Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uporaba govejega mesa iz juhe

Uporaba govejega mesa iz juhe

Ojla.

Goveje meso iz juhe nam ne tekne preveč, polpetov pa tudi ne morem vedno delat, oziroma mi je pečenje v ponvi in olju malo odveč. Ali imate kakšen dober recept? Hvala.

Pri nas imamo radi govedino na tistoč in en način. In sicer jo uporabimo tako da jo narežem na koščke in dodam k zelenjavi ki sem jo pred tem “dušila” v posodi (korenje, koleraba, petršilj — čisto po okusu), vse skupaj dobro premešam in še malo pokuham. Dodam kislo smetano in imaš nekako omakico. Zraven paše kuskus, makaroni ali pire.

Lahko narediš govedino v solati, polpete (kar si že omenila), ali pa enostavno dodaš meso v kako enolončnico.

Pri nas doma je mami delala: govedino iz juhe je narezala na koščke, dodala dve trdo kuhani jajci, eno majhno čebulo narezano na trakove, ter dodala konzervo fižila, dodala kis, olje, sol in iz tega naredila solato. Zraven se je kruh.

afna002, temu sereče ESIHFLAJŠ 🙂

Črni krompir – pražen krompir s koščki narezane govedine iz juhe. Normalno pripraviš čebulo in jo popečeš na maščobi (pač, kar uporabljaš – eni mast, eni mast z ocvirki, eni olje), vržeš gor meso, malo popražiš, streseš gor narezan krompir (kuhan, jasno) in prepražiš po želji.

Dober tek.

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Jaz jo uporabim tudi za rižoto. Najprej prepražim čebulo dodam zelenjevo, podušim in dodam še govedino ter malo podušim. Prisipam še riž, zalijem toliko, da je riž pokrit in dušim na malem ognju.

Poleg zgoraj omenjenih sem se jaz od babi naučila ene fine solatke: Kuhan krompir še topel narežeš na rezine, dodaš drobno narezano govedino, posoliš, dodaš vložene kisle gobice (ona je mela vedno štorovke k tej jedi). Njamsk.
Sicer je pa mi večino itak pojemo skupaj z juho – v juho vedno dam drobne koščke mesa, kolutke korenčka, zakuho (rezanci, ribana kaša) ter nasekljan peteršilj.

Kuhana govedina, dušeno rdeče zelje in pražen krompir…..za ljubitelje hrena, pa še hrenova omaka:))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Tudi pri nas jo včasih pojemo kar tako k krompirju in špinači na primer. Če jo jemo naslednji dan, se ohlajena da fino na tanko narezati, potem pa jo narezano pogrejem v malo juhe in pride prav sočna.
Sicer pa jo odrasli (otroci ne marajo) pojemo, kot je zgoraj napisano, v solati. S trdo kuhanim jajcem, paradižnikom in čebulo.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hrenova omaka s kruhom, zraven pa pražen krompir.

Krompirjeve murke (po domače), pa govedina noter narezana ali podobno narejen hren (ne vem, če se ravno reče krompirjev hren)- sta krasni kosili s kuhano govedino…..
Eni govedino narežejo na trakove, popečejo, pa dajo gor jajčke….
Meni osebno je najbolj všeč ESIHFLAJŠ 🙂
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close