Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Uvožen avtomobil – registracija

Uvožen avtomobil – registracija

Zdravo!

Uvozili smo avto iz Nemčije in sedaj bi radi tukaj uredili dokumentacijo. Če je tukaj kakšna, ki je že šla skozi ta postopek prosim za pomoč.
– Kateri obrazec izpolnim za plačilo DMV in kateri za ekološko takso? (bi raje imela že izpolnjeno s sabo,…).
– Kje plačam ekološko takso (Davčna ali Občina?)
– Koliko časa se čaka na homologacijo?

Hvala in lep pozdrav!

Mi smo uvozil avto iz Italije. Šla sem na davčno upravo, kjer so mi dali obrazec, ki ga ispolniš in tudi dobiš položnico.

Kar se pa tiče homologacije, pa je tako da so nam pregledali avto (šla sem na LPP v Ljubljano) in še isti dan je bilo vse urejeno.

Lp

Najprej greš urejati homologacijo. V LJ sem: http://www.jh-lj.si/lpp

V MB sem homologacijo še isti dan naredila (Štajerski avtodom), ni bilo potrebnih nobenih čakanj in naročil. Potem greš na davčno in tam vse plačaš na enem mestu – dmv in ekološko takso. Nato se odpraviš na registracijo vozila.

Midva sva imela manjše probleme s papirji, ker ni bilo uradnega štemplja, kjer sva avto kupila oz. v Nemčiji ni potrebno overjati papirjev, ker se gospe na UE vstanejo in pridejo ven na parkirišče osebno preverjati pristnost vseh podatkov o avtu. Moj mož je takrat veliko še potoval po Nemčiji službeno, tako da je BTW zrihtal še overitev, da sva lahko končno registrirala avto…

New Report

Close