Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ukrajina ima splošno mobilizacijo od 18 do 60let. Kako bi bilo pri nas?

Ukrajina ima splošno mobilizacijo od 18 do 60let. Kako bi bilo pri nas?

Tako je v Ukrajini:

Ukrajinski predsednik Zelenski je podpisal odlok, s katerim je ukazal splošno mobilizacijo. V skladu z odlokom, objavljenim na spletni strani ukrajinskega predsedstva, bo ukrep veljal 90 dni in predvideva vpoklic vojaških obveznikov in rezervistov, poroča AFP. Vsi ukrajinski moški, stari med 18 in 60 let, prav tako ne smejo zapustiti države, piše BBC.

Kako bi bilo pri nas, ob splošni mobilizaciji?

. https://youtu.be/YFiMo4P6acE

Kje je zdej enkopravnost pa lgbtq++++ trans babe? Moški ne smejo iz države medetem ko so ti freaki narave spizdili na Poljsko dalje srat po tiktoku

Kdo bi se boril?

Je pa tudi idiotsko, da Zelenski poziva vse civiliste v upor in jim predlaga uporabo molotovk, potem pa cvili, da Rusi povzročajo civilne žrtve in rušijo civilne objekte. Pa kaj ta tip misli, če bodo civili napadali iz blokov vojake, da ti ne bodo odgovorili z ognjem?

A ni poslušal janševikov, zakaj so se v Sloveniji zgodile Dražgoše?

Tega Zelenjaka in Putina je treba zapret med rusevine na Golem otoku, pa naj se zmenita med sabo kakor vesta in znata, narod pa pustit, da zivi svoje zivljenje!

Za koga naj bi se moji otroci in moz borili? Za politiko? Ni sans!

Edina vojna v katero bi mi sli, je vojna s kaksnimi nezemljani, tole, kar pa politiki zakuhajo, naj si resujejo sami! Vse njih bi morali postavit v ring in naj se pobijejo med sabo, ce jim je ze do tega, banda pokvarjena!

Jaz pa mislim, da bi bilo v Sloveniji enako kot v Ukrajini. Vrste za orožje za branjenje domovine. Morda imate drugačen občutek v po če furjeni ljubljani.

Nisem zato rodila sinov, da bi jih dajala v kremplje psihopatom.

Nikakor.

Odgovor na objavo uporabnika
živalski instinkt, 25.02.2022 ob 19:02

Nisem zato rodila sinov, da bi jih dajala v kremplje psihopatom.

Nikakor.

Se pridružujem tej misli. Za koga so se borili naši pradedje v Galiciji – za avstrijskega cesarja. Za koga na soški fronti? Prav tako za tujce. Le kako bi padli borci med osamosvojitveno vojno gledali na današnjo Slovenijo, za katero so padli? Propadla podjetja, ki so jih izropali tajkuni, mafijska oblast ne glede na barve, revščina…

Zgodovina nas uči, da so v ozadju vsake vojne ekonomski interesi in da je vojna nadaljevanje politike, ki pa je spet le orodje v rokah kapitala. Torej se kanonfuter, mladi fantje, ki se jih še da napumpat in izkoristiti njihov adrenalin, vedno in vselej v bistvu borijo za interese kapitala. Za tistih nekaj procentov ene in druge strani, ki v in po vojni močno obogatijo, večina pa si liže vojne rane v psihičnem in materialnem smislu še generacijo ali dve.

O bi se borili, 25.02.2022 ob 19:00

Jaz pa mislim, da bi bilo v Sloveniji enako kot v Ukrajini. Vrste za orožje za branjenje domovine. Morda imate drugačen občutek v po če furjeni ljubljani.

Ja, kmetje neumni bi se borili za ideale starih skorumpiranih prdcev v politiki!

Vsak pameten bi se spokal in sel.

Nisem na tem svetu zato, da se borim za tuje ideale, ampak za svoje!

Se pridružujem misli, 25.02.2022 ob 19:17

Se pridružujem tej misli. Za koga so se borili naši pradedje v Galiciji – za avstrijskega cesarja. Za koga na soški fronti? Prav tako za tujce. Le kako bi padli borci med osamosvojitveno vojno gledali na današnjo Slovenijo, za katero so padli? Propadla podjetja, ki so jih izropali tajkuni, mafijska oblast ne glede na barve, revščina…

Zgodovina nas uči, da so v ozadju vsake vojne ekonomski interesi in da je vojna nadaljevanje politike, ki pa je spet le orodje v rokah kapitala. Torej se kanonfuter, mladi fantje, ki se jih še da napumpat in izkoristiti njihov adrenalin, vedno in vselej v bistvu borijo za interese kapitala. Za tistih nekaj procentov ene in druge strani, ki v in po vojni močno obogatijo, večina pa si liže vojne rane v psihičnem in materialnem smislu še generacijo ali dve.

Torej naj bi se predali in vse predali ruskim oligarhom, da bi bili v lastni državi na lastni zemlji manjvredni? Lepo vas prosim. Ni zastonj pregovor: Raje živim en dan kot lev, kot 100 let kot ovca.

A ti bi pa kar vzdignil-a roki?

Taki so Srbi. 6.4.1941. Večinoma brez boja.

mobilizacija nedolznih!, 25.02.2022 ob 19:26

Ja, kmetje neumni bi se borili za ideale starih skorumpiranih prdcev v politiki!

Vsak pameten bi se spokal in sel.

Nisem na tem svetu zato, da se borim za tuje ideale, ampak za svoje!

Ne boriš se za ideale starih skorumpiranih prdcev v politiki, ampak se kot moški boriš za prihodnost naroda, otrok in domovine.

Če si vsaj m od moškega, seveda. Če si pa razvajen mamin sinček potem pa pobengeš ko zagledaš lastno senco.

Slovenci so se 6.4.1941 hrabro priključili nemški, italijanski in madžarski vojski. Leta 1945 pa Titovi. Še prej pa srbski, Aleksandrovi. In še prej Habsburški. Slovenec vedno ve, komu se mora junaško priključiti.

kar prišli bodo na vrata po boja zmožne. Že videno

Kakao, 25.02.2022 ob 18:46

Kdo bi se boril?

Ampak eni se lahko peljejo v osemkolesniku, drugi pa ne.

Peljejo se lahko: Tonin, Mahnič ipd.

Peške grejo: vsi novinarji Mladine, Grega Repovž, Blaž Zgaga. vsi poslanci levice, SD podmladek in vsi, ki so neprestano izpodbijali, da se slovenska vojska oborožuje po vsaj sprejetih določilih NATA.

EU in NATO, kot samostojnost smo sprejeli na referendumih. Kdor tem razultatom oporeka, naj zbere podpise za referendum, ali pa naj pusti, da se na robu balkanskega kotla, kjer dvijajo vojne neprekinjeno stoletja, da se opremimo vsaj za nek gverilski odpor.

Zaenkrat smo slabši kot glinasti pilatus golobi, katerim so podgane požrle napeljavo.

Da se zjočeš.

Anonimno 3457, 25.02.2022 ob 19:30

Ne boriš se za ideale starih skorumpiranih prdcev v politiki, ampak se kot moški boriš za prihodnost naroda, otrok in domovine.

Če si vsaj m od moškega, seveda. Če si pa razvajen mamin sinček potem pa pobengeš ko zagledaš lastno senco.

Kaksno prihodnost?

Prihodnost enega od teh prdcev, ki bo zmagal?

To je zate junasko?!

Zame bi bil najvecji junak tisti, ki bi te prdce pospravil! Vse!

Pa junak mi je tisti, ki resi macko iz deroce reke, ki nahrani otroka, a da sam nima kaj jesti, junak je tisti, ki pomaga socloveku, ne pa nek norec z orozjem, ki fanaticno sledi ukazom starih prdcev!

Glej, južnjakinja, Rusi so napadli, Ukrajinci pa branijo domovino. Podobno, kot se naše celice na mikroravni bore pred mikrobi.

Tako je v naravi.

Od vedno mojega sina učim, da v primeru vojne naj poišče možnost za pobeg. Nikoli, res nikoli, ni nobena domovina, še manj skupina psihopatskih voditeljev, ku jim gre za dobičkonosne interese, pomembnejša od njegovega življenja. Samo beži!!!

mobilizacija nedolznih!, 25.02.2022 ob 19:57

Kaksno prihodnost?

Prihodnost enega od teh prdcev, ki bo zmagal?

To je zate junasko?!

Zame bi bil najvecji junak tisti, ki bi te prdce pospravil! Vse!

Pa junak mi je tisti, ki resi macko iz deroce reke, ki nahrani otroka, a da sam nima kaj jesti, junak je tisti, ki pomaga socloveku, ne pa nek norec z orozjem, ki fanaticno sledi ukazom starih prdcev!

Prihodnost v smislu samoodločanja in suverene države, v kateri se bodo tvoji otroki odločali o njihovi prihodnosti. Okupator ti te dve stvari de facto odvzame. Bodisi skozi “puppet” vlado, bodisi druge prijeme. Ampak verjami da po zmagi okupatorja se narod ne odloča več suvereno in samostojno.

Zdaj pa ne piši neumnosti.

Era786, 25.02.2022 ob 20:17

Od vedno mojega sina učim, da v primeru vojne naj poišče možnost za pobeg. Nikoli, res nikoli, ni nobena domovina, še manj skupina psihopatskih voditeljev, ku jim gre za dobičkonosne interese, pomembnejša od njegovega življenja. Samo beži!!!

Kaj pa, ko gre za tvoje dobičkonosne interese? Takrat ti je pa država dobra?

Anonimno 7477, 25.02.2022 ob 20:27

Prihodnost v smislu samoodločanja in suverene države, v kateri se bodo tvoji otroki odločali o njihovi prihodnosti. Okupator ti te dve stvari de facto odvzame. Bodisi skozi “puppet” vlado, bodisi druge prijeme. Ampak verjami da po zmagi okupatorja se narod ne odloča več suvereno in samostojno.

Zdaj pa ne piši neumnosti.

Samostojno in suvereno odlocanje naroda?

Kje ti rastes, da te ne utrgajo?

Smo videli zdaj v korona casu, koliko se narod lahko sam odloca in spoznali smo tudi, koliko denarja se je obrnilo in koliko zepov se je napolnilo….

In ti se vedno mislis, da so vojne za svobodo naroda?

V vsaki vojni je zadaj ekonomski interes! Tudi v tejle zdaj in ne samo ruski!

Da se borim za interese starih prdcev, da si dovolim, da mi nekdo prodaja bucke o suverenosti in svobodni volji, nisem od vceraj, sem videla Jugo, videla Bosno, videla Srbijo in mi je dovolj to, kar sem videla, nobeni ekonomski interesi enih starih prdcev in njihovi kvazi ideali niso vredni mojega zivljenja!

Umrem samo za svoje najblizje in nikogar drugega!

Pri nas? Od 65 do 85 let. Stare mame bi pa kurjo župco kuhale.

Z nami, mladino tako ni nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close