Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek umiranje psa

umiranje psa

Še tukaj vprašam, čeprav sem vprašala tudi na forum domače živali, ampak tukaj je večji pretok.

Zanima me, če ima kdo izkušnje s starostjo in umiranjem psa. Mi imamo velikega švicarskega psa, ki naj bi imel življenjsko dobo od 8-10 let. Naš bo čez par mesecev star 9 let, vsake toliko ima težave s kolki – artritis. Zadnje mesece kljub dobri prehrani hujša, včeraj je samo ležal in cvilil in se tresel, Danes je bilo v redu, ampak je malo jedel. Bojim se, da se bliža konec.

Imate kakšne izkušnje, kako so zadnje mesece preživeli vaši psi, ki so imeli tudi tako kratko življenjsko dobo. Je imel morda kdo točno to pasmo (ali pa bernskega planšarja) in kako je potekala starost in smrt?

Težko se nam bo navaditi na to, da se bo počasi poslovil od nas.

Verjetno psa tudi boli, najbolje, da greste z njim k veterinarju, da ga pregleda. Moj brat je imel sicer rotwaljerja in je imel enake probleme……Večina psov – večjih, težjih pasem, ima težave s kolki v teh letih.

Imela sem francoskega ovčarja, briard, in zdržal je svojih 12 let zdrav kot riba, zadnjih 6 mesecev pa se je začelo,prvo šepanje pa smo ga peljali veterinarju, dobil neke tablete bilo je okej 3 mesece..potem pa je jedel vedno manj,in zadnja noč preden je umrl ni hotel na sprehod, ležal je in ponoči je bruhal kri tako da smo ga zjutraj odpeljali na njegovo zadnjo pot…huda je zdaj brez njega takrat pa se mi je zdelo kot da sanjam neko nočno moro..Bil je član družine in nam je zelo hudo in pogrešamo ga

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Jezus kaj se pa greste, kaj pa ga gledate, ali ste znoreli?? Pes se trese in cvili in ima boecine, vi pa cakate, da bo umrl?? Takoj ga k veterinarju peljit,e da mu naredijo preiskave, kaj ce ima raka, ali pa ima natisnje zivec iz kolka ali kriza v nogo, ali ste vi cisto znoreli?? Ali mislit,e da se tako zlahka umira?? ZAKAJ SPLOH MATE PSA, CE NIC ZANJ NE STORITE IN GA GLEDATE PRI TEM, KAKO S EMUCI, NE DA BI MU POMAGALI? PREKLETE BARABE!

ENI LJUDJE STE RES PRASICE IN TI SI MED NJIMI, KER TI JE ZAL DENARJA, KER ZIJAS SAMO ZASE IN ZA SVOJE SVINJARIJE IN ZA NEPOTREBNO ZAPRAVLJANJE,

ZIVEMU BITJU PA NE BI POMAGAL, KI JE V TVOJI LASTI IN KI JE ODVISEN EDINO OD TEBE IN SI TI EDINI, KI MU LAKHO POMAGAS !!!

SPREMENI ODNOS DO PSA IN PRIMERN SKRBI ZANJ,

ali res naivno mislis, da bo umrl kar tako zlahka in sam od sebe kot clovek od kapi ??

Ta pes, ce je taka pasma, ima prirojene dolocene tezave, ki JIH JE TREBA ZDRAVITI,

to pomeni, da BO TREBA PLACATI!!

PRIPRAVI SE NA 150 DO 200 EUR STROSKOV,

za svojega zvestega psa ti ne sme biit zal,

ce pa ti je in hodis sem sam jamra,t pa si en od tistih psihopatov, ki psa pustijo v bolhah umirati 1 leto, ne da bi mu pomagali, v upanju, da bo enkrat vendarle umrl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdaj pa ne vem, a si ti psihopat, ali kaj???

Nisem napisala, da smo ga peljali k veterinarju, ker je samoumevno, da smo ga!!! In nehaj kričati!! Zadnje dva meseca je bil 3x pri veterinarju, enkrat je dobil ene tablete proti vnetju, je bilo en teden malo bolje, drugič mi je vet. predlagal fizioterapijo, kar izvajamo, tretjič je pa rekel, da je pes pač star in da imajo ti psi od 8 – 10 let življenjske dobe in naj se pač navadimo, da ne bo več dolgo. Koliko denarja smo pri veterinarju pustili v teh 9 letih, pa niti ne štejem. Če bi imeli psa na verigi in bi imeli idejo, da bo živel, dokler pač bo zdrav, ko pa ne bo več, bo pa crknil, bi najbrž vzeli kakšnega iz zavetišča, ne pa rodovniškega psa pri vzreditelju, se ti ne zdi?

Kaj pa tebi manjka????? Ali pa si samo histerična po naravi?

Mal pretiravaš in mogoče niso glih taki prasci…. ampak je pa vse popolnoma res…zame osebno so prašiči že tisti, ki sebe futrajo s tonami dobre hrane , svojemu psu pa privoščijo nagravžni Pedigre al pa tisto Merkatorjevo pixno…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A tisti iz zavetišča bi bil pa manj vreden kot rodovniški? Ta bi bil pa lahko na ketni?
Toliko o tvoji ljubezni do živali….

A ja. A kuža iz zavetišča si pa ne bi zaslužil zdravljenja? Lahko crkne, ko ni več zdrav. Ja fak no :((( Ljubitelji živali.

Eh, saj nima smisla….

Preberi:

ČE BI IMELI PSA NA VERIGI IN BI IMELI IDEJO, DA NAJ ŽIVI, DOKLER BO PAČ ZDRAV, BI SI OMISLILI, KAKŠNEGA IZ ZAVETIŠČA, verjetno. Če bi bili taki ljudje! Ker taki ljudje ne kupujejo rodovniških psov in jih ne vozijo k veterinarju (nobenih psov), ker menijo, da psi niso vredni, da bi zanje kaj plačevali. In ona bi lahko razbrala že iz tega, ker smo psa kupili pri vzreditelju, da nismo ljudje, ki bi menili, da se za psa ne splača dati nobenega denarja.

A zdaj zastopiš? Naš prejšnji pes je bil iz zavetišča, in ja, vozili smo ga k veterinarju. če ti narišem: ne, ne mislim, da so psi iz zavetišča kaj manj vredni. Zakaj smo pa tokrat kupili rodovniškega psa pri vzreditelju, ti pa ne mislim razlagat, moja stvar.

Kakšne kure, ne moreš verjet.

Spremljam Bajkin blog in ker se je pred kratim poslovila od svoje psice, si preberi zapis o tem in o tem, kako je zgledalo zadnje dva meseca

Hvala ti za tole, so mi kar pritekle solze.:((

Očitno so še normalni ljudje na tem forumu.

A ja. A kuža iz zavetišča si pa ne bi zaslužil zdravljenja? Lahko crkne, ko ni več zdrav. Ja fak no :((( Ljubitelji živali.[/quote]

Samo vi res ne kapirate nič. Daj preberi še enkrat, dvakrat, trikrat, pa ti bo mogoče kapnilo, da ni njeno mnenje tako, da kuža iz zavetišča ne bi zaslužil zdravljenja. Pa koliko imate IQ tukaj? Sobne temperature?

Veliki š., kar pogumno, bodite ob psu in mu pomagajte, kolikor lahko.

glej pomirite se no ,tud jaz sem lastnica psa ,sedaj imam 4 leta strega mešančka ,prej smo pa dobili psa iz zavteišča ,pes je bil lep ,dali smo ga čipirat ga cepili in celo vzeli s seboj na dopust ,in ga scrkljala ,po vrnitvi domov je pa začel hujšat in sva šla v ambulanto kjer poznam veterinarja in mi je lepo jasno povedal ,da imes pes tumor na vranici in da je vsako zdravljenje podaljševanje agonije in da tudi zdravljenje ni poceni da naj se odločim sama ,pol ure sem jokala in se odločala in se odločila ,da ga dam uspavat ker je v dveh dneh tako omagal da ni mogel več po dveh stopnicah ,dali so mu injekcijo in je lepo zaspal in potem tudi ambulanta poskrbi za vse ti ga pustiš lahko tam ali pa ga pokoplješ sama ,lej pomisli žival trpi bolj kot človek ,ker ti ne more povedati ,kje in kaj ga boli ,če veš da je prišel njegov čas ………….vem kako je ,ampak tudi pri tem psu bom naredila isto ko bo žal prišlo do tega ,zato pa nikoli več ne vzamem psa iz zavetišča ,ker ne veš,kaj je v resnici z njim tam že rečejo da je vse ok ,samo vidš pol je pa tako ,po tega sem šla 120 km daleč ,ker sem hotla točno določenega mešanca ,za prejšnjim sem pa cel mesec jokala pa smo ga imeli samo tri mesece in je bil naš prvi pes ,odlločite se pa sami ,dam ti samo moj nasvet

Dajte nehat, agresivne blesave babe, ki menite, da vsak ki tukaj kaj vpraša o živalih, vpraša zato, ker psa noče peljati k veterinarju in ker komaj čaka, da žival umre.

Umirite se, mone!

Dvomim, da ima pasma psa kakšno vezo s tem, kako poteka starost in umiranje. Pes je pes, vsak umre, tako ali drugače.
Mi smo imeli pudlja. Pri 13 – ih ga je kap, je bil povsem nepokreten, veterinarji so predlagali evtanazijo, a ker se s tem nismo mogli sprijazniti, smo poiskali pomoč v alternativi. K sreči je bila uspešna. Po nekaj terapijah je bil kot nov. Sicer je še vedno imel šum na srčku, dobival je tablete za odvajanje vode, ampak je živel povsem normalno življenje. Ko je dopolnil 16 let, se mu je pa stanje poslabšalo. Ni mogel več jesti, piti (oz. pil je, a je vse takoj izbruhal), ni mogel več niti vstati, zadrževati vode (nosil je pamperske), ni pa nikoli cvilil oz. pokazal, da ima kakšne bolečine. Tudi umsko je bil bister kot vedno. A takrat je odločitev padla, odločili smo se za evtanazijo. Veterinar je prišel na dom, ni šans, da bi ga na zadnjo pot peljali tam. Umrl je doma, v mojem naročju (evo, že točim krokodilje solze, ko se spomnem). Nikoli si ne nisem mislila, da bo izguba živali tako boleča. Kot bi umrl človek. Njegova smrt in izguba nas je tako prizadela, da smo rekli nikoli nobene živali več. Jokali smo mesece, dan za dnem. No, še danes se, ko se spomnemo nanj.
Leto dni kasneje nam je umrl drugi kuža, star 15 let. Še nekaj ur pred smrtjo je jedel, imel je izreden apetit, na sprehodu se je pa videlo, da je nekaj narobe. Hodil je izredno počasi, potem obstal. Ni pa cvilil. Veterinar je rekel, da nima kaj, starost je pač tu. A ker ni imel drugih težav oz. bolečin, se nismo odločili za evtanazijo, smo upali, da bo kar zaspal. Na sprehodu smo ga pač nosili, ko ni zmogel več. Ponoči je pa dobil napad, podoben božjastnemu, … Klicali smo dežurnega veterinarja, a preden je prišel (po dobri uri), je bilo že vsega konec. Kaj vse smo prestajali v tej uri, se ne da opisati z besedami. Kuža je izredno trpel, cvilil, očke mu je skoraj vrglo ven, mi smo zraven kričali, jokali, molili, … skratka noreli od groze in žalosti. Na koncu se mu je iz gobčka ulila kri. Pod njim je bilo toliko krvi, kot bi ga zaklali. Če bi prej vedela, kakšna smrt ga čaka, bi ga dali uspavati. Čeprav tudi to ni lepa smrt, da ne bo kdo mislil. Oboje je nepopisno grozno. Tisti, ki jim je kuža kar zaspal (če sploh res kar zaspi), naj se zahvalijo bogu, ker jim ni bilo dano videti in doživljati trpljenje psa.

A ja. A kuža iz zavetišča si pa ne bi zaslužil zdravljenja? Lahko crkne, ko ni več zdrav. Ja fak no :((( Ljubitelji živali.[/quote]

Samo vi res ne kapirate nič. Daj preberi še enkrat, dvakrat, trikrat, pa ti bo mogoče kapnilo, da ni njeno mnenje tako, da kuža iz zavetišča ne bi zaslužil zdravljenja. Pa koliko imate IQ tukaj? Sobne temperature?

Veliki š., kar pogumno, bodite ob psu in mu pomagajte, kolikor lahko.[/quote]
no ja, njeno mnenje je, da ljudje, ki posvajajo pse iz zavetišča, imajo le te na ketni, ker jim niso vredni toliko, da bi plačali za rodovniškega

Mi smo imeli velikega švicarskega planšarja. Ravno pred enim tednom se je končalo njegovo življenje. Bi bil pa v februarju star 9 let 🙁
Pri nas se je začelo z maščobnimi bulami. Ki so se kar pojavile. Pred slabe pol leta se je ena spremenila, operirali so ga in nas obenem opozorili, da gre po vsej verjetnosti za hitrega raka. Spravili smo ga k sebi, bil je še aktiven, potem je pa v parih dneh izgubil vso moč.Ko sva ga peljala k veterinarju, je potrdil, da je šel rak na bezgavke. Tako, da sva se odločila za evtanazijo. Ker kuža ni mogel več ne stati, ne ležati. Zatekal je v vrat in taco.

Ojoj, tudi naš je imel maščobno bulo, ki smo jo operirali poleti. Vso so vzeli ven, vendar je vet. rekel, da nima smisla dati na preiskavo, ker “vidi”, da je navadna maščobna bula. Mož je sicer rekel, da mogoče bi pa le poslali na preiskavo, pa mu je odgovoril, da res nima smisla, da jih je že veliko operiral. Zdaj razmišljam, da je mogoče le bil rak in gre za hiranje. Bomo šli takoj jutri k drugemu veterinarju, da naredi, kar je treba, da vidimo, kaj je na stvari.

Hvala za to informacijo.

Dvomim, ker naše se je vnela. Prej jih nismo dajali operirat, ker jih je bilo preveč in se ne bi mogli odločit za katero. Če želiš, lahko kakšno na privat rečeva dominikatj@gmail.com

In kaj zdaj? Se boš opravičila za tole pljuvanje ali kako? Čisto očitno ženska za psa skrbi in si tega tvojega sranja ni zaslužila. Ali pa ti gre samo za egotrip in ti je v bistvu žal, da nimaš prav, za živali ti pa dol visi? To bo, ne?

Mogoče, če zapišeš pravilno: njeno mnenje je, da ljudje, ki psov ne vozijo k vetu, jih imajo na ketni in jim dajejo ostanke za jest, so tudi taki, ki ne kupujejo rodovniških psov, ker so mnenja, da je za psa škoda vsakršnega denarja. In ja, taki ga bodo ali vzeli v zavetišču ali ga nekje dobili zastonj. NE BODO PA GA KUPILI ZA 400 ALI 500€ PRI VZREDITELJIH. Ti je zdaj kaj bolj jasno ali še vedno tavaš v temi? Ali pa ti poznaš koga, ki psa ne vozi k vetu, ga ima na verigi, kupil je pa rodovniškega psa pri vzrediteljih za ne majhen denar? Jaz nobenega. Poznam pa ogromno takih, ki hirajo na ketni in dobijo ostanke iz mize, po tem, ko so jih nekje zastonj dobili. Jih poznam, ker jih redno prijavljam društvu za zaščito živali. Za nobenega niso plačali niti centa. Jasno zdaj????

Da niso vsi ljudje, ki psa vzamejo iz zavetišča taki, ti je že povedala, ker je tudi to povedala, da je bil njihov prejšnji pes iz zavetišča in so lepo skrbeli zanj. Torej? Težave z razumevanjem?

Avtorica, vse dobro želim vašemu psu.

Mi smo imeli bernardinca, ki je “presegel” že svojo povprečno starost in imel boleče kolke (zelo težko je vstajal). Neko jutro ni več mogel vstati (kar na lepem), pač leta in kolki in potem je moj mož edini “pameten” v hiši rešil to njegovo mučenje in ga je odpeljal k veterinarju zaspat. Vem, da je bila to edina prava odločitev, čeprav nam očita, da smo ga gledamo kot “morilca”. Žal je tako. Rešili smo ga bolečine, lahko bi pač živel še nekaj časa, vendar bi bil bogi.

O moj bog, tinca, pa a si ti pri sebi?????

Od kod ti ideja, da avtorica noče plačati za veterinarja in da komaj čaka, da pes pogine? In ja, prav ima! Če bi bila taka, najbrž ne bi za psa odštela niti evra!

In kako lahko tako grobo (s svinjo in ne vem čim še) napadaš človeka, ki ti nič noče in ki čisto očitno za psa lepo skrbi. Če te je zanimalo, ali ga je že peljala k veterinarju, bi jo tako vprašala: Si že bila pri veterinarju z njim?

Ne pa da že apriori napadaš s takimi vulgarnimi izrazi, a si čisto utrgana? Taki “ljubitelji živali” kot si ti, naredijo pravim ljubiteljem ogromno škodo. Potem ljudje mislijo, da so vsi tisti, ki imajo živali radi, agresivni histerični kreteni, ki napadejo vsakega, ki karkoli vpraša o tej tematiki, pa če si to zasluži ali pa ne. Se strinjam s predhodnico, če bi ti bilo res kaj do živali in njihove dobrobiti, bi se avtorici opravičila za tole pisarijo. Namesto tega si pa še spodaj srala z drugimi nicki, ali ne? Iskala dlako v jajcu in na vsak način hotela dokazati, da avtorica živali ne mara in svojega psa muči. Ma res škoda besed zate!

Od starosti kot take je meni poginil škotski ovčar, koliko točno je bil star ne vem, ker je bil iz zavetišča, ampak recimo tam nekje 13+ let.
Tisto leto, kar je bil pri meni, je bil popolnoma slep in gluh. Težko je vstajal, pozabljal je stvari, tečen je bil občasno ipd. Jaz sem dodajala preparate za sklepe, občasno protibolečinska sredstva, ker je imel artritis, jedel je večkrat na dan po malo, hodil je na kratke sprehode večkrat dnevno, kolikor je sam hotel in zmogel. Aja, pripravi mu mehkejše ležišče, da ne bo ves zaležan, ker verjetno precej leži/spi.
Uspavat sem ga peljala, ko ni kazal več volje do življenja, ko so začela odpovedovati ledvica itd. Zadnje pol leta je bil na cca 1,5 meseca na kontroli urina, krvi…
Pojdite do veterinarja, naj ga pogleda, da kaj proti bolečinam, potem pa se mirno poslovite. Takrat, ko bo čas za to, boste vedeli.

Zdaj pa ne vem, a si ti psihopat, ali kaj???

Nisem napisala, da smo ga peljali k veterinarju, ker je samoumevno, da smo ga!!! In nehaj kričati!! Zadnje dva meseca je bil 3x pri veterinarju, enkrat je dobil ene tablete proti vnetju, je bilo en teden malo bolje, drugič mi je vet. predlagal fizioterapijo, kar izvajamo, tretjič je pa rekel, da je pes pač star in da imajo ti psi od 8 – 10 let življenjske dobe in naj se pač navadimo, da ne bo več dolgo. Koliko denarja smo pri veterinarju pustili v teh 9 letih, pa niti ne štejem. Če bi imeli psa na verigi in bi imeli idejo, da bo živel, dokler pač bo zdrav, ko pa ne bo več, bo pa crknil, bi najbrž vzeli kakšnega iz zavetišča, ne pa rodovniškega psa pri vzreditelju, se ti ne zdi?

Kaj pa tebi manjka????? Ali pa si samo histerična po naravi?[/quote]

V ČEM JE PES IZ ZAVETIŠČA SLABŠI OD VAŠEGA RODOVNIŠKEGA PSA???? Ne morem verjet, da obstajate takšni ljudje!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close