Umetniška dela +++
Se strinjate z mnenjem, da še dodatno moč in energijo nekemu umetniškemu delu daje že sama izbira imena ali naslova in bi, brez izredno premišljene kombinacije besed, bilo ne glede na izjemno vsebino in sporočilno vrednost, manj opaženo in posledično manj vplivno …
Sedaj mi za primer padejo na misel tele posrečene kombinacije – besedne igre – ki človeka nehote pritegnejo, da usmeri svojo pozornost …
– The Left Hand of Darkness (1969) – znanstveno fantastični roman
– The Dark Side of the Moon (1973) – glasbeni album
– Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – film
Glede na primere ima verjetno vsakdo od vas podobne “favorite”, ki so vas z naslovom vsaj fascinirali če ne celo neposredno ali posredno vplivali na vaš pogled na življenje …
Dodatni naslovi imena in predlogi zaželjeni …
Meni je to izumetničeno in kičasto. Spomnim se nekaterih slabih prevodov filmskih naslovov (recimo v vrtincu) in na drugi strani naše dobre priredbe, ki presežejo izvirnike, (na svetu sem sam (nobodys child), dravski most, mlinar na muri…, prešernovi prevodi lenora, lorelei…
ps diferencialni in infinitezimalni račun si že naštudiral 😀 😀
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] kaj pa v osebni posesti … ima kdo kakšno umetnino (knjiga, slika, skulptura ..)
imam par 100 let starih knjig, nekaj grafik znanis SVN slikarjev/grafikov, eno kuglo v kugli od Rotarja …
Misliš v smislu “mrtvo življenje”. Pa še v tem nesmislu je pravzaprav smisel…[/quote]
ali pa nekaj takšnega kot …. ljubeznivi NM-3w :)))[/quote]
lepo prosim, da se s tem črnim_vdovežem ne omenja skupaj niti v temi – kaj šele v replikah ☻
Forum je zaprt za komentiranje.