Uspešen moški
Ne morem si predstavljat, da bi živela s partnerjem, ki bi menil, da če mu nočem peglat (ali kaj podobno banalnega), da ga nimam rada. Bolano do onemoglosti.
Naj mi reče, da ga nimam rada ali ga ne spoštujem, če mu lažem, ga varam, sem do njega nasilna ali ponižujoča, mu delam krivico ali ga blatim pred sorodniki, prijatelji in znanci. Naj mi reče, da ga nimam rada, če z njim nisem pripravljena skozi bolezen, nesrečo ali izgubo ter po drugi strani skozi vse dobro. Naj mi reče, da ga nimam rada, če z njim nočem preživljati prostega časa ali sprejemati kompromisov, ki sta ok za oba. Naj mi reče, da ga nimam rada, če mu nočem prisluhniti, ga bodriti in spodbujati v vsem, v čemer je dober in strasten. Ampak definitivno mi pa ne bo rekel, da ga nimam rada, če mu nočem jebenga peglezna šetat gor in dol celo nedeljo.
Vidiš, Robi, to sem mislila, ko sem omenila, da si z leti višam standarde. Ja, raje umrem sama in srečna, kot pa dočakam penzion s pezdetom, ki me bo izsiljeval na tako prihuljen način za kakršno koli stvar – banalno ali ne.
In ja, kuham, pospravljam, perem … ni mi težko, tudi v zvezi ne. Ni mi pa sprejemljivo, da je scenarij črno-bel in da se to a priori od mene zahteva. To pa pač ne, ker to popolnoma spremeni celo situacijo in odnos, ki ga ima partner do mene.
Saj ne, da se zahteva, ampak tako kot imamo ljudje pričakovanja do sebe, jih imamo tudi do drugih. Ne bi mogla živeti s človekom, ki bi ljubil nered, svinjak okoli sebe, tuširanje bi mu bila španska vas…in še bi lahko naštevala. To sploh niso banalne stvari. Še kako je pomembno, ko z nekom zaživiš. To so osnove zdravih ljudi!
Robi v razmerju? Ja, seveda je v razmerju, ker nujno rabi žensko, da mu lika.
Pa to ne moreš verjeti kaki tipi so tu gor. Puma, tip z ženskim nikom, ki je samski nabija kake morajo biti ženske. Robi pa seveda se je zato poročil, da ima likarico.
Kak poden od tipov.
Le kako nesposoben mora biti tip, da mora imeti žensko zato, da mu lika.
Me ne čudi, da je vse več samskih žensk. Katera pa bo prenašala Pume in Robije?
Katera pametna ženska bo prenašala take nesamostojne in nezrele tipe, ki niso sposobni niti srajce si zlikati?
Verjamem, da vsako žensko ob takem tipu mine želja do seksa.
Samo a ni zanimivo, a ti nič ne pričakuješ od partnerja? A ne pričakuješ recimo da bo higiensko na nivoju, da bo mel službo da se bo izpopolnjeval itd itd itd.
Tako kot vsak človek pričakuje nekaj, pač Robi pričakuje to in to, če tebi to ni všeč, ne pomeni da je on slabši, ampak da imata pač drugačna pričakovanja…….
Jaz tudi pričakujem od ženske da bo vsaj neka delno sposobna kuharca….. pa ne zato ker jaz ne znam skuhat, še kako dobro znam, ker si sam kuham praktično 5/7 dni v tednu, ampak pač zato, ker se mi to zdi normalno za odraslo žensko….. in če ne bo znala, me bo to zelo odvrnilo od nje (med drugim) še bolj pa če niti želje ne bi imela se to učiti ob meni…..
Pač vsak nekaj pričakuje od partnerja….. nenazadnje, bi lahko jaz enako reko, da je bolano, da ženska pričakuje od moškega da bo uničil in zatrl svoj naravni nagon seksanja vsepovprek, zaradi ene ženske….. saj to ne pomeni da je nima rad…… on bo jo še vedno stisno doma pa z njo šel spat, pač porino ga bo še kam kdaj pa kdaj.
Meni se zdi, da ženske zelo hitro povzdignete glas, ko moški nekaj pričakujejo(mo) ko pa ve od nas pričakujete, pa se vam to zdijo povsem naravne normalne in logične stvari…… (slžba, inteligenca, vsaj rekreativni športnik, živi na svojem, da bo potlačil svoje nagone za vas, drgače vas nima rad itd itd.)
A ni tole malo dvolično? Moški torej ne smemo pričakovat nič specifičnega od ženske da nam pokaže da nas ma rada, ženske pa obratno od moškega lahko……
Pa to ne moreš verjeti kaki tipi so tu gor. Puma, tip z ženskim nikom, ki je samski nabija kake morajo biti ženske. Robi pa seveda se je zato poročil, da ima likarico.
Kak poden od tipov.
Katera pametna ženska bo prenašala take nesamostojne in nezrele tipe, ki niso sposobni niti srajce si zlikati?
Verjamem, da vsako žensko ob takem tipu mine želja do seksa.[/quote]
In kaj to tebe obremenjuje? Če je našel tako, jo pač je. Drugače bo pa sam. Vsak si kroji življenje po svoje in če se najdeta dva, ki sta si kompatibilna, verjetno ni pomembno, kako pamet ima kdo. V imenu ljubezni včasih naredimo tudi kaj, kar za nekoga tretjega ne bi nikoli.
To je bistvena razlika ti ali Robi. Ti pričakuješ nekaj, kar tudi sam nudiš. To kar se kuhanja tiče. Torej so tvoja pričakovanja povsem upravičena.
Robi pa zahteva od ženske, da mu lika, sam pa tega očitno ni sposoben.
Jaz, če ne znam recimo napeljati vodne napeljave po hiši, tudi ne bom zahtevla od moškega, da to zna. Mu tudi ne bom rekla, da ga nočem, ker ne zna napeljat vodovoda, elektrike.
… je moj mož. Zakaj?
– ker ima super ženo (lepo, pametno, zanimivo, milo, … skratka takšno, ki ve da jo lahko izgubi)
– ker ima dobro službo, v kateri je cenjen
– ker ima dobro telo mmmmmmm, za katerega skrbi tako da se vsaj 3x nateden šoprta
– ker ima super prijatelje, katere lahko kadarkoli pokliče in oni njega
– ker gre 1x na teden ali vsaj 1x na 14 dni ven s prijali na pivo ali koncert
– ker ima dve punčki, ki ga obožujeta
– ker ne komplicira ženi, ko gre ven sama
– ker rad kuha in tudi dobro je
– ker je zanimiv, zabaven, strasten
Pa še glede likanja – on tud nikol ne lika, pa kaj – včasih lika žena, če pa ji ni, pa gospa, ki čisti stanovanje.
Kak poden od tipov.
Verjamem, da vsako žensko ob takem tipu mine želja do seksa.[/quote]
In kaj to tebe obremenjuje? Če je našel tako, jo pač je. Drugače bo pa sam. Vsak si kroji življenje po svoje in če se najdeta dva, ki sta si kompatibilna, verjetno ni pomembno, kako pamet ima kdo. V imenu ljubezni včasih naredimo tudi kaj, kar za nekoga tretjega ne bi nikoli.[/quote]
Prav nič me ne obremenjuje. Mi je pa smešno ko piše na stotine romanov na temo samskih in razvajenih žensk in seveda on ve vse o egoizumu, sebičnosti. Sam pa očitno ne vidi kak je sam.
To je bistvena razlika ti ali Robi. Ti pričakuješ nekaj, kar tudi sam nudiš. To kar se kuhanja tiče. Torej so tvoja pričakovanja povsem upravičena.
Jaz, če ne znam recimo napeljati vodne napeljave po hiši, tudi ne bom zahtevla od moškega, da to zna. Mu tudi ne bom rekla, da ga nočem, ker ne zna napeljat vodovoda, elektrike.[/quote]
Torej po tvoje lahko od ženske pričakujem da je sposobna poservisirat vse napake na strojni in računalniški opremi in tudi menjat LCD + touch zaslone na smartphonih ker to jaz zmorem in nudim?
Ona pa lahko od mene pričakuje, da se znam naličit namazat trepalnice, nanest puder, podepilirat na nulo, uporabljat vso živo make up in ostalo kar ima v toaletni ”torbici” (kovčku! :P)
Prej ali slej bomo prišli do nerazumnih zadev, pa še nisem niti pri razlikah v spolu 😛
Jaz, če ne znam recimo napeljati vodne napeljave po hiši, tudi ne bom zahtevla od moškega, da to zna. Mu tudi ne bom rekla, da ga nočem, ker ne zna napeljat vodovoda, elektrike.[/quote]
Torej po tvoje lahko od ženske pričakujem da je sposobna poservisirat vse napake na strojni in računalniški opremi in tudi menjat LCD + touch zaslone na smartphonih ker to jaz zmorem in nudim?
Ona pa lahko od mene pričakuje, da se znam naličit namazat trepalnice, nanest puder, podepilirat na nulo, uporabljat vso živo make up in ostalo kar ima v toaletni ”torbici” (kovčku! :P)
Prej ali slej bomo prišli do nerazumnih zadev, pa še nisem niti pri razlikah v spolu :P[/quote]
Mešaš jabolka in hruška. Očitno si v službi računalniški serviser, če te prav razumem? Torej imaš službo in poklic in ja nič mi ni čudno, če pričakuješ od ženske, da ima službo. Bi bilo pa čudno, če bi pričakoval, da zna to ona delat, kar ti delaš v službi in da znaš ti to, kar ona zna.
Ne bi vedela kako je z ličenjem trepalnic in pudranja. Se ne spoznam na to, zato tudi od moškega ne pričakujem, da to obvlada.
Mi pa ni čudno, če ona zasluži recimo 2 jurja na mesec, da bo rekla, da noče moškega, ki zasluži le 800€. Mi je pa čudno, če ona zasluži 800€ od moškega pa pričakuje, da bo zaslužil dva jurja.
Seveda pričakujem. In to ne prav malo, saj menim, da so odrasli moški sposobni veliko več, kot je marsikateri od njih pripravljen priznati. (Enako seveda velja za ženske.) Higiena je druga stvar – kdo na svetu pa želi imet svinjskega partnerja (razen svinje) 🙂
To je čisto res in se strinjam. Ja, za moje (osebne) standarde je to dejanje slabičev. Za ženine očitno pač ne. Ja, imava drugačna pričakovanja, jaz sem pa poleg tega še mnenja, da to ni nikakršna ljubezen, ampak tiranstvo. “Nočeš tega nardit? Ok, tam so vrata.”
Vidiš siv (okej boldan :P) prostor? No, o tem govorim. O effortu. In tega pri robiju očitno pač ni. Belo ali črno.
Saj to se moški sam zase odloči, da bo spal le z eno – ker si pač ne želi spati z drugimi. Če bi to čisto držalo, bi bili moški absolutno razumevajoči, kadar čez plot skoči ženska. Pa niso.
Bistvo je, da obstaja prostor za kompromise in medsebojno spoštovanje, kakršni koli že so. Pač noben od partnerjev ne bi smel imeti pravice siliti nekoga v nekaj. Ti danes lahko spoznaš eno fajn deklico in ostaneš z njo. Ampak vajino življenje bo že čez 10 let čisto drugačno, kaj šele čez 30. Kakšno bo pač ne moreš predvideti. In če danes tvoja deklica silno rada pomiva okna, jih morda čez 15 let res ne bo več hotela. In kaj, jo potem pustiš in si najdeš takšno, ki jih bo? 🙂
Ne, nihče nima pravice nekoga siliti v nekaj. Eno je vzgoja otroka, ko se mora naučiti pospraviti posodo za seboj, drugo je pa odraslega človeka siliti v nekaj, česar ne želi početi.
Prej ali slej bomo prišli do nerazumnih zadev, pa še nisem niti pri razlikah v spolu :P[/quote]
Mešaš jabolka in hruška. Očitno si v službi računalniški serviser, če te prav razumem? Torej imaš službo in poklic in ja nič mi ni čudno, če pričakuješ od ženske, da ima službo. Bi bilo pa čudno, če bi pričakoval, da zna to ona delat, kar ti delaš v službi in da znaš ti to, kar ona zna.
Ne bi vedela kako je z ličenjem trepalnic in pudranja. Se ne spoznam na to, zato tudi od moškega ne pričakujem, da to obvlada.
Mi pa ni čudno, če ona zasluži recimo 2 jurja na mesec, da bo rekla, da noče moškega, ki zasluži le 800€. Mi je pa čudno, če ona zasluži 800€ od moškega pa pričakuje, da bo zaslužil dva jurja.[/quote]
Ja, sem računalniški in strojni serviser, ampak , po poklicu pa sem daleč od računalniškega tehnika ali informatika, torej sem praktično VSO znanje ki ga uporabljam dobil samoiniciativno doma in nekaj na praksi v računalniškem podjetju. Večino znanja ki ga v službi uporabljam je plod domačega učenja, neke finese so od šefa in 6 mesecev praktičnega izobraževanja.
Torej lahko rečem, da so moja znanja enako znanju ženske da se naliči recimo.
Kaj pa če greva dalje, jaz recimo znam sadit določene zadeve na vrtu, pa znam zvezat elektriko do neke mere, torej lahko to vse pričakujem od ženske?
Nima veze ali se ti spoznaš ali ne, bistvo je, v logiki da nekdo lahko od nekogar nekaj pričakuje samo če to lahko sam nudi…. meni se to ne zdi koristno, ker potem se nehamo dopolnjevat, ampak bi bila dva osebka v zvezi identično sposobna ali skoraj identično sposobna) In to ni logično, valda bom od ženske pričakoval zadeve, ki bodo dopolnjevale mene, na terenu kjer sem slabši (tudi likanje) kot pa tam kjer itak ”obvladam.
Če mi je to pomembno. JA. Definitvno je zamenjam če je nekaj meni pomembno in ona čez nekaj časa ne dela tega kar je nekoč delala. Veliko jih misli, da bo zaheklalo tipa in na začetku bodo vse sladke in super, pol ko bodo pa mele poroko za sabo in ko bo tip dovolj zavezan tako in drugače do nje pa se bo razpustila. To enostavno ne gre, to je manipulacija. Samo, da ponavadi gre kaj za drugega kot za likanje ali brisanje oken, saj vsi vidimo da ko postane ženska lagodna se začne slabše obnašat, odebeli, seks ni več tako dober oz. ga je manj. Ženske je treba terat in jim dat vedet, da so zamenljive, to je edini način. Ne razumem zakaj bi nekdo ostal z babo, ki ne izpolnjuje več pogojev zaradi katerih jo je sploh vzel za svojo na začetku. Enostavno ni razloga.
Če mi je to pomembno. JA. Definitvno je zamenjam če je nekaj meni pomembno in ona čez nekaj časa ne dela tega kar je nekoč delala. Veliko jih misli, da bo zaheklalo tipa in na začetku bodo vse sladke in super, pol ko bodo pa mele poroko za sabo in ko bo tip dovolj zavezan tako in drugače do nje pa se bo razpustila. To enostavno ne gre, to je manipulacija. Samo, da ponavadi gre kaj za drugega kot za likanje ali brisanje oken, saj vsi vidimo da ko postane ženska lagodna se začne slabše obnašat, odebeli, seks ni več tako dober oz. ga je manj. Ženske je treba terat in jim dat vedet, da so zamenljive, to je edini način. Ne razumem zakaj bi nekdo ostal z babo, ki ne izpolnjuje več pogojev zaradi katerih jo je sploh vzel za svojo na začetku. Enostavno ni razloga.[/quote]
Dobivaš točno take ženske, kakršne jih s takim odnosom zaslužiš….in ja, take verjamem,
da je treba “terat”….za boljše pa ti nimaš “pogojev”….tko pač je.
Glej, jaz v službi delam tudi čisto nekaj drugega kot sem študirala. Torej sem se morala tudi dodatno izobraževat. To je pogost pojav.
Hja, glej, če ti to obvladaš, seveda lahko pričakuješ to tudi od ženske. Nekaj lahko zahtevaš, če ti to tudi nudiš. Če pa boš zahteval ali ne je pa to tvoja stvar.
Jaz osebno recimo delam veliko na vrtu, sadovnjaku. Od moškega, pričakujem, da se bo vsaj priučil, če ne bo znal. ALi pa, da bo ta čas, ko bom jaz obrezovala drevje on likal. Torej, da bo počel kaj koristnega. In ne, da bo ležal na kavču in čakal, da mu vse jaz naredim.
Da pa bi imela takega tipa kot je Robi, da mi reče, da mu moram likat, drugače lahko grem bi mu pa jaz takoj pokazala vrata.
Sicer pa bolj berem mon, bolj ugotavljam, da je samski stan super. Vsaj, ko berem vse te moške zahteve in kja vse bi jim morale žesnke početi. Se prav vprašam ali imate ženske, ker rabite služkinje, gospodinje. Namreč nihče se ne pritožuje glede seksa, druženja, pogovorv, uživanja v dvoje. Vsi samo neko pogojevanje kaj mora ženska moškemu delat glede gospodinjskih del. To so ti tradicionalisti?
Če mi je to pomembno. JA. Definitvno je zamenjam če je nekaj meni pomembno in ona čez nekaj časa ne dela tega kar je nekoč delala. Veliko jih misli, da bo zaheklalo tipa in na začetku bodo vse sladke in super, pol ko bodo pa mele poroko za sabo in ko bo tip dovolj zavezan tako in drugače do nje pa se bo razpustila. To enostavno ne gre, to je manipulacija. Samo, da ponavadi gre kaj za drugega kot za likanje ali brisanje oken, saj vsi vidimo da ko postane ženska lagodna se začne slabše obnašat, odebeli, seks ni več tako dober oz. ga je manj. Ženske je treba terat in jim dat vedet, da so zamenljive, to je edini način. Ne razumem zakaj bi nekdo ostal z babo, ki ne izpolnjuje več pogojev zaradi katerih jo je sploh vzel za svojo na začetku. Enostavno ni razloga.[/quote]
Saj veš, da ta transakcija poteka tudi v obratni smeri 🙂
Pa dejansko, če te nekaj moti ali začne kasneje motiti, zakaj vztrajati in bože ne daj nekoga prevzgajati? zaradi enega papirja, sosedov, skupnih materialnih dobrin,…
Se strinjam. Poroka ni večna. Moškega lahko zapustiš, če ni več to,kar je bil na začetku.
Večino ločitev zahtevajo ženske. Le zakaj?
Ti pa dam povsem prav, ženske so zamenljive, moški so zamenljivi. Če ni ok, so še drugi.
Samo, da ponavadi gre kaj za drugega kot za likanje ali brisanje oken, saj vsi vidimo da ko postane ženska lagodna se začne slabše obnašat, odebeli, seks ni več tako dober oz. ga je manj. Ženske je treba terat in jim dat vedet, da so zamenljive, to je edini način. Ne razumem zakaj bi nekdo ostal z babo, ki ne izpolnjuje več pogojev zaradi katerih jo je sploh vzel za svojo na začetku. Enostavno ni razloga.[/quote]
No, preden se začneš preveč trkat po prsih … Pač, ljudje se staramo in spreminjamo. Ja, verjetno čez 30 let ne bom več tako skakala čez kolebnico kot danes in verjetno tudi v pasu ne bom imela več enakih centimetrov. In dvomim, da se mi bo dalo plezati po vseh oknih in vsako soboto celo porabit za generalko. Plačam brezposelni ženski 50 eur, da opravi najtežje, sama grem pa ta čas s svojim gospodom rajši na sprehod v Tivoli ali na tortico v staro Ljubljano. In oprosti, tudi tvoja rit se bo povesila s tvojimi joški vred, o kakšnih bujnih laseh ne bo več ne duha ne sluha, malo slabo boš slišal, pa še kaj bi se našlo. Naj te zato zamenjam? Kaj pa če bi te imela rad, ker si prijazen in spoštljiv do mene? Me nič ne moti, če se ti upira menjat žarnice ali izdelat igrala za otroke. Bomo pa drugo rešitev našli, a ne?
Forum je zaprt za komentiranje.