Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešna ženska

Uspešna ženska

Zakaj enostavno ne rečeš, da ljudje ki opravljajo dobra dejanja so dobri ljudje? Stalno nekaj pogojuješ z nekim mehanizmom, ki njihova dela znižuje na nekaj manj vrednega, ker je odzadaj kao neka manj iskrena ali manj vredna motivacija. To kar počneš je bedarija, ki vsak ki ni ravno neumen lahko vidi skozi njo. Sklepam pa da izhaja iz obrambnega mehanizma, ko nekdo pač vidi da ni tako dober kot nekdo drug in namesto da bi pri sebi si rekel, mene pač to ne zanima zato ne delam tega, potem to racionalizira pri sebi kot “saj oni imajo tudi neke potuhnjene egoistične namene, zaradi česar to delajo”. Take cinike se da prebrat iz aviona.[/quote]

Tko kot tvoje naivne in obupane poskuse, da bi provociral. A to je najboljš, kar zmoreš?
Probavaš iz vseh strani….joj, mogoče ti bo pa ratal….not.

Spet brez odgovora :)))

Spet brez odgovora :)))[/quote]

in spet.

Prav je tako. Jaz sem Luč in Resnica, ki je prišla očistit ta forum tvojih bedarij, ki jim lahko nekateri bolj naivni osebki celo verjamejo. Za to sem pa tukaj jaz, da razsvetlim ovčice. :)))

Tole je bistvo vsega.

Spadam med prostovoljce in spadam med koristnike, če se tako izrazim, prostovoljcev.
Če razmislim od prostovoljcev dobim dosti več kot dam. No, ne dobim direkt jaz, ampak, če dobi meni ljuba oseba je to kot, da dobim jaz. Ja, meni ljuba oseba je živa ravno zaradi prostovoljcev. Več njih je tej osebi rešilo življenje.
Tako, da se čutim predvsem prejemnik pomoči prostovoljcev, bolj kot dajatelj. Zato so to zame v prvi vrsti dobri ljudje, ki opravljajo dobra dejanja.

Lahko gre povsem za enostavno dejstvo, da recimo partnerju, otroku, staršu ali pa preprosto sosedu dajejo pri opreaciji kri. Pa potem postaneš darovalec krvi, ker vidiš, da to rešuje življenja, tudi tebi ljubim.

Ne, tak razvija sebično ljubezen še naprej:).

Vsi smo egoisti, ker vsako naše dejanje izhaja iz nas in našega racionalnega uma, ki lahko obstaja le tako dolgo, dokler mu okolje prinaša določene ugodnosti in s tem pozitivno energijo.
To je bistvo življenja.
Kdor ne želi biti egoist, se mora odpovedati tudi zraku.

Nekaj je gojiti zdravo mero egoizma v sebi, drugo pa ujčkati bolestno egoistično obnašanje, ki za sabo potegne še morje drugih bedastoč. Ok?

V odnosu do sebe.
In kakšen si do sebe, takšen si do drugih. Ego je tisti, ki noče imeti otrok, zato mora biti močan, da se upira nagonu. Močan ego pa sestavljajo razni strahovi, travme in vse, kar je v nas pustilo močan čustveni pečat.
Ego pa si na vse mogoče načine prizadeva, da bi si zagotovil občutek, da stvari obvladuje, saj s tem gradi svojo varnost, vse naše racionalizacije, izgovori, ambicioznost, pohlepnost in druge vrste doseganja varnosti in udobja so le načini in sredstva za zavarovanje ega.
Zato se tistemu, komur asociacija na otroka predstavljajo slabi občutki, oglasi ego in se upre nagonu, ker tako ohranja občutek varnosti.

Ne vem, če je to OK, ker je to povsem relativno, kaj je zdrava mera egoizma.

Potem je tako vneto poudarjanje egoizma v primerih tistih, ki ne želijo imeti otrok, popolnoma neumestno oz. služi zgolj namenu poskusa vzbujanja slabe vesti in jih narediti inferiorne.

Tisti, ki so se odločili, da ne bodo imeli otrok, imajo svoje razloge. Ne vem zakaj bi bili manjvredni?? Samo njihove prioritete, vrednote so drugačne. Nagoni se spreminjajo, pri nekaterih so bolj, pri drugih manj izraziti. Danes prevladuje razum, ne pa v kaj te sili mati narava.

Potem je tako vneto poudarjanje egoizma v primerih tistih, ki ne želijo imeti otrok, popolnoma neumestno oz. služi zgolj namenu poskusa vzbujanja slabe vesti in jih narediti inferiorne.[/quote]
Ni čisto neumestno, ker svet ni črno-bel in imamo različne nianse ter značilnosti, ki jih pripisujemo egotu in našim potrebam s katerimi smo se že rodili.
Zato rečemo, da je človek bolj egoističen, če je požrešen, kot pa, če vsak dan poje le tisto nekaj hrane, da preživi.
Zato živali ne dojemamo kot egoistične.

Jaz tudi ne vem, zakaj bii bili manjvredni. In ne vem, kdo sploh govori o tem, da bi naj bili ?
Če se kdo ob analiziranju razlogov in sami debati okrog tega počuti manjvrednega, potem pa to pomeni, da se počuti zaradi sebe manjvrednega, ker ne zmore imeti otrok in je zato manjvreden do svojega nagona, ki ga ni sposoben realizirati.

Da danes prevladuje razum in kakšen razum, pa je že druga zgodba. 🙂

Jaz tudi ne vem, zakaj bii bili manjvredni. In ne vem, kdo sploh govori o tem, da bi naj bili ?
Če se kdo ob analiziranju razlogov in sami debati okrog tega počuti manjvrednega, potem pa to pomeni, da se počuti zaradi sebe manjvrednega, ker ne zmore imeti otrok in je zato manjvreden do svojega nagona, ki ga ni sposoben realizirati.

Da danes prevladuje razum in kakšen razum, pa je že druga zgodba. :)[/quote]

Pisal si, da odrekanje družini pomeni močan ego, ki za sabo pušča strahove, travme…torej ponižuješ ljudi, ki so se odločili drugače? Jst jim aplauziram, ker so toliko močni, da si določene stvari lahko priznajo, brez olepševanj in zaskrbljenosti, kaj bo na to rekla okolica. Bolje tako kot biti slab starš za vsako ceno.

Vse to povelicevanje resnih zvez, pa imeti otroke, pa… skozi razne kvaziteoreticne obsodbe vsake edrugacnost, …ni nic drugega kot pumpanje lastnega ega z zlivanjem gnojnice na vse drugacne.

Če bi prevladoval razum, bi lahko ljudje razumeli besede “bodi to kar si”, ki jih tolikokrat slišiš ravno od takih, ki “razumejo”.
Če si to kar si potem imaš nekoč tudi otroke, vsaj kakšnega. Malo njih pride na svet brez organov za otroke delat…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če bi prevladoval razum, bi lahko ljudje razumeli besede “bodi to kar si”, ki jih tolikokrat slišiš ravno od takih, ki “razumejo”.
Če si to kar si potem imaš nekoč tudi otroke, vsaj kakšnega. Malo njih pride na svet brez organov za otroke delat…[/quote]

Pri tebi je spolni nagon zelo izrazit, zato si v realnem življenju to poslanstvo vzel skrajno resno. Pusti še drugim, da si ustvarijo svoj prostor pod soncem in izrazijo druge nagone, ki niso nič manj vredni.

Da danes prevladuje razum in kakšen razum, pa je že druga zgodba. :)[/quote]

Pisal si, da odrekanje družini pomeni močan ego, ki za sabo pušča strahove, travme…torej ponižuješ ljudi, ki so se odločili drugače? Jst jim aplauziram, ker so toliko močni, da si določene stvari lahko priznajo, brez olepševanj in zaskrbljenosti, kaj bo na to rekla okolica. Bolje tako kot biti slab starš za vsako ceno.[/quote]
Nisem vedel, da je vsaka debata in podajanje razlogov, že ponižanje.
In zamenjala si vzrok in posledico. Ne pušča odrekanje za sabo strahov, ampak strahovi povzročajo odrekanje.
Če ena takšna preprosta razlaga psiholoških vzorcev komu povzroča občutke ponižanja, potem ima tista oseba težave s samozavestjo.

Pisal si, da odrekanje družini pomeni močan ego, ki za sabo pušča strahove, travme…torej ponižuješ ljudi, ki so se odločili drugače? Jst jim aplauziram, ker so toliko močni, da si določene stvari lahko priznajo, brez olepševanj in zaskrbljenosti, kaj bo na to rekla okolica. Bolje tako kot biti slab starš za vsako ceno.[/quote]
Nisem vedel, da je vsaka debata in podajanje razlogov, že ponižanje.
In zamenjala si vzrok in posledico. Ne pušča odrekanje za sabo strahov, ampak strahovi povzročajo odrekanje.
Če ena takšna preprosta razlaga psiholoških vzorcev komu povzroča občutke ponižanja, potem ima tista oseba težave s samozavestjo.[/quote]

Poznam ljudi, ki so se odrekli otrokom in jih vidim kot močne osebnosti, z lepim značajem in prijetnim karakterjem. Strahovi in podobno…kdo jih pa nima?

Tudi tvoje videnje je zelo subjektivno in površinsko.

Hahahahahahaha, a to je vse, kar znaš reči?:))

Ne, to je vse, kar ti znaš prebrati. 🙂

Saj ni treba, da me prepričaš. Sva vsak na drugem bregu…ahoj, maham ti:)).

Če si to kar si potem imaš nekoč tudi otroke, vsaj kakšnega. Malo njih pride na svet brez organov za otroke delat…[/quote]

Pri tebi je spolni nagon zelo izrazit, zato si v realnem življenju to poslanstvo vzel skrajno resno. Pusti še drugim, da si ustvarijo svoj prostor pod soncem in izrazijo druge nagone, ki niso nič manj vredni.[/quote]
Hm, od kdaj pa ti veš koliko imam jaz spolnega nagona? 😛
In da zaradi tega drugi nimajo prostora pod soncem? A jim ta moja reč senco dela?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close