Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Benetke z avtom (karneval) – kako je s parkiranjem?

V Benetke z avtom (karneval) – kako je s parkiranjem?

Zagotovo je kdo tukaj z izkušnjami glede parkiranja za pustni karneval v Benetkah in z mnenjem o vošnji z osebnim avtomobilom na a karneval.
Se da normalno parkirati, cena, gužva…
Hvala!

Odsvetujem Benetke v času karnevala! Gneča da se ne da povedat. Ne vidiš nič! Poleg tega pa v Benetkah ni karnevala v pravem pomenu besede, vidiš samo posamezne maske.
Pojdite raje izven sezone, še takrat ne boste ravno sami.

Sem peljal eno smrkljo kot plačilo za njeno delo kakor je izvolila. Prvič z avtobusom in ladijco. Nikol več ne grem v benetke z avtom! Čez komot ga ni! V času “karnevala” pa sploh ni tja za it.

Cene se ne spomnim, a če ravno želiš z avtom, bo mnogo boljša varianta da se zapelješ skozi Jesolo do Punte Sabbioni in parkiraš tam – potem pa z vaporettom (ladjica – bus) v mesto.

Samo dobro pospravite oz. izpraznite avto, da ne bo privlačen za vlomilce…

Parkiraj kar na marcovem trgu, takrat ne bo nobene guzve.

Pojdi raje z vlakom iz Trsta. Parkiraš avto v garažni hiši zraven postaje. Dobre veze z Benetkami. Prideš prav v “center” in ni treba nič z vaporetom.

Tudi vlak iz Mester je ok. Tam se akr da parkirat, večinoma sicer proti plačilu, ampak smo dali 12 € za cel dan. Vlak je pa okoli 1,5 €, vozi non stop

Pred leti sem nekajkrat parkirala v garažni hiši tik pred “glavnim” vhodom v Benetke. Ne spomnim se kako se ji reče, čisto na koncu je. Ni poceni, je pa najbližja in ne potrebuješ nobenih drugih prevoznih sredstev.
Pa vedno parkiram na strehi zaradi razgleda in sončnega zahoda, ko se vračam.

Mi smo se lani ustavili v Benetkah v začetku novembra, tako mimogrede na poti nazaj domov. Parkirali smo v parkirni hiši Tronchetto, ki je prva ob “vhodu v Benetke”.
Skratka, datum beden, da bolj beden ne bi mogel biti, ampak GUŽVA za znoret … parkirišče smo dobili, ker smo bili zgodaj zjutraj, takoj za nami so jih že zaprli in potem čakaš, čakaš, čakaš … V mestu sama gužva …
Smo se ustavili, ker je bilo mimogrede, ker sta otroka rekla, da v Bentkah pa še nismo bili, ampak ni več razloga, da me spraviš v Benetke, sploh pa ne med karnevalom.

Podpis pod tole. Gneča obupna, po kakšnih uličicah se sploh ne moreš prosto gibat, greš kamor te nosi množica. Pa tu in tam srečaš kakšno masko ali dve. Lokali polni, da moraš kje počakat, da gre kdo ven, da greš lahko ti noter na kavo … Sem bila sicer pred kakimi 20 leti, k sreči z avtobusom/z agencijo, ampak zna bit, da je z leti postalo samo še slabše, bolje prav gotovo ne.
Priporočam rajši kak drug termin, čeprav gneča je tam več ali manj zmeraj.

Lani je bila tudi v “bednih” terminih v Benetkah gneča zaradi Bienala in razstave Damiena Hirsta …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close