uporabnice mirene, ste zadovoljne?
Pozdravljene,
res da v tej temi niste pisale že dolgo, a vseeno. Zanima me, ali so kateri (ki je imela težave z Mireno) povedali zaradi točno katere snovi, ki jo vsebuje le-ta, se vam je to pojavljalo? Ali je bil razlog težav hormon levonogestrel? Ker potem verjetno prav ta hormon tudi v drugih oblikah kontracepcije (npr. Jaydess) povzroča podobne probleme, le da se o tem še ne govori toliko, ker je to bolj nova stvar na tržišču. Sama se namreč odločam o vstavitvi Jaydess in me je strah vseh možnih posledic (predvsem številnih dolgoročnih, ki škodujejo telesu).
So moji sumi in strahovi upravičeni? Ali ima katera izkušnje z Jaydess in Mireno, da lahko primerjate?
In pa ali je za vse težave kriv hormon levonogestrel??
Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore in koristne informacije,
Lep pozdrav
Zanimiva tema, čeprav že malce v letih.
Je mogoče katera,ki je imela težave s KT potem z mireno pa ne=
Meni so KT povzročale na kupe težav, dolgotrajne krvavitve, depresije, neznosni glavoboli. Se pa bojim, da bo pri mireni isto.
Pa še nekaj ali se lahko zgodi, da mirena izpade pa tega ne opaziš?
A kaj ven visi ali kako je s tem? Vem, da je nekako v obliki črke T ne vem pa kako daleč proti ‘izhodu’ sega spodnji del Tja.
Zelo mi je žal, da nisem tega foruma našla, ko sem se odločala za Mireno. Z psiho sem se še nekako znašla, ker sem si mislila, da mi težave povzročajo hormoni. Razpoloženja so bila od evforičnega veselja, do “ne me niti gledat” – tudi v eni uri 🙂 . Najhuje pa je otekanje gležnjev. Še posebej sedaj, ko je vroče imam noge kot nekatere stare omice. Krila niti ne oblečem, čevlje sem si kupila eno številko večje. Tudi po spolnosti ne čutim potrebe, tako da kontracepcije skoraj nebi rabila. Edina dobra plat je, da skoraj nimam menstruacije. Mislim, da bom dala odstranit.
Živjo,
jaz sem šele sedaj, po 4 letih začela razmišljati, da so se mi začele psihične težave po mireni. Res tudi prej ni blo vse tip top ampak, po mireni pa ni bilo več za zdržat. Antidepresivi, psihoterapija, težave pa še vedno iste. O istem življenju včasih vzhičena slika, včasih pa pa popolnoma nevzdržna slika. Katastrofa res. Upam edino, da je res od mirene taka potenca.
Drugače pa me zanima kakšne izkušnje ste imele z odstranitvijo? Meni je rekla G, da so se repki skrili in, da bom po vsej verjetnosti mogla iti na urgenco pod splošno anestezijo na odstranitev. Tega me je pa strah in tega niti nisem vedela pred vstavitivijo. Je možno, da mi jo kljub temu, da so se repki skrili, odstranijo po normalni poti?
Forum je zaprt za komentiranje.