Najdi forum

upravitelj opravil

Zadnje čase mi računalnik dela vedno bolj počasi, kar najprej nekaj melje in melje, pa okna se mi odpirajo in zapirajo postopoma (tako kot kaka slide predstavitev powerpointa), v glavnem, včasih me mine.

Če pogledam upravitelj opravil, potem imam pod “procesi” napisan “sistemski nedejavni proces” in ta ima vedno nad 99 CPE, tudi, če samo pišem tole sporočilo. Nad njim je “system” in ta ima 00 CPE.

Kaj so ti sistemski nedejavni procesi? A je to kaj povezano s počasnostjo sistema?

Kaj lahko naredim, da bi računalnik spet hitreje delal?

Občasno je dobro malo pogledati napake in odvečne stvari, ki ostanejo v registru. Najde se tudi kakšno freeware orodje za delo z registrom.

Namesto procesorja poglej, kdo je tisti, ki ti “žre” ram spomin, ker
je on krivec..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kako pa se to pogleda?

Ravno v upravitelju opravil, imaš napisano:

Uporaba pomnilnika

no in tam noter poglej, kdo je krivec za slabo voljo 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

V ZAVIHKU PROCESI>UPORABA POMNILNIKA…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pogledal sem na moj pc in imam od 96 do99 cpe in uporaba pomnilnika16K
pc pa dela normalno.
Kaj pa so sistemski nedejavni procesi pa nimam pojma, o tem pa strokovnjaki tukaj.

dejavni procesi + nedejavni procesi = 100% –> nedejavni procesi = 100% – dejavni procesi.

Nedejavni procesi torej niso nič drugega kot razlika med vsemi dejavnimi procesi in 100% obremenitvijo cpuja. Kadar je cpu zaseden 0% je torej nedejavnih procesov 100%.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close