Umag – Sv.Pelegrin prosim za info
Ali je bil kdo na dopustu v Umagu – SV. Pelegrin. Tam so menda neki apartmaji, ki bi ga lahko najela, pa nisem sigurna če bi, ker nič kaj ne poznam Istre.
Šla bi z dojenčkom, pa me zanima če se vam zdi primerno.
Ali se da kje sprehajati, na primer do Umaga, kako daleč je do Umaga, ali so tam tudi kakšni bazeni, če bo morje grdo, mogoče tudi notranji bazeni????
Ali je to takšen turistični kompleks, da so tam tudi kakšne restavracije, da ne bo treba kuhati?????
Najlepša hvala za informacije, pa lep pozdrav,
Pika
Čisto tako “od daleč”, ker se vozim mimo, kadar letujem v Umagu – z bazeni je bolj švoh, kakega prav kompleksa z njimi (še?) nimajo. Pelegrin je kake 3 ali 4 km naprej od Umaga, samega naselja pa na žalost ne poznam. Glede na oddaljenost bi se dalo sprehajat do tja, če pa obstaja prav kakšna pot, pa ne vem.
kolikor imamo mi izkušnje so večinoma apartmaji v zelo slabem stanju, razen, če greste v kakega, ki je v lasti kakšnega domačina, znanca ali kaj podobnega.
Ko smo prišli mi na recepcijo, so bili eni tako razburjeni, da so zahtevali, naj jim dodelijo lepši apartma, ker se dojenčka še ležat niso upali dati na posteljo, tako je bilo zanemarjeno. Šli smo septembra in je bilo ogromno dojenčkov in smo se kar pogovarjali starši med seboj vsevprek.
Sicer je naselje navzven prav simpatično, tudi za sprehode je fletno, najde se plaža s travo, na katero smo razgrnili odeje in brisače in so se otroci kotalili po njih. Obala je kamnita, zato je za večje otroke priporočljivo vzeti copate za v vodo, za dojenčka pa bazenček, ker bo morje verjetno premrzlo, sploh če je res še majhen otroček.
Restavracije naselje nima, samo trgovino, lahko pa greste na malo daljši sprehod izven naselja, tam smo videli restavracijo ali dve.
Res je to na poti iz Umaga proti Novigradu.Pelegrin naselja prav natančno ne poznam-vozim se le mimo,sem pa prepričana,da je sprehajalnih poti veliko.Umag mi je nasplošno všeč,tam sem bila v pon.in povem ti,da je morje čisto in zelo toplo…dojenčka boš lahko dala v kakšen ogret zalivček.Pazite se sonca od 11-16h..Pa saj to sama veš.OBILO UŽITKOV.Lp
Kar se tiče apartmajev – res so večinoma že starejši. Odvisno kje ga najameš. Sindikalnim se poznajo leta, privatni pa so zelo lepi. Nekega hudega dogajanja tam ni. Naselje je umirjeno. Vse hiške pa so zelo blizu obale (pri nekaterih iz hiške stopiš praktično na plažo).
Sprehajanje do Umaga….precej težko. Možno je samo ob glavni cesti, vendar pa ni nobenega pločnika, tako da z vozičkom niti pod razno ni izvedljivo. Boljše se je vsest v avto in odpeljat do Umaga.
Restavracij ni. Včasih je menda bila tam neka kao gostilna, vendar tega ni več. Trgovinca je na koncu naselja. Bolj majhna.
Mi smo se pred štirunajstimi dnevi vrnili iz Pelegrina. Bili smo v privat apartmaju in bili smo zelo zadovoljni.Plaža 50m oddaljena.Ogromno zelenja Čisto morje in kar se tudi šteje je tudi to ,da ni prenatrpano.
Za sprehajati je ogromno. Res pa je ,da ni restavracij in temu podobno, zato pa je mir in tišina ponoči. Če ste pa željni zabave, pa pojdite zvečer v bližnji Umag( tam tega ne manjka)
lp
Forum je zaprt za komentiranje.