V čem je fora – film Pokliči me po svojem imenu
Zakaj se l. 2024 usajate glede filma iz 2017??, 14.04.2024 ob 12:10
Kokoši anonimno, 14.04.2024 ob 12:00
Zakaj se l. 2024 usajate glede filma iz 2017??, 14.04.2024 ob 11:08
Anonimno 7641, 13.04.2024 ob 21:27
Meni je bila knjiga precej boljša od filma. Igralec, ki je igral Oliverja, se mi ne zdi dobro izbran.
Pa nisem gay:)
Film je praktično popolnoma isti kot knjiga, tako da je eno komaj lahko boljše od drugega.
seveda695, 14.04.2024 ob 08:06
Drugače pa ja, tudi meni se zdi tole klicanje po svojem imenu globoko narcisistično. Ljubimca boš klical po svojem imenu samo, če si popolnoma zaljubljen vase. Bedarija!
Lahko pa obrneš perspektivo: kaj, če si TI tista, ki te partner pokliče po imenu, v katerega si ti zatelebana? Da te pokliče po imenu, s katerim bi se ti najraje zlila v eno? Da si ti tisto, kar je objekt tvoje želje?
Sicer pa ne knjiga ne film nista kaj dosti dobra, tipična najstniška zaljubljenost z vsemi klišeji, pa še ta obupno smotan Timothee Chalamet je vse pokvaril. In film je enako zanič kot tisti Adelino življenje, ki so ga pa tisti, ki se zgražajo na “sodomijo” Pokliči me, neskončno hvalili, kako je “res dober”. Ja, seveda, zaradi ene lezbo scene, jošk in pizd, na katere so potem doma onanirali! In to je bil kriterij “ful dobrega” filma, beh.
In zakaj bi bil film ADELINO ŽIVLJENJE slab? Nekam hladen že, in potem si težko čustven glede njega in se težko zaljubiš vanj. Ampak njegova odlika se mi zdi, da je inteligenten. Nikjer v filmu se ne izpostavlja družbeni spol, nikjer v filmu ni klišejev povezanih s spolom. Ampak so liki v filmu kvečjemu ljudje, s svojimi stiskami, slabostmi in kvalitetami. Njihovi karakterji ali dejanja niso nikjer določena kot moška ali ženska. V prvi meri so ljudje.
Lezbičen film, ampak se mi ni na nobeni točki ni zdel propaganden. Nikjer ni bilo občutiti LGBTQ propagande kot o novih ameriških filmih povezanih s to tematiko. Bolj ko ne, je bil človeška zgodba brez vsake ideološke navlake.
Zato se mi je zdel dober in kvaliteten.
Adelino življenje … ena lezba sreča drugo, se zaljubita, svaljkata svoje pizde in joške druga po drugi, se skregata, gresta narazen in buhuhu.
KER ŠE NIKOOOOOLI NISMO VIDELI ČESA TAKEGA, NEEEEE, SPLOH NEEEE, TO JE BILO TAKOOOOOO ORIGINAAAAALNOOOO!
Si ti butasto. 😀
Sploh se ne gre za to! Gre se za vso globino, ki jo ima film v predstavitvi medčloveških odnosov. Ampak očitno so te vzgojili ameriški filmi, kjer ti je vse kot malemu otroku razloženo in direkt v faco vrženo. Kjer je vse na prvo žogo.
Če bi imel malo širine(na večih nivojih), bi lažje razumel vse kar se v filmu skriva za besedami.
Naj ti samo namignem; film je bil hvaljen od strokovnjakov in kritikov in na NAVEČJEM FILMSKEM FESTIVALU V CANNESU DOBIL GLAVNO NAGRADO!
Tako da ne misli, da si pametnejši od celega sveta, z svojo kritiko in obsodbo tega filma. Da veš bolje kot vsi strokovnjai! 😀
Kokoši anonimno, 14.04.2024 ob 12:16
Si ti butasto. 😀
Sploh se ne gre za to! Gre se za vso globino, ki jo ima film v predstavitvi medčloveških odnosov. Ampak očitno so te vzgojili ameriški filmi, kjer ti je vse kot malemu otroku razloženo in direkt v faco vrženo. Kjer je vse na prvo žogo.
Če bi imel malo širine(na večih nivojih), bi lažje razumel vse kar se v filmu skriva za besedami.
Naj ti samo namignem; film je bil hvaljen od strokovnjakov in kritikov in na NAVEČJEM FILMSKEM FESTIVALU V CANNESU DOBIL GLAVNO NAGRADO!
Tako da ne misli, da si pametnejši od celega sveta, z svojo kritiko in obsodbo tega filma. Da veš bolje kot vsi strokovnjai! 😀
Ker strokovnjaki pa ne onanirajo na pizde in joške v filmih.
Le kakšno globino lahko vidiš v običajnem boy meets girl filmu, kjer niti zamenjava boya z girl ne spremeni klišejske adolescentne mentalitete, da čutni vtisi pomenijo isto kot ljubezen, potem pa sledi tista večna overkill pubertetna dramarija, da je konec življenja, ker stvari niso takšne.
Film za ljudi spod 26. leta (tistega leta, ko zdravstveno niso več zavarovani po starših.)
Zakaj se l. 2024 usajate glede filma iz 2017??, 14.04.2024 ob 12:38
Ker strokovnjaki pa ne onanirajo na pizde in joške v filmih.
Le kakšno globino lahko vidiš v običajnem boy meets girl filmu, kjer niti zamenjava boya z girl ne spremeni klišejske adolescentne mentalitete, da čutni vtisi pomenijo isto kot ljubezen, potem pa sledi tista večna overkill pubertetna dramarija, da je konec življenja, ker stvari niso takšne.
Film za ljudi spod 26. leta (tistega leta, ko zdravstveno niso več zavarovani po starših.)
Seveda ti si najpametnejši na svetu. Svetovna kritiška stroka se lahko skrije pred tvojim VELEUMOM. Na največjem filmskem festivalu je zmagal za najboljši film leta zgolj zato, ker je cel svet bolj neumen kot ti.
sem napisal v čemu je globina:
Ampak njegova odlika se mi zdi, da je inteligenten. Nikjer v filmu se ne izpostavlja družbeni spol, nikjer v filmu ni klišejev povezanih s spolom. Ampak so liki v filmu kvečjemu ljudje, s svojimi stiskami, slabostmi in kvalitetami. Njihovi karakterji ali dejanja niso nikjer določena kot moška ali ženska. V prvi meri so ljudje. Lezbičen film, ampak se mi ni na nobeni točki ni zdel propaganden. Nikjer ni bilo občutiti LGBTQ propagande kot o novih ameriških filmih povezanih s to tematiko. Bolj ko ne, je bil človeška zgodba brez vsake ideološke navlake.Zato se mi je zdel dober in kvaliteten.
Tole kar zgoraj omenjam.
In to je bilo dobro izvedeno! + še nekaj kvalitet
Ampak ti itak veš več kot cel svet in celotna filmska stroka.
seveda695, 14.04.2024 ob 08:03
Oliverjeva_Breskvica, 14.04.2024 ob 00:26
Mislim, da je večji problem knjige/filma v romantičnem razmerju med mladoletno in polnoletno osebo, kot pa v naslovu.
Koliko pa naj bi bil sploh tale Oliver star? Tisti, ki ste brali knjigo? 28? 30 ?
Oliver je 24, Ellio pa 17
Že to, da so ta čisto povprečen film oklicali za najboljšega, je ideološka propaganda LGBTYQ…..
Če bi v istem filmu igral eno od punc nek tip, ne bi niti v ožji izbor prišel film, kaj šele zmagal. Ker je teh filmov o ljubezni malo morje. Ampak ker gre za lezbični film, je požel glavno nagrado. Ista fora kot ko na Evrosongu zmaga nek gej ali pa bradati gej oblečen v žensko ipd. Pesem kr neki, fora je v tem, da gre za transvestita, geja, nonbinerja….
Forum je zaprt za komentiranje.