Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ukrajina-Karpati s kolesom

Ukrajina-Karpati s kolesom

Čau!

S kolegom planirava konec junija začetek julija, cca. do 10 dnevno kolesarjenje po Ukrajini – Karpati. Z vlakom bi se šlo na V Madžarske, pol bi mogoče obiskali še Slovaško in nato krenili proti Ukrajini. Dobrodošle so izkušnje koga, ki je tam že kolesaril, ali če je kdo zainteresiran za potovanje, da se pridruži.

Pozdravck!

Tale ideja je odlična, sploh bi se bilo fino lotit vzhodne evrope s kolesom, jaz sem nekaj že prekolesaril, večinoma po zahodu, kao italija,španija..
Vem pa da v ukrajino verjetno ne bi bilo pametno it sam, če bi našel koga da sva dva ali več bi se je pa takoj lotil,same ne še zdaj, sem bil ravno v Dubrovniku s kolesom jaz bi šel enkrat avgusta..
pa tud karpati , hm vidva sta verjetno ljubitelja gorskih vzponov. jaz imam raje raven asfalt pa da se leti,..saj poznamo tisto počasi se daleč pride… lp

Cau,
Tud midva nisva neka ekstremista, ker vemo kako je z utrujenostjo če vsak dan prekolesariš cca. 100 ali več km, tko da v neke težje vzpone oz. prelaze ne bi grizla. Bli bi nekaj dni v Karpatih, potem bi si pogledali pa še kakšno drugo pokrajino.
Terminsko pa tudi še nisva čisto usklajena. (mogoče tudi avgusta)

Pozdravck

uuu, tole se pa sliši zelo zanimivo. Vzameta s sabo tudi punce 😉 ?

Meni se tudi res zanimivo sliši, do zdaj sem prekolesaril madžarsko z enim kolegom, nekaj pa sem kolesaril po italiji in španiji ponavadi bolj ali več kar sam.
V ukrajino sam ravno ne bi upal it, saj po svoje država kot država samo vseeno je mal..kva pa vem.
saj ne vem dosti o njih, prebral sem en vodnik (Bradt) in eno dolgo reportažo enega danca ki je po ukrajini kolesaril tri mesece,
se mi zdi da če bi šli tja bi bili bolj pionirji kolesarskega potovanja po ua.
glede dopusta,mislim datumov se lahko pravzaprav jaz prilagodim, ne vem kako je z dokumenti, nekaj sem bral da državljani eu ne potrebujemo vizumov od 1.maja do 1.septembra, tko poskusno ne vem a je kaj novega znanega že kako potem naprej,
no meni bi bila najboljša varijanta it iz Budimpešte z enim lokalnim vlakom do madžarske vzhodne meje, potem pa za cilj postavit kar Kijev in it lepo počasi prot njemu, ne po najbolj glevnih cestah, samo ravno v same Karpate pa tudi ne bi šel..
hm…hm

Cau,

brez punc sploh ni odprave…. hehe

seveda ste dobrodošle.

Pozdravck

Cau,
tudi jaz sem se že vozil po Madžarski (eno leto tudi sam), pa nekaj po Slovaški, odpedaliral pa bi rad še bolj na Vzhod.

Če nas je več mislim, da ni posebnih nevarnosti, vizume na osnovi garantnega pisma pa je Juščenko skenslal od 1.maja do 1. septembra.

Ta varianta jdo Budimpešte in naprej na V Mađarske je tud meni najbolj zanimiva, mogoče bi zavili vmes proti Ukrajini še malo na Slovaško. Veliko potopisov o Ukrajini priporoča ogled Karpatov, zato bi bilo fino se mogoče kakšn dan več tam zadržati, na neke hude prelaze pa se ne bi podali. O Kijevu pa nisem zaenkrat razmišljal, ( malo je daleč), mogoče bi pa šli do kakšnega drugega mesta, ki je zanimivo, pa bližje.

Pozdravck!

po moje bi se dalo priti o Kijeva po logiki da se gre od meje pa do Kijeva je po moje okrog 800 km pa če se jih po sto na dan dela, je pa res da ni nujno priti do tja, je marsikaj drugega zanimivega za prekolesarit,
zlo so mi všeč ideje da bi se s kolesom prevozila kakšna vzhodnoevropska država, jaz imam zlo podobne apetite, tudi kakšne Romunije ali Bolgarije bi se z veseljem lotil, bivše sovjetske zveze pa sploh.
Ja, Juščenko je pa res fejst fant da nam je vize skenslal

Ljubljana- Kijev je 1600 km.

lp

bv

po mojih izračunih celo nekaj več kot 1700,
jaz sem imel v mislih da bi se kolesarjenja lotil na meji madžarska ukrajina, od tam bi bilo pa potem dober 800 km, pa če računamo da se da dobrih 100 km kar na dan naredit, pa da kakšen dan vmes se ne da človeku gonit, pa še kakšna ploha potem bi v dveh tednih ravno nekako prišel na cilj:)

Čau,
kilometrov do Kijeva je dosti že v eno smer, kako pa nazaj?
Res da je več ali manj ravnina, kjer se da prevozit tudi več kot sto na dan, pa vseeno
meni časovno več kot 14 dni ne bi zneslo..

Se strinjam s tabo biciklist, da je V Evropa res privlačna za kolesarske avanture.

Pozdravck

ja nazaj bi blo potem treba z vlakom,čez pol ukrajine pa celo madžarsko, mal precej vožnje,..
kar malo preveč za dvotedensko odpravo, kaj več pa men tud ne dajo dopusta,
sicer pa metropola kot so vse, saj meni bi bilo bolj zanimivo videt ljudi na podeželju pa manjše kraje,
najbolje bi bilo res iti kolikor časa je vreme pa vizumov ni treba, potem pa se pride kamor se pride,
vzhodna evropa je že ok, samo premalo jo poznamo..ja

Čau pobči in dečve!

A ste se že odpravli, al še planirate? Avgusta (tam od 12. naprej) tudi sam planiram kak bicikel potep na severovzhod. V mislih imam krožno turo za kakih 10-14 dni: vlak do npr. Dunaja, kak dan ob Donavi, nato na sever na Moravsko (vzhodna Češka) in dalje na Slovaško, ter nazaj v Slo. spet z vlakom npr. iz Bratislave.

lp

Cau,

neki se se dogovarjamo, usklajujemo za prvi in drugi teden v avgustu.

Lp, G.

Zdravo!

iz potepanja po Ukrajini, mi je ostalo se 200 grivn,
(1 grivna je priblizno 5$ ali 6 E),
torej ce jih kdo potrebuje se lahko dobimo na 100 grami vodka pa zmenjemo:))

lp@S

P.s.: drgac pa UA zakon….v vseh pogledih…

Malo drage so tvoje grivne…. verjetno bo ravno obratno, za 1 dolar 5 in za 1 evro 6 griven, a ne.
Če jih imaš v kovancih po 2 ali 5 griven, vzamem.

Kar se vize tiče ni treba hiteti. Se jim je sedaj, ko so ukinili vize število turistov potrojilo. In so ugotovili, da to sploh ni tako slabo in bojo rajši obdržali sedanji režim. Nam je razložil lastnik penziona pri katerm smo spali.

ceste po Ukrajini so več ali manj luknjaste. Domačini zelo radi divjajo, same logike obnašanja v prometu pa nismo čisto dojeli. So pa ceste dokaj široke tako, da se kolesar lahko umakne. Si pa ceste deliš še z vozovi in raznimi domačimi živalmi.

Glih smo se vrnil iz UA, s preluknjano zračnico, debelim nanosom blata na biciklu, a drugače z zelo zelo lepimi spomini…

G.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close