Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Utrujene ženske od gospodinjstva hahahah

Utrujene ženske od gospodinjstva hahahah

Bravo!!!!

Od tipkanja neumnosti po monu seveda ne mors bit utrujen. Spravse ti delat pa da te vidimo.

Tak dec pa samski. Zihr neki ne stima s tabo.

Po navad so najbolj pametni tisti, ki nikoli niso v gospodinjstvu nic naredili. Pa super sposobni (nakladaci), ki imajo vse narejeno tik-tak (ce verjames). So seveda zenske, ki sam jamrajo, mislim pa, da jih ni nic manj kot moskih. Za urejen dom pa gre kar nekaj casa VSAK dan. In po sluzbi in ob otrocih ima clovek kdaj pravico bit utrujen.

Jaz ti bo tak rekla smo ženske zelo utrjene od gospodinjstva in ves zakaj ker moški nekateri ne pomagate ženskam! Jaz imam tri otroke stare 16 11 in 5 let. Psa hišo in moža, ki 12 ur od doma, ker je priden. To pomeni, da sem za vse sama oprat moram cote po spravit kuhno, posest se učit z otroci se znimi okvarjat in psom in nebo pomote, ko se starejša ne učita ni pomagata mož, ko pride domov me vsakič pohvali kako se pridna in mi reče te razumem, da si utrujena saj se vidi, da si delala, ko dela popoldan mu za”nem kuhat že ob 10 uri, ker gre ob 13 delat. In smo utrjene in to zelo vsaj jaz.

Kva res menjate gate vsak dan? Jaz jih tudi v 7 dneh ne umažem.

https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/obitelj-bez-oca-na-banovini-sami-na-srusenoj-farmi-4773842

Če moreš kurit na vsake 20 minut, imate nekaj hudo narobe pri centralni al pa pri izolacijo, mi kurimo 1x dnevno, včasih 1x na dva dni. Živali morate dati stran od hiše, če jih ne morete vzdrževati. Pere, lika, kuha se pa povsod drugod tudi.

Jaz narefim šiht, pridem domov, kjer imam že skuhano kosilo, pospravim posodo, grem delat ven do večera – moška opravila okoli hiše, ko pridem nazaj v hišo pa mi ni problem dat prati, sušiti, posesati… v kolikor moja draga ne uspe, sam mi ni nič težko.

V slogi je pa moč

Odgovor na objavo uporabnika
Hahahhahahaha, 06.01.2021 ob 09:44

Najhujša mi je tale , ko mi ženska reče. Uuuuu kok sem zmatrana tri stoje sem oprala pa posušila , in zlozila. Mislim halooooo , kaj imate bit zmatrane k stroj pa suslic uro pa pol sam pere in suši. Ta čas pa kofetkajo al pa limonade gledajo. Al pa uuuu kok mam posode. Pol pa vse v pomivalca zmeče 5 min dela pa spet uro pa pol frej. K to slišim se sam smejim. Vse možne stroje in naprave imate pa še kar jamrate. Vse imate pred nosom in se tako ste zmatrane. Dejte prosim. Naši predniki so nosili ure daleč stran na reko perilo prat na roke v leedeno reko pozimi pa noben jamru. Dans pa samo poslušam joj veš kok imam za prat sploh ne vem kako bom sfolgala vse to naredit. Moj mi nič ne pomaga. Halooooo gumb prižgati. Prosim vas lepo.

V kerih casih si ti ostal?

Oba ddlata enako doma in sluzba  al pa si sam nared vse

Kmetavz

Inteligentni ljudje se ne ukvarjajo s hisnimi opravili. Rajs dve uri dlhe delajo in si privoscijo hisno pomocnico.

Robotski sesalec posesa, pralni stroj opere, sušilc posuši, pomivalni pomije posodo, mikrovalovka odtaja že narejeno zamrznjeno kosilo, ki ga gospodinja kupi na poti iz službe domov, robotska kosilnica vsak dan pokosi tistih 100m2 trate, možek in ženkica od celodnevnega dela na smrt utrujena zvečer padeta v posteljo.

meni npr ni tezko narest stvari. nimam pomivalca in ostalih apararov. niti susilca. imam pralni stroj to je to. ampak najvec energije mi poberejo gospodinjska opravila ker je VSAK DAN ENO IN ISTO. ceprav zrihtam vse s kuhanjem vred v dveh urah se na koncu pocutim ko cunja kot da je za mano najmanj 8 ur. ta monotonost ko si sam za vse me ubija. ko dela kar ne zmanjka. potem so tu se cistilne akcije. trenutno prenavljam kuhinjo. sama. vceraj sem vrtala in menjavalq pulte, danes belim in barvam dolocene dele kuhinje ter menjam stekarje. prenovila sem ploscice z ogledali. celo kuhinjo umaknila in scistla zadaj. opravljam tako zenska kot moska opravila. caka me se barvanje vrat in celotnega stanovanja… imam moskega ki nic ne zna poprijet za moska opravila. to me moti ker sem sita opravljat moske reci… ampak ker je dober z mano in me razvaja na drugih nivojih sem to sprejela. mi pa vcasih gre cez platformo ko mi rece da mi mora sam se penis zrast. ? hocem rect da take stvari monotone ubijajo.

A samo stiskanje gumbov je gospodinstvo? OK, da vem za drugič, ker jaz takole

Zjutraj najprej uredim sebe, nato pripravim zajtrk, od zajtrka posodo splahnem in jo zložim v pomivalca, katerega zvečer pa res z Gumbom vklopim. Potem peljem otroka v šolo in sebe v službo. V službi oddelam šiht, nazaj grede grem v trgovino, poberem v šoli otroka in domov. Doma se oba preoblečeva, se pogovorima tačas ko kuham kosilo in mu pomagam pri domačih nalogah. Pred kosilom je potrebno pripraviti mizo, med kosilom iz kuhinje prinesti hrano, po kosilu pospraviti mizo, splahniti posodo, jo zložiti v stroj. obrisati prah po hiši in posesati hišo, ter pomiti pode. Počistiti kopalnico, če ni bilo zjutraj časa. Pobrati perilo in zlikati. Se najdejo dela tudi zunaj in na vrtu, ko je sezona 1x na teden pokositi 1000 m2 trave in urejeti vrt z zelenjavo ter sadovnjak. Vmes si celo drznem popiti vodo ali čaj, da ne dehidriram.Popoldan sem pa res utrujena , tako da se vam moram upravičiti. 1x na tedn si operem in očistim tudi avto. Zvečer preberem kakšno knjigo in ob polnoči spat.

Mož hodi v službo, skrbi za plačilo računov, nas pelje na dopust ali izlet, ima svoj hobi, ko pride iz službe se naje in pade na kavč ali fotelj kjer ponavadi zaspi. Aleluja!!

Če želiš imeti vedno urejeno in čisto je dela v gospodinjstvu več kot za 8 ur vsak dan. Pa še kako se utrudiš. Govorim za hišo, v stanovanju je seveda manj.

Najboljše, da sam poprimeš za delo pa boš videl. Zraven gledat seveda ni utrujajoče.

Za avtorja, kadar koga obsojate, ne definirate nje ali njega, temveč sebe. Vaše obsodbe ne povedo prav nič o tem človeku, sporočajo samo vašo potrebo, da bi ga obsojali. Tako govorite bolj o sebi kot o drugi osebi.. Tistega, kar nas pri drugih najbolj moti, pogosto ne maramo prepoznati v sebi ali pa je to celo nekaj, česar nam primanjkuje.

Sem mlad izkušen gospodinjec , ki nudi pomoč na domu, rabi kdo/katera?

Povej mi, da ne dobiš punce, brez da bi mi povedal, da ne dobiš punce

A gremo pogledat kako se na gumb pritisne in je vse narejeno:

. pobrisat prah po vseh policah in vsem, kar štrli – tudi rob od štekarjev, pa radiatorje in za njimi, na vrhu podbojev vseh vrat

. očistit z ustreznim čistilom vse potacane površine vsega pohištva in vseh predalov

. čistit šipe, odznotraj zaradi kake mušice, odzunaj zaradi dežja

. menjat vrečke v smetnjačkih – kuhinja: ločeno zbiranje (3 barve),  pa v vsaki kopalnici

. smeti odnašat – ločeno – različni dnevi

. menat tulec vc papirja

. čistit steklo in robove tuš kabine, poleg vsega ostalega v kopalnicah

. namočit in zdrgnit na roke vse poflekano perilo preden gre v stroj

. vzdrževanje stroja: filter, pa čistit gumo, pa 1x na prazno z ustrezno tekočino

. polnit/menjat vse tekoče milo

. pomit na roke vso posodo, ki ima rob, ker pomivalc ne more usmerit curkov v notranjost robov

. vzdrževanje pomivalca: sol, tekočino za blesk, filter, 1x pranje na prazno

. pomit na roke vse kristalne kozarce, kupice, pepelnike, vaze za rože, bombonjere in posode za sadje … pa tudi limoges porcelan rabi rokice

.  presipat v posodo/vazo/sladkornico vse, kar kupiš v kilskih vrečkah/kartonastih ali papirnatih embalažah – verjetno ne soliš solatke z drobno soljo iz kilske vreče/kartona direkt

.  zlagat nakupljeno hrano/karkoli na ustrezno mesto

. zložit in dat na svoje mesto nakupovalne vrečke

. pobrat iz poštnega nabiralnika, kar je v njem, in sortirat

. pobrat izpod nog stolic, kar se je nabralo muck

. poskrebet, da so stopnice čiste tudi v kotičkih

. poskrbet za dobro uspevanje lončnic

. menjat posteljnino, brisače, prte, kuhinjske krpe, razna pregrinjala

. čistit police v omarah in kozarce/skodelice, ki se jih redkeje uporablja

… a bo? če pa se pri nekaterih vse to naredi s pritiskom na gumb, bi pa prosila za podatek, kje se take gumbe kupi.

Problem teh del je, da ni koncaaa. Vsak dan je spet isto. Operes, je spet poln koš, pomoješ posodo, je spet polno korito, zložiš in otroci vse fliknejo ven iz omar kot da se samo vse pospravlja, pomoješ tla in nekdo z veseljem vse poteca z blatom…ni konca, nikoli. Nikoli ne moreš biti “FREJ” od gospodinjskih del. Mene osebno to zelo moti. Ni tistega občutka da zdaj je pa vse zrihtano. Ne, vedno je nekaj spet nsvinjano, za oprat, za skuhat, za zlikat… greš v službo, oddelaš in imaš občutek da danes si pa nekaj naredil. Prideš domov, delaš cel popoldan, pa ni nikjer videti, nikomur ni nič vredno in vse samoumevno, plus nikoli konca. To je tisto kar dela te opravke zoprne in izčrpajoče.

Zakaj pa ti ne prižgeš gumb?

Včasih so bile ženske doma, vzgajale otroke,  prale na roke, kuhale, v stali krave pomolzli…

Deli so hodil v službo in popoldan zorali celo njivo, živino napojili…

Kaj od tega pa ti počneš?

Sej je sam gumb za prtisnt…

Vse so iste. Utrujene in zmatrane. Srečen tisti, kateri ima z tako otroke…

Pri kuhanju – sproti. Sprotno pomivanje ali zlaganje v pomivalca. Po kuhanem razen posod v katerih je hrana in pa krožniki, je ostalo urejeno.

Likanje – sušilni stroj in obešanje. Omaro imam prilagojeno tako, da se skoraj vse kar je možno obesit obesi. Dikretno iz sušilca na obešalnik. Tako ostanejo za likanje res minimalne stvari, npr. srajce, hlače.

Ostalo – eno samo vodilo: Pospravi kjer si dobil ali odloži kjer je mesto. Opažam da je največ navlake in pospravljanja ravno s premikanjem stvari. Od cunj ki niso v košu, skodelice/kozarci ipd. na klubski ali kuhinjski mizi…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close