Uporaba govejega mesa iz juhe
Pri nas imamo radi govedino na tistoč in en način. In sicer jo uporabimo tako da jo narežem na koščke in dodam k zelenjavi ki sem jo pred tem “dušila” v posodi (korenje, koleraba, petršilj — čisto po okusu), vse skupaj dobro premešam in še malo pokuham. Dodam kislo smetano in imaš nekako omakico. Zraven paše kuskus, makaroni ali pire.
Lahko narediš govedino v solati, polpete (kar si že omenila), ali pa enostavno dodaš meso v kako enolončnico.
Črni krompir – pražen krompir s koščki narezane govedine iz juhe. Normalno pripraviš čebulo in jo popečeš na maščobi (pač, kar uporabljaš – eni mast, eni mast z ocvirki, eni olje), vržeš gor meso, malo popražiš, streseš gor narezan krompir (kuhan, jasno) in prepražiš po želji.
Dober tek.
Poleg zgoraj omenjenih sem se jaz od babi naučila ene fine solatke: Kuhan krompir še topel narežeš na rezine, dodaš drobno narezano govedino, posoliš, dodaš vložene kisle gobice (ona je mela vedno štorovke k tej jedi). Njamsk.
Sicer je pa mi večino itak pojemo skupaj z juho – v juho vedno dam drobne koščke mesa, kolutke korenčka, zakuho (rezanci, ribana kaša) ter nasekljan peteršilj.
Tudi pri nas jo včasih pojemo kar tako k krompirju in špinači na primer. Če jo jemo naslednji dan, se ohlajena da fino na tanko narezati, potem pa jo narezano pogrejem v malo juhe in pride prav sočna.
Sicer pa jo odrasli (otroci ne marajo) pojemo, kot je zgoraj napisano, v solati. S trdo kuhanim jajcem, paradižnikom in čebulo.
Forum je zaprt za komentiranje.