upokojenci, kaj zajtrkujete
Jaz nisem penzika, ampak jem podobno kot moja mama, ki pa je v penziji.
Jaz imam vedno ta prvo kako sadje za zajtrk. Potem pa največkrat kruh + maslo + marmelada (občasno med namesto marmelade) ali pa ovseni kosmiči+mleko+dodatki (lešniki, kakav…). Te dve varianti večinoma.
Občasno pa pečene jajce, včasih ajdove žgance, tudi kak močnik ali pa mlečni zdrob, mlečni riž.
do penzije imam sicer še dolgo ampak zajtrkujem pa bio maslo in domačo marelično marmelado na kajžarci, zraven pa kavo z mlekom. Že vrsto let od osnovke (takrat sicer pila kakav ali šipkov čaj, kavo šele mnogo kasneje) bi rekla haha in se nikoli ne naveličam ter vsako jutro uživam v svojem zajtrku. Zato mi je še toliko bolj smešno, ko varalice govorijo da ne moreš vsak dan isti šnicl, pasulj itd jest! lahko, če te le ta privlači!!!
?
Super, 11.02.2022 ob 19:12
Zajtrkujem jajčno omleto z zelenjavo in začimbami in belo kavo.
Te dni razmisljam da bi mami predlagala zelenjavno jajcno omleto. Kaj od zelenjave si das zjutraj in kaj morda zvecer?
Zvecer sem ji naredila z buckami ali spinaco ali cebulo ali z olivami. Spomladi s sparglji.
Zelo različno, včasih tudi nič.
Včasih pojem kakšno jabolko, banano, kos kruha, namazan z maslom in marmelado ali medom, včasih kos kruha in sirček ali košček sira, morda s pašteto (bolj poredko), včasih pojem nekaj keksov (tistih, prav navadnih). Zraven pijem belo kavo ali mleko.
Včasih spijem skodelico jogurta, včasih samo kos kruha (krajček). Skratka, nimam nekega reda, pojem, kar pač imam pri roki. Do ene 9. ure sploh nisem lačna, tako da ne razumem tistih, ki zajtrkujejo zelo zgodaj. Za zajtrk pa nikoli ne pojem kakšne količine, ker potem ne bi mogla jesti kosila.
Forum je zaprt za komentiranje.