V enem mesecu izgubila 5 kg brez stradanja!
1. avgusta sem iz svoje prehrane črtala vse enostavne OH, sadje, sladkor – za 14 dni!
Jedla sem meso in zelenjavo. Potrebo po kruhu sem nadomestila z Waso (zajtrk).
Trije obroki dnevno, vsakič sem se najedla do sitosti. (približek Atkinsonove diete)
Po dveh tednih sem začela spet jesti OH, vendar v polnozrnati obliki.
Še vedno se izogibam beli moki, krompirju in testeninam iz bele moke.
Na tešče popijem Kilokiler, med kosilom vzamem dve tableti Citruslim.
Ne me naganjat športat, ker nisem športni tip. V službi sem fizično in psihično aktivna vseh 8 ur, zato enostavno nimam energije za dodatno fizično aktivnost. Se mi ne da!
Danes zjutraj sem se samo v perilu zagledala v ogledalu in sem celo sama opazila razliko!
JUHUHU! Gremo naprej!
Če bo uspelo: samo še trikrat toliko!
Počasi, da se ne bodo prehitro vrnili :))
Upam, da se bom lahko čez leto dni pohvalila, da sem v enem letu izgubila 20 kg!
In temeljito spremenila način prehranjevanja!
Wasa je “kruh” – kupiš ga v Mercatorju (verjetno tudi kje drugje), zraven prepečenca. http://www.veskajjes.si/index.php?option=com_content&view=article&id=449:wasa-fibre&catid=31:kruh-ri-in-testenine, jaz imam rada Waso s sezamom.
Citruslim je Medexov izdelek – http://www.medex.si/index.php?cat=31&art=659
Še kilokiler … http://www.moja-lekarna.com/p-6946-kilokiller-slimming-global-za-vitkost-10-vreck.aspx
Sedaj pa že zvenim kot reklama :))))
Ja, hitro sem izgubila. Presenečena sem. Verjetno sedaj ne bo šlo več tako hitro dol. Ampak se bom držala naprej in upam, da bom naslednje poletje še za dodatnih 15 kg lažja. :))
Uf, še dobro, da nimam toliko za izgubit, ker meni se ob tem tempu zmeša. Da o tem, kako nezdravo je pojesti toliko mesa, ne govorim. Ajde ajde, te razumem, ti si morala drastično zarezat. Jaz imam za izgubit manj, ampak sem si vzela čast in bom poskusila z drobnimi spremembami v prehrani in gibanjem. Tudi jaz sem nešporten tip, ampak na kolesu pa uživam.
Ljubica draga! jaz gibam 8 ur na dan!!!!!! Toliko predklonov, počepov, dvigovanja, iztegovanja, korakov …. kot jih jaz naredim dnevno, marsikdo ne naredi v enem mesecu!!!
To je ravno tako kot bi učitelju telovadbe rekel, da se mora več gibati … :)))
Jaz se nisem zredila zaradi premalo gibanja. Zredila sem se zaradi prevelikega vnosa hrane, do katerega je prišlo zaradi povečane porabe energije po menjavi službe pred štirimi leti. In ne glede na to, da je prišlo do povečane porabe, je bil vnos še večji. :)))))
Torej bom porabo pustila takšno kot je, vnos nezdravih OH sem pa zmanjšala. Pravzaprav ne zmanjšala, ampak ukinila nezdravo in nepravilno prehranjevanje! :)))
Stara? Blizu 50
Visoka? 172 cm
Teža pred spremembo prehrane? 96,5 kg (“#${04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}&/()=?)
Današnja teža 91,5 kg
Ciljna teža – okoli 75 kg (glede na to, da sem dokaj mišičasta za svoja leta)
Sadje sem vključila po dveh tednih (prej sem pozabila napisat), “športam” 8 ur na dan! (že zgoraj pišem o mojem fizično zelo aktivnem poklicu :)))
Poročam naprej – nadaljevanje sledi čez 1 mesec :))))
Glede na tvoje navdušenje, sem več kot prepričana, da TI BO USPELO!!!!!
Le tako pogumno naprej, tudi sama sem pri 42 letih shujšala iz 80 na 60, pri 170cm. Sedaj že 4. leto uspešno vzdržujem težo, a sem uvedla hkrati ob spremembi jedilnika, tudi obvezno dobesedno športanje vsaj 40 minut dnevno, in to vsaj 6x tedensko, brez izjem in izgovorov.
Služba prav gotovo ni šport, zato ti svetujem, če lahko, tudi športanje, lahko je to ‘le’ hitra hoja, domača telovadba, kolesarjenje po mestu, skratka karkoli, samo sedenje doma na kavču ne.
Srečno in bodi skoz navdušena!
tudi jaz sem od začetka maja do danes izgubila 18 kg. Temeljito sem spremenila način prehrane – veliko sadja, skoraj nič kruha, krompirja makaronov,nič sladkarij, razen mogoče kakšen sladoled pijem samo vodo, pa ne jem po 18 uri zvečer, zraven pa še velik migam – vsak dan vsaj eno uro na orbitreku. Ugotovila sem, da se da veliko narediti že samo s spremembo načina prehranjevanja. prej sm pojedla zjutraj rogljiček, pa potem čokoladico, pa sendvič za malco, pa spet kej sladkega, pa kosilo, pa pozno zvečer jest, pa vsakič ko sem šla iz trgovine al pa pumpe še čokoladico…..pa so se kile nabirale. edino kar me moti je to, da premalo pijem in se moram prov silti da spijem 1,5 l vode – kar je bistveno premalo sploh v tej vročini. ker zdaj vidim kako presneto sej treba namučiti, da zgubiš kile vem da ko bom prišla do željene teže, ne bom prešla na stari način prehrane….včas je tud dobr da je človk trmast.
Drugače pa punce……vsem vam čestitam
Čestitke in vso srečo.
Zavedaj pa se, da je ob omenjenih kilogramih večino tvojih izgubljenih kil voda. Ta gre prva stran in kaže najhitrejše rezultate, vendar tistega tapravega špeha še nisi začela izgubljati.
Mogoče, da se ti bo zdajle malce ustavilo oz. šlo vsaj zelo počasi dol. Zdravo hujšanje je 1 kilogram na mesec. Sliši se malo, pa vendar je tako. Tako ima tudi koža, pri 50 žal ne več tako zelo prožna, čas, da se počasi krči in da po enem letu iz tebe ne visijo kožne gube, ki bi rabile že kakšno kirurško odstranitev.
Samo tako naprej in predvsem počasi.
napisala sem skoraj nič – to pomeni bistveno manj kot prej včasih sem pojedlo dnevno tudi 5 kosov kruha, zdaj pa mogoče 1 kos na 3 dni, krompir 1x na teden malo, makarone prav tako 1x na 14 dni – jaz si vse stehtam sploh nisem mela predstave koliko makaronov je v eni porciji ki sem jo prej pojedla zdej pa max 10 dag, drugače pa jem vse v bistveno manjših količinah in bistveno mankrat,
Ja, hitro sem izgubila. Presenečena sem. Verjetno sedaj ne bo šlo več tako hitro dol. Ampak se bom držala naprej in upam, da bom naslednje poletje še za dodatnih 15 kg lažja. :))[/quote]
Da ne boš jokala, čez pol leta , da so se ti povesile joške in kaj priporočamo. Ker poti nazaj ni. Tako da premisli o tej extra hitrosti.
Ja, hitro sem izgubila. Presenečena sem. Verjetno sedaj ne bo šlo več tako hitro dol. Ampak se bom držala naprej in upam, da bom naslednje poletje še za dodatnih 15 kg lažja. :))[/quote]
Da ne boš jokala, čez pol leta , da so se ti povesile joške in kaj priporočamo. Ker poti nazaj ni. Tako da premisli o tej extra hitrosti.[/quote]
Zdej sem prebrala, da imaš 50 tako, da ignoriraj moj nasvet.
Upam, da ne boš po letu dni konstantneuporabe pripravkov “nosila” ledvica in jetra po rokah, ko boš imela z njimi težave.
Pripravki za hujšanje nikakor niso nedolžni za ledvica in jetra, ker morajo le-ta vse to tudi predelat-poleg vse tvoje maščobe in toksinov iz telesa, ki se pri hujšanju izločajo. Na eni strani torej korist ko hujšaš, na drugi pa škoda….Poznam kar nekaj primerov oseb, ki so po uporabi sredstev za hujšanje, raznih poživil s taurinom in kofeinom, pripravkov za povečanje mišične mase, pristali celo na dializi…..
Stara? Blizu 50
Visoka? 172 cm
Teža pred spremembo prehrane? 96,5 kg (“#${04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}&/()=?)
Današnja teža 91,5 kg
Ciljna teža – okoli 75 kg (glede na to, da sem dokaj mišičasta za svoja leta)
Sadje sem vključila po dveh tednih (prej sem pozabila napisat), “športam” 8 ur na dan! (že zgoraj pišem o mojem fizično zelo aktivnem poklicu :)))
Poročam naprej – nadaljevanje sledi čez 1 mesec :))))[/quote]
Oprosti, ampak toliko jaz zgubim v mesecu dni, če v svojo prehrano vključim: suhe slive, laneno seme in navadni manjmastni jogurt, pa trdo kuhana jajca in zeleno solato, nemastno skuto,
in seveda črtam “prazne OH” – torej navadni beli sladkor, beli kruh, pekovsko pecivo, testenine in bele moke, krompir in paradižnik ( vso zelenjavo iz rodu Solanaceae -torej razhudnokovke!) od mesa pa črtam rdeče meso, torej jem samo belo perutnino in puretino, modre morske ribe ( nobenih belih in praženih rib), ipd, ipd. Meni je uspelo v mesecu dni sklatiti 8 kg – z začetnimi 20-imi kg viška, brez lakote….Brez shujševalnih dodatkov v obliki praškov in tabletk za katere sem mnenja, da so bolj strup, pripomoček za hujšanje za človeški organizem. in obvezno 2 dl zluftanega Donata na tešče, sobne temperature – to pa dela čudeže in pomaga, da nimaš krčev v mišicah, ki so zelo pogosti pri hujšanju zaradi pogostega pomanjkanja magnezija!
Forum je zaprt za komentiranje.