Ura za darilo?
Spodaj sem brala temo o obdarovanju za abrahama in vas želim nekaj vprašati. Nekateri, med njimi tudi moj mož (kar me zeeeeelo jezi), za darila izredno radi kupujejo ure, predvsem stenske ure. Naj povem, da je to darilo, ki ga jaz sigurno in nikakor ne bi nikomur dala za rojstni dan. Meni se zdi, da s tem slavljencu povemo, da mu čas tik tak tik tak … Ni to malo kruto? Se vam tudi zdi, da je ura ful primerno darilo?
Družina mojega moža (tast, tašča, brat) striktno kupujejo ali uro ali tisti krožnik, za obesit na steno. Ura mora biti tista lesena, klasična. Na krožniku pa mora biti nekaj narisano, najbolje vinska trta, pa nekaj v tem stilu gor napisano.
Jaz sem krožnike in deske za na steno dobivala za roj. dan nekaj let, pa nisem nikoli niti ene obesila (zagotovi sem jih dobila okrog 10 kom). Njim se zdi to taka klasika, da jih mora vsak imet po nekaj komadov, obešenih po hodniku in kuhinji :). Še zdaj to kupujejo (hvalabogu ne več meni, ker so verjetno opazili, da jih ni razobešenih). Zelo radi pa kupijo (predvsem za okroglo), en kozarec, na katerem je npr. z zlatimi črkami napisano 40 let, zraven pa narisan grozd, ali pa steklenico vina, ki je cela okražena z zlatimi okraski… 🙂 Skratka neuporabno.
Sva pa z možem dobila za poroko uro od mojega soseda, ker ko sva bila pri njem, sva njihovo občudovala in jo je izgleda kupil simbolno. Nama je bila všeč in smo jo imeli v kuhinji. Komaj pred par meseci se je poslovila.
In tudi midva sva enkrat možev sestrični kupila uro za darilo, stensko, meni zelo lepo oblikovano.
Lp,D.
To ni zgolj uporaben, temveč bolj dekorativen predmet,
Težko je vedeti, kaj je obdarovancu všeč, česa si želi v prostoru, kaj pristaja k njegovi ostali opremi/oblačilom (če je ročna) itd.
Ure jaz ne bi nikomur podarila.
No, razen če bi si obdarovanec tega res želel in bi mi točno povedal, kje naj jo kupim in kakšen model mu je všeč.
Za noben rojstni dan ne kupujem stvari, ki so nekakšen okras bivalnemu prostoru.
Ne kupujem stenskih ur, “umetniških” slik, zaves, lestencev…… iz razloga, ker ima vsak obdarjenec svoj okus in si bo stanovanje opremil s slikami in urami po svojem okusu….
Kakšen pomen ima kupiti sliko (ali uro), če bo obležala v predalu in ne bo nikoli visela na steni ?
Me kr strese, ko vidim takšno darilo. Včasih vidim to v trgovini pa se sprašujem kdo to sploh kupuje.
Sem za uro, ampak mora pasat v prostor. To je darilo za tistega, ki ga dobro poznaš in točno veš kakšen je njegov stil. Ni pa, da gledaš po trgovini in potem kupiš uro, ker je najceneja oz. ne veš kaj bi drugega kupil.
Forum je zaprt za komentiranje.