Najdi forum

Ura

Sm brala, da zjutraj izgubljeno uro iščeš ceu dan.. kaj pa vem, pr men je tk ko morm bit organizirana sm, ko sm ležerna sm pa ležerna. Mate velikrat časovni kaos?

Odgovor na objavo uporabnika
crazyfrog, 14.09.2025 ob 08:08

Sm brala, da zjutraj izgubljeno uro iščeš ceu dan.. kaj pa vem, pr men je tk ko morm bit organizirana sm, ko sm ležerna sm pa ležerna. Mate velikrat časovni kaos?

Nikoli ne spik dolgo. Tega preprosto nisem vajena.

Jaz iz dneva v dan bolj hitim. Službo imam daleč. Vozim se vsak dan in o cestah nebi. V službi nikoli ne odidem na uro, vedno še kaj urejam in tega ne dobim v plačilo. Ko pridem domov sem že vsa izžeta. Dobesedno izžeta. Doma pa najstnik in lenoben mož. Gremo pospravljati, urejati, kuhati… Predno imam malo časa je ura 22h. Nič mi ni ležerno.

Ko moraš, ni težko -bi bil kontra rek v tem primeru. Črnogorci imajo onega zdravilnega:  ko se ti najbolj mudi, sedi in se spočij… pa v bistvu deluje – umiri se in se organiziraj, namesto da bezljaš in si narediš pravi kaos.

Nimam (več) ravno kaos, pač pa nastanejo gužve in bi to lahko opisala kot norišnico. Kaos razumem kot zmedo. Tega si v gužvi ne moreš niti privoščiti.

Sem pa tip, ki najbolje funkcioniram, ko je sila, običajno tik pred iztekom kakega roka. Takrat sem najhitrejša in najbolj zbrana  pri delu. Zamudim sicer nikoli, sem pa pogosto zadnjo sekundo gotova, čeprav vedno redkeje. V mlajših letih pa skoraj po pravilu.

Z leti in izkušnjami te kaos tudi manj iritira, ker že veš, da se bo svet vseeno vrtel naprej in da se večina napak še vedno lahko popravi.

Kar me še vedno spravi na palmo, je takrat, ko mi nekdo vskoči med pomembne in nujne naloge z neko nepomembno banalnostjo, sploh če gre za nekoga, ki točno ve, kaj delam in kako pomembno je. Tu se pa še vedno učim z nasmeškom prositi za minuto potrpljenja, bi ga pa najraje vsekala… ?

monovka, 14.09.2025 ob 08:42

Ko moraš, ni težko -bi bil kontra rek v tem primeru. Črnogorci imajo onega zdravilnega:  ko se ti najbolj mudi, sedi in se spočij… pa v bistvu deluje – umiri se in se organiziraj, namesto da bezljaš in si narediš pravi kaos.

Nimam (več) ravno kaos, pač pa nastanejo gužve in bi to lahko opisala kot norišnico. Kaos razumem kot zmedo. Tega si v gužvi ne moreš niti privoščiti.

Sem pa tip, ki najbolje funkcioniram, ko je sila, običajno tik pred iztekom kakega roka. Takrat sem najhitrejša in najbolj zbrana  pri delu. Zamudim sicer nikoli, sem pa pogosto zadnjo sekundo gotova, čeprav vedno redkeje. V mlajših letih pa skoraj po pravilu.

Z leti in izkušnjami te kaos tudi manj iritira, ker že veš, da se bo svet vseeno vrtel naprej in da se večina napak še vedno lahko popravi.

Kar me še vedno spravi na palmo, je takrat, ko mi nekdo vskoči med pomembne in nujne naloge z neko nepomembno banalnostjo, sploh če gre za nekoga, ki točno ve, kaj delam in kako pomembno je. Tu se pa še vedno učim z nasmeškom prositi za minuto potrpljenja, bi ga pa najraje vsekala… ?

Blagor tebi. Upam, da se b tudi jaz v prihodnje umirila. Resno razmišljam o menjavi službe.

Same pomembne. Pa je skoz na monu, ko odpreš mon skoči ven iz vsake teme, Monovka namreč. To se svet lomi na plečih sleherne monklje.☝️?

Veste, nič ne zamudim. Mal mona mogoče, to pa ni neke škode.

crazyfrog

premikanje ur, je moteče ja.  mislim pa da če bise ljudje 1% tolko sekirali za svojih 10000 izgubljenih ur , zapravljenih v laifu, jim ta ena ura ne bi veliko pomenila.

Anonimno 3469, 14.09.2025 ob 08:52

crazyfrog

premikanje ur, je moteče ja.  mislim pa da če bise ljudje 1% tolko sekirali za svojih 10000 izgubljenih ur , zapravljenih v laifu, jim ta ena ura ne bi veliko pomenila.

Ma vse je relativno.. izgubljeno v prostoru in času.

modrivrag, 14.09.2025 ob 08:51

Same pomembne. Pa je skoz na monu, ko odpreš mon skoči ven iz vsake teme, Monovka namreč. To se svet lomi na plečih sleherne monklje.☝️?

Veste, nič ne zamudim. Mal mona mogoče, to pa ni neke škode.

Ti res ne zgubljaš časa in se potrudiš takoj zatežit. Kaj vse zamujaš, se pa v dobro tebi sploh ne zavedaš??

Ne govori, 14.09.2025 ob 08:44

Blagor tebi. Upam, da se b tudi jaz v prihodnje umirila. Resno razmišljam o menjavi službe.

?? blagor, praviš? Hvala, se bom spomnila na to že jutri zjutraj. Ponedeljki so pri nas obvezno najhujši. Kot bi imeli ljudje čez vikend čas razmišljati, koga bodo šli v pobedeljek najprej gnjavit ?

Poznam situacijo, ki jo ti opisuješ. Imela sem jo par let. Potem pa sem ugotovila, da nisem edina, ki lahko kaj postori in če drugi ne mignejo, jih  tudi očitno ne bo motilo, da nekaj ni narejeno.
Prah na omari lahko počaka, nepomemben klic na telefonu bom vrnila, ko bom utegnila, nihče mi ne bo podelil nagrade za naj gospodinjo, zato ni potrebe, da se vsak dan vse bliska od spoliranosti, tudi drugi imajo dve roki in če jim nekaj ni všeč, lahko komot uredijo. Kaj pa, če bi obležala nekje v bolnišnici? A bi zato doma pomrli od lakote in razmetanih cunj?

Navadiš se na misel, da nisi edini, ki zmoreš nekaj narediti, da nisi nepogrešljiv in da je svet obstajal čisto dobro tudi pred tvojim prihodom, zato bo tudi brez tebe lahko, ko bo treba.
Gužvo in preobremenjenost si žene/matere pogosto ustvarimo vsaj delno tudi same v svojih glavah.

Poskusi. Sedi dva dni na kavč in preberi v miru kako dobro knjigo. Boš videla, da bodo tretji dan še vedno vsi živi. ?

crazyfrog, 14.09.2025 ob 08:58

Ti res ne zgubljaš časa in se potrudiš takoj zatežit. Kaj vse zamujaš, se pa v dobro tebi sploh ne zavedaš??

Probaj se “zorganizirat”, da ne boš takih nepotrebnih ven metala.☝️?

mi prejemniki denarne socialne pomoči nikoli

modrivrag, 14.09.2025 ob 09:05

Probaj se “zorganizirat”, da ne boš takih nepotrebnih ven metala.☝️?

Ma sj sem se organizirala

mam te posebej označenega pod “nujno dražit – vsak dan”.

Ne morem iz urnika, sori. ?  Misel nate je moj start!

vstanem opoldne, potem grem na kavč pred televizijo. Zvečer pa z kuram spat.

?? res dobro, da si me prijazno opomnil. Bom se ravnala po tvojem vzoru in ne bom vsak dan tu gor… imaš prav. Kar je preveč, še z belim kruhom ni dobro ?

monovka, 14.09.2025 ob 09:23

?? res dobro, da si me prijazno opomnil. Bom se ravnala po tvojem vzoru in ne bom vsak dan tu gor… imaš prav. Kar je preveč, še z belim kruhom ni dobro ?

Eeeeh, phhhh. Butara.?

Vidva tudi med prcanjem delujeta, da se bosta vsak čas zlizala skupaj. Vama je dolgčas in se malo zbockata, da se zakuri med vama. Dosadna sta.

Anonimno 10220, 14.09.2025 ob 09:38

Vidva tudi med prcanjem delujeta, da se bosta vsak čas zlizala skupaj. Vama je dolgčas in se malo zbockata, da se zakuri med vama. Dosadna sta.

Namenjeno viharcu in žabi.

crazyfrog, 14.09.2025 ob 09:14

Ma sj sem se organizirala

mam te posebej označenega pod “nujno dražit – vsak dan”.

Ne morem iz urnika, sori. ?  Misel nate je moj start!

Froga, ti si lahko vzor vsem nam tukaj. Vsaj ena, ki Vragu vrne tisto malo pozornosti v zahvalo za njegovo požrtvovalno vsakdanjo skrb, ki jo namenja nam ?

Sama se prav sramujem, da se mu ne utegnem sproti zahvaliti za vse dobronamerne napotke in opažanja, zato zdaj izkoriščam priliko in se hvaležno klanjam modri dobričini.

monovka, 14.09.2025 ob 09:47

Froga, ti si lahko vzor vsem nam tukaj. Vsaj ena, ki Vragu vrne tisto malo pozornosti v zahvalo za njegovo požrtvovalno vsakdanjo skrb, ki jo namenja nam ?

Sama se prav sramujem, da se mu ne utegnem sproti zahvaliti za vse dobronamerne napotke in opažanja, zato zdaj izkoriščam priliko in se hvaležno klanjam modri dobričini.

Sm ravno prav otročja zanj??

Drugače pa monovka, ne trudi se preveč. Ne smete mu vse laskat, to pa pol men ni ok?

modrivrag, 14.09.2025 ob 09:30

Eeeeh, phhhh. Butara.?

Pa nisi ti že parkrat rekel, da absolutno ne bereš mojih traparij?

Pa ti vseeno duša ne da, da bi me lahko prepustil mojim zablodam, kajne? Vidiš, dobrota ne izumre tako zlahka … ?

Začni fukat, al pa vsaj drkat, de ne boš tako zmedena!

crazyfrog, 14.09.2025 ob 09:49

Sm ravno prav otročja zanj??

Drugače pa monovka, ne trudi se preveč. Ne smete mu vse laskat, to pa pol men ni ok?

Nič bat, mi je jasno, da nimam šans pri njem. Si premočna konkurenca.
Kaj hočem… nekatere ljubezni ostanejo neuslišane ??

Če se vrnemo k temi. Mišljeno drugač ni na premik ure, ampak na to, da če smo dop kkšno uro “zamudimo” spimo dlje,al kkrkol drugače.. da mamo pol full filing, da mormo ts zaostanek ujet in nismo prisotni v času. Recimo vampire dance je popolnoma zgubljena in večino časa brezsramno, obupno vrešči.. sprosti se.

crazyfrog, 14.09.2025 ob 09:55

Če se vrnemo k temi. Mišljeno drugač ni na premik ure, ampak na to, da če smo dop kkšno uro “zamudimo” spimo dlje,al kkrkol drugače.. da mamo pol full filing, da mormo ts zaostanek ujet in nismo prisotni v času. Recimo vampire dance je popolnoma zgubljena in večino časa brezsramno, obupno vrešči.. sprosti se.

No… če bi tole za vampire dance zamudila, si lahko komot oprostiš… ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close