Uporabnost krem za sončenje
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če mogoče katera ve, kako dolgo so še uporabne že odprte kreme za sončenje? Od lanskega poletja so mi namreč ostale še tri skoraj polne kreme od Nivee, faktor 5, 10 in 15 (bla sem namreč samo en teden na morju in mi jih ni uspelo porabit). Zdej pa ne vem a jih naj letos uporabim, malo mi jih je škoda stran vreč?! Moram reč, da včasih dobim alergijo na sonce. Kaj mi priporočate?
Hvala!
Faktor se po odprtju kreme sigurno zmanjša, vendar ne verjamem, da v tolikšni meri, da krema ne bi bila več uporabna (sploh če je na embalaži dober datum). Sama skoraj nobene kreme za sončenje še nisem porabila v eni sami sezoni (ker imam vedno dve – eno z višjim faktorjem, s katero se mažem prve dni na morju in eno z nižjim, s katero se mažem kasneje, ko že imam nekaj podlage), tako da mi vsaj ena krema oz. mleko za sončenje ostane za naslednje leto (pa še nikoli nisem nobene vrgla stran, ampak sem jo do konca porabila), pa nikoli nisem imela težav, je pa tudi res, da nimam nobenih težav s kožo.
Jaz krem sigurno ne bi vrgla stran, če imajo še v redu datum. Če pa si res občutljiva in praviš, da si že imela alergijo na sonce, potem je mogoče bolje, da kupiš novo…
Forum je zaprt za komentiranje.