UPORABNO-za vse,ki parkirate napačno
MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT
Mestno redarstvo
Proletarska 1
1000 Ljubljana
ZADEVA: UGOVOR ZOPER PLAČILNI NALOG SERIJSKA ŠTEVILKA _____________ Z DNE ___________
Podatki: __________________
Naslov: ____________________
EMŠO: ______________________
Na podlagi šestega odstavka 241. člena o prekrških, spodaj podpisani _____________, vlagam v zakonitem 8-dnevnem roku zoper plačilni nalog, serijska št. ______________, ki sem ga prejela dne ______________ ugovor.
OBRAZLOŽITEV:
Z izdanim plačilnim nalogom sem bil spoznan za krivega oz. odgovornega, ker naj bi dne ______________ ob _____ uri napačno parkiral vozilo znamke _________ z registrsko številko ____________.
Žal plačilnega naloga tega dne nisem prejel in mi le–ta ni bil vročen v roke. Plačilnega naloga nisem prejel tako, kot določa zakon o prekrških in o splošnem upravnem postopku.
Mestni redarji nimajo nikakršne podlage za uporabo določb o kazenskem postopku pri vročitvi plačilnih nalogov, saj se po zakonu o splošnem upravnem postopku plačilni nalogi vročijo obvezno osebno.
Zato mislim, da je kazen neutemeljena in prosim za razveljavitev kazni. Upam, da sem dovolj podrobno predstavil problematiko samega postopka. V nasprotnem primeru pa se bom z veseljem odzval vašemu povabilu na razgovor.
S spoštovanjem!
Take in podobne pritožbe le podaljšajo postopek (mogoče ga uspejo celo zavleči za dve leti – zastaraje), ampak praviloma se zadeve rešijo prej in na koncu je vseeno treba plačat, polno kazen plus stroške postopka (povprečnina). Če ne drugače se ti pa davčna obesi na račun.
lp,
Anže
Na tak način se denarne kazni ne da izogniti. Redarji dajo na kraju, na vozilo obvestilo o prekršku in plačilni nalog, kateri ne vsebuje osebnih podatkov lastnika vozila oz. voznika, ki je napačno parkiral. Naknadno, če ta kazen ni plačana, ti redarstvo na dom priporočeno s povratnico pošlje obvestilo o prekršku in plačilni nalog, na katerem so osebni podatki lastnika vozla. Omenjeno pošto prevzame lastnik vozila od poštarja in tudi podpiše, prevzem. S tem pa se šteje da je pošta pravilno vročena po ZUP-u.
Ja kaj pa ce ti naprimer kdo iz vozila odstrani obvestilo pa ti kao o tem nimas pojma da si ga dobil! Pa ti pol posljejo domov placilnega se potem lahko pritozis in kake sanse so? Meni so parkrat nastavli pa sem rekel da jim ne bom tega placal pa so mi od cca. 10-tih poslali le enkrat domov da se mi bo davcna vsedla na placo ampak s tega ni bilo nic!
No jaz recimo obvestila sploh nisem dobila na avtu, pač pa samo priporočeno pošiljko. Če te ne prevzameš v določenem roku, jo pošljejo nazaj naslovniku, šteje pa se, da je vročena. Je bilo isto obravnavano v enem članku v delu. Kar ti pustijo na avtu, je dejansko samo obvestilo.
Poleg tega, pa pazite, vsaj v naši občini je tako, za nekatere prekrške pride na dom kar sam preiskovalni sodnik in ti pošto dejansko osebno vroči, drugače pa jo pusti v nabiralniku in se isto šteje, da je vročena. Sosedje pa z nosovi na oknu, ker so te nekje poslikali, da si šel 10 km hitreje od dovoljene hitrosti… Definitivno se pa najbolj splača parkirati po predpisih.