v dobrem in slabem ???
Moj pride iz službe: A ti povem zadnjo novico? Ugani, kaj sem danes izvedel od prijatelja. Ugani, kaj se je zgodilo.
Ali je kdo umrl? ali je kdo dobil otroka? Seveda nisem uganila.
Naš najboljši prijatelj je zapustil ženo, se preselil v spodnje nadstropje v skupni hiši in pripeljal ljubico domov.
Ko sem začudeno vprašala, zakaj prav on, pa saj sta se lepo razumela, je rekel, da zato, ker je bila žena sitna. SITNA?
Ja, pravi moj mož, rekel je, da že 10 let sitnari.
Pa veste zakaj “sitnari”? Ženska ima sklepno revmo, stara čez 50, boli jo dneve in dneve, leta in leta, lajša si bolečine s tabletami in zato je SITNA? Zato jo je potrebno zapustiti in si najti ljubico?
Torej, ko si mlad, zdrav in lep te mož spoštuje, ko pa čez 20 let nisi več tako lep in mlad, pa še kakšno kronično bolezen dobiš, potem pa si za na odpad?
Danes sem prav žalostna in razočarana……
marinas, se popolnoma strinjam s tabo in nikakor ne morem razumeti takšnih moških. Že bolezen sama po sebi je zadosten udarec, da pa ti mož pripelje še ljubico pod isto streho je pa višek! Verjamem pa, da se vse v življenju obrne in poplača. Saj ne da bi komu privoščila, ampak vsakemu se vrnejo tako dobra kot slaba dejanja.
Nikakor ne odobravam njegovega vedenja. Ampak, dokler ne poznamo komplet primera težko sodimo… Ker sem videla vsaj dva zakona, ki sta razpadla zaradi sitnobe. :(( Če nekdo stalno samo žnara, ne pokaže nobene dobre volje in optimizma, je težko. Jaz osebno bi težko živela ob taki osebi, ne glede na to v kakšnem stanju je. Saj pomagaš, se trudiš, ampak če za vse dobiš v zameno samo žnaranje, te mine. Res.
Se pa strinjam, da vkolikor je ženo zapustil, mu ne bi bilo treba vlačiti ljubice v njuno hišo. OK, če je že ljubezen umrla, ampak očitno ta možakar do žene ne čuti več niti malo spoštovanja.
LP
Kruto in potem se človek vpraša kaj si je tistega “usodne” dne obljubil oz. koliko to sploh velja.
Po drugi strani, pa vsi ljudje niso/smo enaki in upam, da mi kaj takega ne bo treba preživljat. Svojo starost si predstavljam čisto drugače…da bom jaz uživala s svojim možem, ko bodo otroci šli na svoje in bova recimo dobro situirana lahko počela tudi stvari, ki jih danes zaradi pomanjkanja časa ali denarja ne moreva.
No ves, enkrat so delali raziskavo, koliko partnerjev bo ostalo v zvezi, ce bi drugi partner resno, kronicno zbolel. Ne kaksno “raziskavo”, ampak pravo stvar, na eni od ameriskih zelo znanih univerz.
Rezultat je bil, da bi velika vecina zensk ostala ob partnerju, medtem ko velika vecina moskih ne bi. Tocnih stevulk se ne spomnim, je ze leta nazaj, mi je pa dalo zelo misliti.
O konkretnem primeru ne morem soditi in osebno poznam tudi moskega, ki skrbi za svojo nepokretno zeno ze nekaj let, ampak na zalost mislim, da omenjena raziskava se kako pojasni marsikaj.
Nanči, res ne poznam. Saj sem rekla, da težko sodimo. Sem pa večji del svojega življenja živela s težkim bolnikom, s hudo diagnozo. In spoznala veliko drugih z isto diagnozo, pa lahko rečem le eno – mnogo lažje so vse skupaj prenašali tisti, ki so bili vsaj kanček optimistični. Če pa stalno samo žnaraš in vidiš vse le črno, potem pa to tako tudi je. In tudi za “le zunanje opazovalce” zna biti to mučno.
In še enkrat – ne trdim, da je prav, da je pripeljal ljubico v skupno hišo.
LP
Khmmm! Večina moških (menda) naj ne bi prenesli, da so njihove žene (ženske) bolne. Kajti ženske smo navadno tiste, ki držimo vse pokonci (upam, da ne bo zdaj kdo skočil v luft). Če je npm. ženska bolna bo prav tako poskušala poskrbet za otroke, skuhat, ….. Moški so navadno bolj “ubogi”. In jih ženske “crkljamo”. In če potem zboli nekdo na katerega so se lahko “zanesli” se nekaterim moškim podre svet. Tako naj bi to bilo v večini primerov. Se mi zdi pa takole zelo grdo – da si za nekoga dober, dokler lahko skačeš okrog z nasmehom na obrazu ipd…; ko pa se pojavi problem (bolezen), se pa “rožca stara” vrže v smeti in se gre v trgovino po eno mlado, lušno,…. Pfej!!!!!!!
Pozdrav!
Eh, ona si bo pa enga revmatika privlekla v zgornji štuk, da bosta skupno jamrala do smrti ali še kakšen dan dlje.
V glavnem, upam, da nisi več tako naivna da misliš, da se odločitve o ljubicah in ljubčkih sprejemajo čez noč ali da se zgodijo kar tako, ker je on že malo spil in ker je bila noč tako lepa. Leta se ne prenašata več, zdaj so se jima pa vse zvezde izšle. Nono se je odselil v dom starejših, starejši sin je doštudiral, mlajša hčer se je zaljubila in odselila k fantu. Ostala sta sama, osamljena drug zraven druzga.
Se pa strinjam. Beden zaključek nekega bednega lajfa.
Forum je zaprt za komentiranje.