Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek UŠI kaj naj kupim

UŠI kaj naj kupim

Prvič v življenju se srečujem z ušmi.

Dobila jih je moja hči, ki ima lase do riti :S in ni šans da to ročno spravim ven.

Kaj res učinkovitega dat gor.

Hvala vsem za predloge.

ALTO POU šampon s priloženim glavnikom-igle temeljito razčesat.. pusti ji nekaj časa gor preden razčešeš lase.par ur. kapo gor. vse igrače posteljnino prekuhat povsod kjer je imela glavo sedeži v avtu., vse očistit. mi smo imeli tako pogosto uši, vsak teden do dva, da sem hčerki lase pobelila. žal. ampak od takrat ni več teh težav-. uš na peroxidno pobeljen las ne gre.

Spet bo nekdo napisal, da je to nacionalno in podobno, ampak mnogo ljudi se ne zaveda, da s temi množičnim priseljevanjem, tudi takšne in drugačne prenosljive bolezni prihajajo nazaj v Evropo, ki so v večini že bile izkoreninjene.

Mož je prinesel domov Paranit, ker bi mu naj to svetovala v lekarni.

A je to učinkovito?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4504, 15.09.2021 ob 15:53

Spet bo nekdo napisal, da je to nacionalno in podobno, ampak mnogo ljudi se ne zaveda, da s temi množičnim priseljevanjem, tudi takšne in drugačne prenosljive bolezni prihajajo nazaj v Evropo, ki so v večini že bile izkoreninjene.

Uši so v vrtcu vsakega  septembra  že 35 let, odkar sem prišla v to službo…

Najraje grejo na umite in čiste lase…

Paranit je kar ok.

Bo pa treba dva kupit za drugo pranje, ce ima tako dolge lase.

Glavniček povlečite po celi dolžini las od glave in vsak poteg glavniček scistite. Nekatere gnide boste zal morala rocno pobrsti ven. Jaz sem lase otrokom po samponiranju zavila v vrecko za cas ucinkovanja. Vsa oblacila ki jih ne korete takoj oprati dajte v vreco za smeti in zavezite do naslednjega pranja, vzglavnike v pranje ne samo posteljnine in predesajte jogije. Precesita se tudi oba z možem s tem glavničkom nad banjo, morda ste pri objemu hcere dobili tudi vi.

Splaca se biti dosleden drugace se jih ne znebite..

Naboljše je da hčerku celu u šnopsu okopaš. In potem bodo uši ponoći pele – to še spijemo pa gremo!

Odgovor na objavo uporabnika
bxcvn, 15.09.2021 ob 15:16

Prvič v življenju se srečujem z ušmi.

Dobila jih je moja hči, ki ima lase do riti :S in ni šans da to ročno spravim ven.

Kaj res učinkovitega dat gor.

Hvala vsem za predloge.

Mi smo sli v extrem poleg vsega pranja na najvisji mozni temperaturi, ce bo prezivela rec pranje pac bo drugac v kanto…vsi pliskoti, avtosedezi, posteljnina, oblacila…vse kjer bi se lahko dotaknila tamala tekstila ….

V glavnem sorodnik mi je dal nasvet, ker ima njihova hci goste in dolge lase in je nucal sam to….

Lase in lasisce smo zvecer dobr napojil z oljcnim oljem, lase speli gor, celotno lasisce ovili v prozorno zivilsko folijo, potem okol in okol dobro stisnl s ta sirokim selotejpom, v posteljo namontiral kup brisac,ki jih v primeru, da se to sname in bi bilo olje povsod, lahko prekuham in taka je sla spat. Njej je bil to cel zur. Lahko bi tud plavalno kapo dali, ce bi jo imeli. Usi umrejo, gnide tud, ker ni zraka. Usi smo najdl ob pol 9h zvecer in do prve trgovine kjer bi lohk kej kupila, ne bi prisla pravocasno in pol telefon in akcija. Zjutraj sem takoj letela v lekarno po paranit in potem smo temeljiti sprali lase, s tem da smo se sampon pustili kar nekaj min gor. Ko je bilo oprano, sem lase dobro posusila in nato vzela se likalnik in pramen po pramen, lase od spodaj ( kot pri frizerju) navzgor prelikala, da scvrem se tisto kar bi lahko ostalo zivo….ziher je ziher Potem smo zadevo po priporocenem casu ponovili, samo brez olja, vse ostalo pa. Ker nismo nasli nobene usi in gnide vec, samo ziher je ziher. In ja, ce ves kaj delas, las ne mors kar skurit, tud otroskih ne. Vse se da, z obcutkom.

Poznam pa primer, kjer so otroka, fantka, v vrtec zjutraj dostavili na golo pobritega, sredi res ravno takrat okol -10 mrzle zime…in ja so nasli usi in so to naredili kot preventivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close