, kjer sva rentala skuter in se z njim pošteno ponesrečila, ker so bile gume res zelo slabe. Kakorkoli…
Letos greva z avtom in me zanima, če ima kdo izkušnje z roadtripom do Grčije, preko katerih držav ste šli, do kam, itd. Vsake informacije in dobri predlogi dobrodošli.
Hvala 🙂
Mi gremo vedno preko bivše Juge, do Soluna je približno 1300 km. Štartamo ob treh zjutraj in smo proti večeru že v prvem kampu malo naprej od Soluna.
Enkrat smo šli preko Črne gore in Albanije ampak je bil cilj bolj Albanija kot Grčija.
S trajektom smo šli samo enkrat v eno smer (Patras – Benetke), se nam preveč vleče (36 ur).
Mi smo šli preko Beograda, Skopja, Solun, pa potem po AC do Lefkasa, iz Lefkasa s trajektom na Kefalonijo.
Tja grede smo bili 2 noči v BG in eno noč v Skopju, smo si še malo ogledali obe mesti. Vse z avtom, šotorom in 4 majhnimi otroki:). Super dopust, letos ponovimo, samo v Grčiji druga destinacija.
Mi smo šli 3x mimo Beograda, Niša, Soluna na Halkidiki. Tam pa v kampe. Dol grede smo enkrat prespali v apartmajih Dan-dar na Dojranskem jezeru, dvakrat pa v Vranju – enkrat hotel blizu magistrale in drugič v mini kampu. Vsa prenočišča so bila v redu, varna, poceni. Vse meje smo prestopali samo z osebnimi izkaznicami, zelena karta za avto je nujna. Gorivo najceneje v Makedoniji. Pa na meso iz žara pojdite v Leskovcu ali Vranju.
Forum je zaprt za komentiranje.