V bolnišnični sobi s psihiatrično bolnico
Pri kateri zdravi pameti daš telefon, email, pa še domači naslov v 11 dnevih in še to v bolnici? Si ziher, da si bila v bolnici zaradi težav s srcem? Če je bila moteča, se to pove osebju. Ker motečnost pač ne vpliva zdravo na srce. A je bila ona tudi zaradi težav s srcem sprejeta?
Kakšna policija no? Tu gor včasih res ne veš, ali bi se cudil ali smejal.
Bolnica, 08.04.2021 ob 19:53
Sem bolnica z shizofrenijo in lahko vam zatrdim, da bolniki nismo nevarni do drugih. Prej smo nevarni sami sebi. Kaj pa če bi ji vseeno namenili kakšno lepo besedo ali pa ji napisali pismo? Morda gospa nima svojcev. Ne veste kakšno je življenje v psihiatrični bolnišnici.
-
SE strinjam, pa sem k sreči zdrava. Srečno tudi vam.
Zame domači pokličejo na 112, 113, jim povedo mojo diagnozo, pa da sem agresiven in v približno dveh urah pride pome rešilec v spremstvu policije. To je najbolj elegantna rešitev problema. Potem sem pa mesec dni v norišnici med sotrpini, nafilan s psihiatričnimi zdravili. Domači imajo pa takrat mir pred mano.
Irma M13, 08.04.2021 ob 19:28
Pred kratkim sem zaradi težav z srcem pristala v bolnišnici. Cel dan sem bila v sobi sama. Zvečer so mi pripeljali cimro. Zblojeno žensko, zanemarjenega videza, smrdljivo, ki je govorila nesmisle. Med najinima posteljama sem zagrnila zaveso, poklicala sem sestre, naj jo vendar sterajo da se umije. Ženska se enostavno ni želela umiti in medicinske sestre je niso mogle prisiliti.
Potem je gospa pojedla večerjo, vmes je rigala in prdela, blodila o tem, da so jo zaradi našega predsednika države hospitalizirana. Baje ga je zasledovala, ko je šel na intervju na eno od televizij, ter ga dva dneva čakala pred predsedniško palačo. Prosila me je, če ji lahko pomagam, da stopi v kontakt z njim saj ima res dobre ideje kako bi lahko postal boljši predsednik. Ker se na njene blodnje nisem odzivala, mi je kar naprej odgrinjala zaveso. Že njen videz in nor pogled ta bila strašljiva, bog ne daj, da je še usta odprla. Ne vem kakšna zdravila so ji dali, začela se je umirjati in govoriti malo bolj povezano in logično, meni pa je bilo v njeni bližini nelagodno. V bistvu me je bilo biti sama z njo v sobi precej strah. Nekako sem preživela noč.
Gospa se je ob pravilni terapiji zdravil in redni prehrani začela nekako vesti malce bolj normalno. Izkazalo se je, da je bila celo življenje na visokih položajih, na neki zelo specifični funkciji v JU, ki je je omogočala življenje po različnih EU državah in Afriki. Zelo študirana in razgledana, pa se ji je zgodila shizofrenija. Pripovedovala mi je svojo življenjsko zgodbo. Skupaj sva bili 11 dni. Na nek način sva postali prijateljici, čeprav so bile meni noči z njo v sobi še vedno malček nelagodne.
Minilo je že nekaj mesecev od kar sva iz bolnišnice odšli vsaka svojo pot. Ona je bila kmalu po tem sprejeta na psihiatrijo. In od takrat naprej nimam več miru pred njo. Njeno telefonsko številko sem blokirala, pa ji že nekdo posodi telefon, da me kliče. Pošilja mi tudi maile in pisma po navadni pošti. Rada bi, da jo pridem obiskati, ji prinesem cigarete. Pravi, da sedaj, ko ima moj naslov, pride h meni na kavo, takoj ko jo odpustijo iz psihiatrije. Saj v resnici mi nič hudega noče, ampak jaz ne želim imeti stikov z njo. Ob njej se počutim nelagodno in utesnjeno.
Kaj mislite, je to zrelo za prijavo na policiji?
Ti avtorica nisi uravnovešen, da danes svoje podatke neznani osebi.
Ti potrebuješ tudi pomoč in tablete !!
Rednamayy, 08.04.2021 ob 19:41
zakaj pa prijavo na policijo? si ji odkrito povedala sploh kdaj NEHAJ NE ŽELIM IMETI STIKOV S TABO,NISI MI OK..NA KURAC MI GREŠ,NEHAJ,PRIJAVILA TE BOM ČE NE BOŠ NEHALA..Itd? ljudje ste hinavci.
Ne gre. Poznam takšno, ampak je kilometre stran. Prijavi jo na CSD.
Forum je zaprt za komentiranje.