Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešen moški

Uspešen moški

Ni problema. Bom tudi jaz sledil njeni ideji, da bova enakopravna in začel jamrati, kako se mi marsikaj upira. Sčasoma se bova upirala drug drugemu in od takšnega odnosa ni več nobene koristi.

No vidiš, pa sva prišla do bistva. Likal pa ne boš, pa pika.
Le kaj je to takega? Daš cunjo na desko in parkrat potegneš z pegleznom? Ne, pa ne pa ne??
Ti bo kaj (bistvenega za moški spol) stran padlo? Čisti predsodek.
Kar se pa žaganja tiče….jaz sem nosila meterske iz skladovnice do koze, jih poravnala, jih držala
med žaganjem, potem pa kose pobrala in zložila. On je samo z žagp potegnil. Ne bi rekla, da delo ni
fizično enakovredno.[/quote]
Dokler bo ženska sposobna delati ali imela voljo do vsega tistega, kar sam počnem, pa ona ne počne, potem bom tudi likal. 🙂

Ravno v tem je problem, ko vsak želi drugemu dokazovati, kako ga ne rabi in da lahko vse sam….To je tisti egoizem, o katerem govorim in ki nas pripelje do tega, da so ljudje raje samski, ker svojo “sposobnost” dokazujejo s tem, kako nikogar ne rabijo.

Je pa razlika ali ženska ne more zaradi bolezni ali pa noče. In ko se začne komplicirati in preštevati čas ali pa celo kalorije, ki jih je eden ali drugi porabil pri takšnih in drugačnih delih, potem je to začetek kreganja in propada vsakega odnosa.
To pa se dogaja tam, kjer je eden ali pa sta oba totalno razvajena in jima je vse odveč.

To je le primer, nimam v mislih tebe, ker te ne poznam.[/quote]

Aha, samo tole je oblika izsiljevanja, kakorkoli jo obrneš.
S tabo bo samo,če ti bo likala, pa naj se ji zadeva upira do bruhanja, al kako?
Čisti egoizem. Ti likal NE BOŠ pa če se svet podere, ona pa MORA , če hoče ostati s tabo…

Pa še to. Če jaz sama žagam drva, jih ne zato, da bo komu kaj dokazovala. Ko boš to razumel,
ti bo vse jasno.

Ni problema. Bom tudi jaz sledil njeni ideji, da bova enakopravna in začel jamrati, kako se mi marsikaj upira. Sčasoma se bova upirala drug drugemu in od takšnega odnosa ni več nobene koristi.[/quote]

Ojoj no Robi … groza. In če bi ona tak “ultimat” postavila tebi?
A ni bistvo ljubezni v tem, da ne siliš partnerja počet nekaj, do česar mu ni (več). A ni bistvo ljubezni vsest se, pa rečt okej draga, pa zamenjajva s čim – predlagam, da jaz likam, ti pa travo kosiš? (Recimo, če še nemoreš samo likat in moraš njej tudi njej naložiti nek del obveznosti.)

Uspešen moški je moški, ki živi življenje, ki mu je všeč in ne pusti, da se mu sreča definira “od zunaj”. Se pravi se ne počuti dolžnega služit ženski ali družbi, ampak počne zgolj to kar mu narekujejo njegove vrednote in kar mu prinaša osebno zadovoljstvo.

Aha, zanimivo. 🙂
Vsi imamo pričakovanja. A če moški kaj pričakuje od ženske, je to izsiljevanje. Če pa ženska kaj pričakuje od moškega, pa je to pričakovanje, ki ga moški v imenu ljubezni mora izpolniti.
Ženska logika. 🙂
Dvoličnost in poveličevanje ženskega ega.

Prej je ženska likala in je za vse zlikala. Jaz pa sem skuhal kosilo in sem za vse skuhal. Če bi ženska rekla, da ona več ne bo likala, ker se ji ne da, potem tudi jaz več ne bom nikoli nič skuhal ali pa bom le zase.

Če bi recimo spoznaval ženske in bi mi ena rekla, da noče likat, potem očitna midva nisva kompatibilna in si zato naj poišče moškega, ki si bo sam likal ali pa še za njo. Kakorkoli že bosta imela dogovorjeno.
In po Skelino potem jaz izsiljujem, ženska pa ne, ona si samo želi ljubečega moškega. 🙂

Seveda je. In ker jaz nočem likati, bo potem to delala ženska, ker me ima rada.
A ni tako ?
Ali si emancipiranke ljubezen predstavljate drugače ?

Aha, zanimivo. 🙂
Vsi imamo pričakovanja. A če moški kaj pričakuje od ženske, je to izsiljevanje. Če pa ženska kaj pričakuje od moškega, pa je to pričakovanje, ki ga moški v imenu ljubezni mora izpolniti.
Ženska logika. 🙂

Prej je ženska likala in je za vse zlikala. Jaz pa sem skuhal kosilo in sem za vse skuhal. Če bi ženska rekla, da ona več ne bo likala, ker se ji ne da, potem tudi jaz več ne bom nikoli nič skuhal ali pa bom le zase.

Če bi recimo spoznaval ženske in bi mi ena rekla, da noče likat, potem očitna midva nisva kompatibilna in si zato naj poišče moškega, ki si bo sam likal ali pa še za njo. Kakorkoli že bosta imela dogovorjeno.
In po Skelino potem jaz izsiljujem, ženska pa ne, ona si samo želi ljubečega moškega. 🙂

A ni tako ?
Ali si emancipiranke ljubezen predstavljate drugače ?[/quote]

Aja, če ona noče likat, pol nista kompatibilna’ LOL In ti seveda NE izsiljuješ.
Finta je, da ti nočeš likati IZ PRINCIPA…kar podere vse tvoje teorije o izsiljevanju emancipirank.
V tem primeru čisto ajnfah izsiljuješ ti.

Če noče likat, zakaj bi likal? Saj je miljarde žensk na svetu, lahko si izbere eno drugo ki mu bo likala. Računica je enostavna, saj zna sam pri sebi določit kaj mu je pomembno, če mu je to, si pač lahko izbere eno ki mu bo ali raje ostane sam. Pri meni je taka zadeva recimo kajenje, če ženska kadi sem raje sam do konca življenja če ne morem najt nekadilke. Ne vem zakaj bi moral delat kompromise tam kjer jih noče. Njemu je lahko to pač likanje ali to da mu ga vzame v usta.

Nadaljuješ s svojo dvoličnostjo in poveličevanjem žensk.
Če jaz nočem, je to moj princip, če pa ženska noče, pa je to kaj ?
Njena pobožna in nedolžna želja, ki jo moški mora sprejeti in jo uresničiti, ker jo pač ima rad ?

Danes bo rekla, da noče več likati, jutri da noče več kuhati….In če moški ne postavi meje ter takšne ženske ne vrže iz hiše ali se sam odseli, bo postal copata. 🙂
Ona bo pa veselo kritizirala moške, kako so nesposobni.

Tako je. Čisto preprosto.

Čist komot.
Samo potem naj ne pesni, kako ženske izsiljujejo, moški se pa prilagajajo, ampak naj pove
tako, kot je, a ne?

Nadaljuješ s svojo dvoličnostjo in poveličevanjem žensk.
Če jaz nočem, je to moj princip, če pa ženska noče, pa je to kaj ?
Njena pobožna in nedolžna želja, ki jo moški mora sprejeti in jo uresničiti, ker jo pač ima rad ?

Danes bo rekla, da noče več likati, jutri da noče več kuhati….In če moški ne postavi meje ter takšne ženske ne vrže iz hiše ali se sam odseli, bo postal copata. 🙂
Ona bo pa veselo kritizirala moške, kako so nesposobni.[/quote]

Jaz sem dvolična?
Ti si tisti, ki trdi, da TI lahko rečeš, da nočeš likat, ONA pa ne sme. Pri tebi jeto princip, pri
njej pa izmišljevanje.
In seveda smo spet pri nadvladi, ki jo tako besno zanikaš…ti ji moraš postaviti meje, če ne
bo letela iz hiše….in ti men o dvoličnosti? in o izsiljevanju emancipirank?
Sem ti že večkrat rekla, da beri za sabo, ker sam miniraš lastne teze…

Aha, zanimivo. 🙂
Ženska logika. 🙂

A ni tako ?
Ali si emancipiranke ljubezen predstavljate drugače ?[/quote]

Če je pa to ljubezen, sem jaz tlakovec.

Ljubezen je poiskati rešitev, ki bo sprejemljiva za oba, ne pa zahtevati, da nekdo nekaj zate počne, čeprav noče. Groza!!
A če noče analno, jo tudi siliš, če ne te že nima rada in jo lahko postaviš pred vrata?

To je navadno tiranstvo. Zame bi psihološko zdrav moški odreagiral recimo v nekih podobnih primerih:
– (če mu ni problem) “Okej, bom jaz, ni panike”
– (če mu je problem) “Okej razumem, meni se tudi blazno upira in ne bi želel tega delati. Lahko najameva študentko/upokonjeko/sosedo, ki pride 1x tedensko speglat žehto?”

in če bi bilo kontra, da bi se ne vem, njemu res upiralo kositi, bi pač jaz, če bi se upiralo obema, lahko najameva nekoga, da bo kosil. Stvar rešena, noben ponižan, nobenega izsiljevanja in egota.

Odvisno kaj je pri njemu “dealbreaker”. Pri dealbreakerjih se ne moreš prilagajt, raje si poiščeš drugo.

Čist komot.
Samo potem naj ne pesni, kako ženske izsiljujejo, moški se pa prilagajajo, ampak naj pove
tako, kot je, a ne?[/quote]
Kaj zdaj preobračaš besede ?
Ti si začela s tem izsiljevanjem in navedla, da moški izsiljuje, če noče likati.

Spet…Kje sem jaz napisal, da česa ne sme povedati ?
Ona lahko reče, da noče, vendar še to ne pomeni, da bom potem jaz likal, ker ona noče.
Zame pač to ni sprejemljivo, kot za žensko marsikaj ni sprejemljivo, če jaz česa nočem.
ampak, ker ste ženske nekaj več, ženske ne izsiljujete, moški pa.
Zato je to dvoličnost.
In še vedno nisem dobil odgovora na to, kaj je to, če ženska česa noče ?

Ja, saj ste res uboge. 🙂
Ker ste ve pač kraljice in če kraljica česa noče, to mora moški (podložnik) sprejeti, ker jo spoštuje in ima brezpogojno rad. 🙂
Na žalost pa življenje ni pravljica. Zato potem toliko trpljenja, ko se je treba soočiti z realnostjo.

A kdo po tem vsem Robiju še verjame, da nima problemov v vezi?

Kateri tip pri zdravi pameti, baje v zdravem razmerju, se tolk obremenjuje z egoizmom drugega spola?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Čist komot.
tako, kot je, a ne?[/quote]
Kaj zdaj preobračaš besede ?
Ti si začela s tem izsiljevanjem in navedla, da moški izsiljuje, če noče likati.

Spet…Kje sem jaz napisal, da česa ne sme povedati ?
Ona lahko reče, da noče, vendar še to ne pomeni, da bom potem jaz likal, ker ona noče.
Zame pač to ni sprejemljivo, kot za žensko marsikaj ni sprejemljivo, če jaz česa nočem.
ampak, ker ste ženske nekaj več, ženske ne izsiljujete, moški pa.
Zato je to dvoličnost.
In še vedno nisem dobil odgovora na to, kaj je to, če ženska česa noče ?

Ja, saj ste res uboge. 🙂
Ker ste ve pač kraljice in če kraljica česa noče, to mora moški (podložnik) sprejeti, ker jo spoštuje in ima brezpogojno rad. 🙂
Na žalost pa življenje ni pravljica. Zato potem toliko trpljenja, ko se je treba soočiti z realnostjo.[/quote]

Lol si se zapletel, pa ne znaš ven. Torej to, da ti ženski rečeš, “ali boš peglala, ali boš pa letela”
ni izsiljevanje? Kaj pa je?
Jaz sem emancipiranka, pa mi na kraj pameti ne pride pogojevati zvezo z nekim opravilom, niti
v sto letih ne. Kakšna “kraljica”, kakšni “podložniki”…?
Ravno obratno je, kot je čisto jasno iz tvojega lastnega pisanja. Ti ženske, ki ne bo likala, ne boš
gledal, saj nisi ta prav dec, če lastne babe ne moreš prepričat, da ti zlika, (naj se ji še tko upira)
Jaz moškega, ki ne lika z lahkoto gledam in s tem nimam najmanjšega problema.
In zdej jest izsiljujem.
Razumi, kdor more.

Standardi. Seveda, to mora bit razjasnjeno še preden greš v vezo.

Standardi. Seveda, to mora bit razjasnjeno še preden greš v vezo.[/quote]

Ne moreš seveda pa za vsako zadevo predvidet. Če ona recimo kr enega lepega dne se odloči da ne bo več nekaj delala kar je meni ključno, je stvar enostavna. Ali boš začela ali boš zamenjana. Ne vidim nikakršnega problema.

In še vedno smo na istem, on “ima standarde”, ona je pa “kraljica” s podložniki….
Dvoličnnost. (ki jo potem ročno očita meni)

[/quote]

Ne vem ali sem narobe prebral debato, samo mislim da ti ni nikjer napisal da ona ne sme ničesar zavrnit. Gre se za to, da on LAHKO zavrne likanje. Če ženska ne more tega sprejet, je pač to njen problem.

In še vedno smo na istem, on “ima standarde”, ona je pa “kraljica” s podložniki….
Dvoličnnost. (ki jo potem ročno očita meni)[/quote]

Čisto vseeno je, kako drugi živijo. Kaj bi se tu nekaj spotikali, če je moški copata, ima možnost, da kaj ukrene in spremeni svoj položaj, enako tudi, če je ženska podrejena in jo moški nadzoruje, ima možnost, da kaj ukrene in spremeni svoj položaj. Gre za svobodne odločitve odraslih ljudi.

In če Robijeva žena lika njegovo perilo in kuha, je to čisto v redu, če sta oba s tem zadovoljna. Če ti ne bi bila s tem zadovoljna, imaš vso možnost, da si najdeš moškega, ki ustreza tebi lastnim merilom. Diskutirati o drugih, kakšni bi morali biti po tvojih merilih, je brez pomena.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Sicer likanje in sekanje drv je res banalen primer, ki za realo nima neke vrednosti. Fora je v tem, da če nekdo nekaj noče ga ne moreš ti izsilit, da to nardi. Če ti nočeš sekat drv in jis posekaš ni on dolžan, da potem lika, če noče likat. Njemu je pač likanje nesprejemljivo. Pika. Štop. Ta logika je ista kot pri tipih v friendzonu, če bo on prijazen do nje je ona njemu dolžna dat seksat, kot povračilo.

Nič se nisem zapletel.
Ti si to definirala kot izsiljevanje. Pa recimo, da je. Po drugi strani pa trdiš, da to ni izsiljevanje, če ženska stori isto in imamo obraten primer.
In o teh dvojnih merilih jaz govorim.
Če ženska reče, da ona noče peglat, pa mora moški. Seveda pa to po teh ženskih merilih ni izsiljevanje, ampak znak, da je moški nima rad.
In če s tem pogojuješ ljubezen, potem prav tako pogojuješ odnos. Pa čeprav tega ne boš tako direkt priznala, ampak malo zavila v celofan. 🙂

Nič se nisem zapletel.
Ti si to definirala kot izsiljevanje. Pa recimo, da je. Po drugi strani pa trdiš, da to ni izsiljevanje, če ženska stori isto in imamo obraten primer.
In o teh dvojnih merilih jaz govorim.
Če ženska reče, da ona noče peglat, pa mora moški. Seveda pa to po teh ženskih merilih ni izsiljevanje, ampak znak, da je moški nima rad.
In če s tem pogojuješ ljubezen, potem prav tako pogojuješ odnos. Pa čeprav tega ne boš tako direkt priznala, ampak malo zavila v celofan. :)[/quote]

Res ne vem, zakaj svoje teorije prodajaš kot moje.
Lepo in jasno sem napisala, da mi dol visi, ali dečko pegla, ali ne. In ti to interpretiraš, da mora,
drugač me nima rad.
???????
Od kod?
In kaj sem zdaj zavijala v celofan? Tvoje teorije?
Še enkrat ponovim za tiste, ki prvič niste razumeli: na misel mi ne pride zveze pogojevati s hišnimi
opravili.
Fora, ali boš peglal, ali pa letel….ni moja, Robi ampak tvoja.

Meni je pa smešno, ko takšne ženske najprej zasadite kremplje v jajca svojega moškega, iz vsakega naredite pi.čkico, ki vam doma lika srajčice, potem se vam pa čez deset let (eh kaj deset, še prej), ta bebček z pegleznom v roki začne naenkrat tako upirati, da se vam dviguje želodec vsakič, ko ga pogledate. In kar naenkrat ste vse nesrečne, ker ta vaš moški ni dosegel ničesar v življenju, pa nič nima, pa je taka zguba, pa… Pa takoooo obetaven je bil, ane?

Moj dedc je uspešen moški. In čeprav jaz nisem nek tip babe, ki bi se neprestano vrtel okrog štedilnika in sem tudi sama uspešna v svojem poslu, sem vedno vsa gospodinjska opravila imela jaz na skrbi. Vse drugo se mi je zdelo kreganje z belim kruhom. Ravno zato, ker sem dedcu zaupala in verjela, da je sposoben in iznajdljiv mi ni nikoli prišlo na misel, da bi tratil čas s tako bedastimi opravili, ki jih ženske naredimo tako, usput.

Zato vam svetujem, da dedcem namesto likalnika raje potisnite kramp v roke. Pa naj se zakopljejo v življenje in raje poiščejo diamante za vas. Ne pa da jih posiljujete z likalnikom. Kaj boste iztržile? Par speglanih cunjic? Eh, trape ste.

Sploh pa v dobri partnerski zvezi vse skupaj laufa malo drugače. Tam se nikoli nobenemu nič ne upira in za partnerja ti ni nikoli težko kaj naredit. Jaz še vedno peglam. To počnem z veseljem in bom še naprej, čeprav se mi (po finančni plati) že zelo zelo dolgo časa ne bi bilo treba ubadati s tem.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close