ulaganje jajčevcev
Jaz delam tako:
1. Narežem melancane na kolobarje, (Če je olupek zdrav in lep, jih ne lupim, če je grd in obtolčen, olupek olupim) cca 0.5 cm debele.
2. Na štedilnik pristavim kis za vlaganje zmešan z navadno vodo v razmerju 1:3 (1 liter kisa, 3 litre vode).
3. Ko ta mešanica kisa zavre, vsujem malancane v vrel kis in kuham le 2 minuti, (lahko tudi manj) toliko, da spremenijo melancani barvo.
4. S penovko poberem melancane iz kisa in jih dam v cedilo, da se odcedijo, nato pa še na bombažno kuhinjsko krpo, da vse popivnam. Malancane pustim, da se ohladijo.
5. V steklen kozarec za vlaganje nalagam 1 plast melancanov, nato posipam z zdrobljenim česnom in nasekljanim majaronom. (lahko je tudi suhi majaron). Ponavljam plasti.
6. Na koncu, ko je kozarec do vrha poln, zalijem z olivnim oljem (lahko je 100% olivno ali pa mešano s 50% repičinega olja, ali kakšnega drugega dobrega rastlinskega olja). Še bolje je sproti dolivati olje, ker tako ne nastajajo zračni mehurčki.
7. Kozarec zaprem in shranim v shrambo ali klet.
Tudi jaz sem jih vlagala kot tv, potem pa so moji ugotovili, da so brez kisa boljši. Isti postopek, le da preskočim kuhanje v kisu in jih namesto tega popečem na žaru. Seveda jih ne pivnam. Pri dolivanju olja pa z vilico malo odmaknem ob straneh, da olje res steče do dna, potem pa pustim čez noč in zjutraj po potrebi dolijem še olja in šele potem zaprem. Uporabljam pa olivno olje, tudi za peko na žaru.
Forum je zaprt za komentiranje.