Najdi forum

usb brezžična povezava

Prenosni računalnik imam povezan preko interneta z routerjem asus wl-550ge. Za namizni računalnik sem kupila usb brezžični ključ wl-167g. Ko se poskušam povezati na internet me sprašuje za omrežni ključ, povezava preko prenosnega računalnika dela brez vprašanja za omrežni ključ.

Kakšna ideja kaj je narobe?

Hvala lepa in lep pozdrav!

To pa zato, ker na prenosniku nimaš inštaliranega USB ključa (w. mrežna kartica). Pa ti je pravilno inštaliralo USB ključ? Si izbrala v nastavitvah, pod npr. Networks pravo omrežje? In kaj je ko ga izbereš (kakšne so možnosti)? Ti net vseeno dela?

Lp, Max

Net mi ne dela na namiznem računalniku, na katerem imam priklopljen usb ključ. Njega sem instalirala preko priloženega CD-ja.

Lp

Ali katera od dveh luč utripa oziroma gori na ključu? Verjetno moraš skonfigurirat ključ. A si že to kaj naredila? Če ne oziroma si kaj narobe, imaš tukaj navodila kako in kaj: Stran 13 in do 16 si malo preberi… Če pa tudi inštalacija ni bila pravilna, si pa še oglej stran 11 do 13… Gre?

Lp, Max

še vedno ne gre, ena lučka na USB ključu sveti, ena pa utripa

lp

To je prav, gori ti verjetno lučka za napajanje, utripa pa za povezavo. Mislim da nisi pravilno nastavila brezžično kartico (ključek). Pa ti pod nastavitvami za omrežja najde tvoje brezžično omrežje? Moraš ga seveda izbrati… To imaš napisano na strani 15… Si kaj spreminjala v router-ju?

Lp, Max

še vedno ne gre, omrežje že najde, vendar na spodnji orodni vrstici se na piše na povezavi “pridobivanje omrežnega naslova” ter na “link state” SSID išče, pa najde, pa zopet išče pa najde…
vendar povezava oz. internet še vedno dela

Stran 14… Poglej če je ime SSID-ja enak v nastavitvah na ključu in v w. routerju… Poglej tudi še za zaščito WEP Encryption. Tudi to mora biti enako. Če imaš sploh to vključeno.

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close