USNJENA BEŽ SEDEŽNA GARNITURA
izberi drugo barvo…..
Full se pozna tudi barva od jeans hlač, pa glej….ne moreš bit suženj od pohištva, vsaj jaz ne mislim bit…..ko bo naša zofa preveč grda, jo bom zamenjala ali pa pretapecirala v nekaj praksi bolj prijaznega. :)))
Skratka, ne priporočam…..je lepa, ampak zahteva svoj davek.
`+ž se pa ne razburjaj, naša mularija čist kul in ni sedežna umazana izključno zaradi njih oz. njihove nevzgojenosti, umazana je zaradi normalne uporabe vseh članov družine….pa ne jemo, pišemo, packamo….na njej….
Mi imamo usnjeno sedežno v smetana barvi (torej ne ravno snežno belo, pač pa bolj bež) in dva majhna otroka. Od prvega dne velja pravilo, da se okoli ne sprehajajo s flomastri, kemičnimi, škarjami, ipd. Do zdaj uspešno.
Tu pa tam se gor pozna kak prstek, ne zanikam. Mene to ne spravi v tilt, pač grem in jo tu pa tam obrišem z namiljeno mokro krpo, vsakih par mesecev jo namažem s kremo. Čisti pa se z lahkoto, jaz imam milo in kremo prav za usnje, uporabim pa tudi čisto običajno tekoče nevtralno milo in otroško kremo.
Raje vidim, da če se že mora zgodit, da se umaže, da to vidim in obrišem, kot da je sedežna temna, grda in po možnosti iz kakšnega blaga. Raje imam umazano in da to vidim ter obrišem, kot da imam zakrito svinjarijo.
Pri nas se je že par dni po selitvi v novo stanovanje zgodilo, da jo je hči pobruhala. V nekaj minutah je bilo vse sanirano, počiščeno in spet dišeče. Ni mi žal, da sem se odločila zanjo in tudi ni mi žal, da je take barve.
Imeli smo bež sedežno in male otroke in pri nas res ni bilo težav. Sedežno sem čistila 1x na teden, pobrisala prah in to, z mlekom pa 1x na mesec ali manj, pač pozimi malo več tzaradi centralne, poleti pa celo poletje sploh ne.
Da bi otroke maltretirala, da se izogibajo sedežne kot hudiča, mi ni padlo na pamet. Pač vedelo se je, da se po pohištvu ne riše, ne poliva, ne packa in to je to. Včasih je nastala kakšna črtica od flomastra ali kulija, ki je sčasoma izginila.
Imamo bež sedežno garnituro, ki je bila kupljena, ko je imel otrok dve leti. Sem in tja kdaj smo postali pozorni na kakšno prekomerno mahanje otroka s kulijem ali flomastrom v roki, morda se je to v desetih letih zgodilo trikrat, nikoli pa je sedežna ni skupila. Glede na to, da smo že takrat pričakovali, da se bo družini sčasoma pridružila pasja zverina, smo izbrali sedežno z usnjem, obdelanim za pasje in mačje kremplje. Naša zverina ima sicer prepoved biti na sedežni, občasno pa vseno poskuša, če smo si slučajno premislili, pa se sedežni res nič ne pozna. Čiščenje: prah tedensko, če se kaj polije ali kako drugače umaže, počistimo takoj, sicer pa generalno enkrat na leto. Da bi kavbojke pustile barvo na sedežni, se pri nas ni zgodilo. Po moje je kar dosti odvisno od tega, kako kvalitetno sedežno izbereš, najpogosteje pa to pomeni tudi drugačno ceno …
Snežno bela sedežna, sicer pa gre pri meni itak za umetno usnje. Mačka jo je malo napikala, ampak smo ta problem hitro rešili. Moram priznat, da je zelo hvaležen material. Ko se lady odloči, da jo bo potacala z blatnimi tačkami, samo obrišeš z vlažno viledo in ni niti sledu od nje. Ne predstavljam si, da bi v tem primeru imela tekstil. Tudi, če se kaj polije ali popacka, samo obrišeš in je. Samo enkrat mi je zavrelo, ko so se poznali lepi risi od rdeče nalakiranih nohtov…no, pa sem ugotovila, da umetno usnje več kot odlično prenaša tudi aceton =) Tako da je bil definitivno nakup stoletja.
Imam bež sedežno nekje 3 leta. Čisti se brez problema z namiljeno krpico in vodo. V treh letih sem jo namazala 1x. V tem času je hči ponesreči naredila ene 2 cm dolgo črto s kemičnim. Z ničemer ni šlo dol. Potem pa je v roku ene 2-3 mesecev samo šlo ven. Kar enkrat sem opazila, da je ni več. Je veliko v uporabi. Če boš kupovala glej, da bo usnje res kvalitetno. Meni se zdi, da je na najbolj “uporabljanem” delu usnje že precej tanko.
Queen – praviš, da jo je mačka malo napikala in da ste to hitro rešili. A lahko poveš, kako, kajti tudi mi imamo mlado muco, ki sem pa tja skoči na kavč bolj divje in se pozna od krempljev. Zdaj bomo pa kupili novo sedežno in ne bi rada, da je takoj zanič.
tokrat – kakšen pa je ta material, ki naj bi bil odporen na mačje in pasje kremplje?
Imamo Natuzzi 9 let, sami sedeži so OK ( trosed in dva enoseda so po obliki odlični, odlično vzmetenje, funkcionalno, toplo in prijetno, ker ni prijetnešega, kot da te greje koža nazaj, ko na njej sediš), bež barve vzorec torej tak žilni relief – napaka. Zahteva zadeva precej redno večkrat tedensko čiščenje, ko moraš kar podrgnit in obveznaje uporaba zaščitne emulzije za nego usnja, da ga nahraniš ( usnje je pač koža in “mrtva” koža je suha in rada poka), samo najhuje pa je, kot te kak teden ni doma, pa se posede prah in se dobesedno not zažre, ali pa v pomladansko poletnoih mesecih, ko so veliko okna odprta in prihajajo noter fini delci prahu, se mi zdi, da je ta sedežna pravi magnet za tovrstno umazanijo.
Še opozorilo: na svetlih usnjenih ne smeš sedeti s temnim jeansom ali oblačili, ki so barvana z močnimi barvili, se barva zažre noter na predelih, kjer se najpogosteje sedi – to pa težko spraviš dol, drugače kot z drgnjenjem z grobim delom Vileda gobice in kuhinjskim detergentom za posodo ne gre. Kar veliko truda in napora za vzdrževanje zahteva svetla sedežna tam nekje po treh letih uporabe.
Pred leti je bil trend bež barve, pa se je tudi skladal z našo izbiro glede na ostalo opremo -svetlo, toplo prijetno za bivanje.
Če bi sedaj izbirali, bi popolno nasprotje, temno rjavo iz gladkega, po možnosti svetlečega nežilnega usnja…
V bistvu je šlo samo za praktičen premik – na enem delu smo jo potisnili skoraj do zidu, ob drugega pa sem postavila “sideboard”, ne vem kako se reče po slovensko…da najprej tja gor skoči, ne pa direkt na kavč. Pa seveda praskalnik, katerega je takoj usvojila. Tako da se sedežne ne takne več. Mačkam itak usnje ne paše preveč, raje ležijo kje drugje. Mlada muca bo pa tudi zrasla in se umirila, vsaj z našo je bilo tako =)
Pozdravljeni,
jaz imam bež sedežno garnituro podjetja Žakelj[/url] in sem zelo zadovoljen. Čiščenja kljub majhnim otrokom praktično ni, se jo pa vseeno očisti vsaj enkrat na leto in to samo s krožnimi gibi z vlažno krpo. Vsekakor sedežne garniture ne zamenjam za nobeno drugo.
Imam pa tudi bež dvosed, ki pa sem ga kupil v salonu Kopač[/url] in tudi tu ni nobenega problema s čiščenjem, je pa res, da je dvosed v pisarni, tako da ga otroci ne uporabljajo.
Lp
Imeli 10 let Natuzzi. Je kar zdržala majhne otroke- pa nismo imeli zadekcano. Vendar nova sedežna ni usnjena. ker so se je naveličali. Sploh pa “bež” sedežne.
Je ni čez W. Schillig sedežne z določenimi funkcijami, v trpežnem tekstilu. Imamo sedaj 3. leto – rezadovoljni, v primerjvi z usnjeno sedežno. Dosti manj vzdrževanja,bolj hvaležna pri vsakodnevni uporabi.
Forum je zaprt za komentiranje.