Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek univerza za tretje življenjsko obdobje

univerza za tretje življenjsko obdobje

Zanima me, ali morda kdo ve ali so predavanja na “Univerzi za tretje življenjsko obdobje” potrebno plačati?
Eni pravijo, da je to šolanje zastonj. Meni se zdi čudno, da bi bila ta predavanja brez plačila šolnine.
Hvala !

Nekatere zadeve so financirane iz skladov EUja, večinoma pa slušatelji plačajo izvajalce.

Jaz ne vem no, a znate sploh še uporabljat kaj drugega kot MON?
Tole je zapisano na njihovi spletni strani, ki bi jo lahko tudi sama poiskala. Malo bi razmigala možgane pa še hitreje prišla do željenih informacij, kot da tule čakaš na odgovor in pikre pripombe.

http://www.univerzazatretjeobd-drustvo.si/vprasanja.htm

Koliko me bo stalo obiskovanje Univerze?
Delovanje in razvoj Univerze sta odvisna od različnih finančnih virov. Vodstvo Univerze s posebnimi programi kandidira na javnih razpisih Mestne občine Ljubljana, Ministrstva za šolstvo in šport, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ZZZS, Urada vlade RS za komuniciranje, Evropske komisije.

Delno se Univerza financira s članarinami slušateljev. Letna članarina v študijskem letu 2010/2011 je 33,00 EUR in jo poravnate do konca decembra v tekočem študijskem letu.

Članarina za obiskovanje posamezne skupine je izjemno nizka v skupinah, kjer je veliko slušateljev in višja v skupinah, kjer je slušateljev malo.

Iz članarin vsaj delno krijemo nekatere dejavnosti, ki zagotavljajo uresničevanja poslanstva Univerze (razvoj programov za starejše, koordinacije dejavnosti, javna kampanja in drugo delovanje v javnosti, strokovno delo, publiciranje, izobraževanje mentorjev itd.).

predavanja na univerzi niso brezplačna, tako kot je že zgoraj napisano, se plača letna članarina, in potem še glede na to koliko skupin obiskujete, še za vsako skupino posebej, cena pa je odvisna glede na to koliko članov jo obiskuje. Za obiskovanje Univerze za tretje življenjsko obdobje pa je pogoj da ste upokojenka ali vsaj na prehodu med upokojitvijo. Skupine začnejo delovati s 1. oktobrom, vpisi pa se začnejo 1. septembra. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close