Ujetnica lastnega zakona
Ste ujetniki samih sebe. Noben zakon vas v ujetništvu ne drži. Vaša pasivnost, apatičnost, status žrtve v glavi, mentalna in fizična lenoba ustvariti si življenje s katerim bi bili zadovoljni….vaša mentaliteta vas ima v ujetništvu. In nimate niti malo volje da bi se tega losali. Se valjate v svojem nezadovoljstvu. To vam je življenje…..
Anonimno 8409, 01.08.2024 ob 17:04
Lastnega, 01.08.2024 ob 15:01
Ujetnica lastnega zakona, 01.08.2024 ob 13:42
Z možem sva poročena 23 let. Imela sva vzpone in padce. Obdobja, ko sva se ljubila in obdobja, ko sva se sovražila, a v vsem kar sva počela sva bila vedno zelo ognjevita. Ob delu z otroki, službah, športu,…, sva bila vedno polno zaposlena. Otroci so odraščali, midva pa sva bila vedno bolj vsak k sebi. Nikoli nisva bila najboljša v komunikaciji, vsaj kar se naju in najinega odnosa tiče ne. Komunicirala sva samo še preko krega. To utruja in oddaljuje. Sedaj sva v fazi, ko resnično pa nekaj dni tudi besede ne spregovoriva. Čuti se tista mučna tišina. Nimava si več kaj povedati. Jaz vem, da ga težko gledam, na živce mi gre njegova prisotnost. Konec je, nič ne čutim. Zanima pa me, kaj razmišlja on, a ga resnično ne želim ogovoriti. Sama lahko razmišljam samo še o tem kako bi bilo fino, če ga nikoli več ne bi videla. Ni mi nikoli naredil nič žalega, nekako je bilo vedno vse brez posebnosti, a res ne prenesem pogleda nanj. Jaz pobude za ločitev ne bom dala. Kljub vsem mojim občutkom, mi je misel, da bi po toliko letih družinskega življenja, morala zaživeti sama. Finance in streha nad glavo niso problem.
Se še komu zdi, da je ujetnik lastnega zakone? Kako naj si uredim misli? Tej moji strahovi in neodločnost, ki se trenutno pojavljajo, mi niso všeč.
A drugač obstaja tudi ujetnik tujega zakona ali zakaj v naslovu in naprej v besedilu povdarjaš “lastnega”?
Seveda, lahko bi bila ujetnik zakona svojih staršev, ne bi bila prvo tak otrok.
Ampak v tej besedni zvezi je “lastnega” za poudarek in ni redundantno, temveč doprinese k sporočilnosti, če bi rekli samo ujetnik zakona, bi lahko razumeli, da gre za nek pravni akt.
Lepo si pojasnil 🙂 upam, da je citiralo.
Avtorica … potrebuješ globinsko preobrazbo. Zakaj bi odhajala iz tega ‘udobja’ zakona (če očitno nisi pripravljena), saj bi to zahtevalo preveč energije, ki jo zdaj lahko porabiš za svojo nujno spremembo.
Saj sama veš, kaj bi motala izboljsati, da bi postala boljši človek. Postani absolutno zgledna oseba, s postavo najstnice, ki skozi osebno rast navdušuje vse okoli sebe. Prihrani denar in končno odpotuj tja, kamor si želiš ze predolgo. Osvoji nova znanja in veščine, ki teprivlačijo od nekdaj.
Saj mu nič ne dolguješ?
Če želi, ti lahko sledi, če pa ne, pa greš ti vztrajno naprej proti svojemu cilju. Saj nisi nehala živeti v srednjih letih, ker je v zakonu praznina? Morda boš zdaj šele začela živeti tako, kot si hotela, preden so te prepričali, da želiš to, v kar si se razvila v zdolgočaseno gospodinjo brez ambicij.
Ne sovraži moža, ker te premalo spodbuja k napredku, saj lahko on isto očita tebi. V paru smo vsi tako učitelji kot učenci, tako mentorji kot varovanci, tako mojstri kot vajenci. Prevzemi vlogo mojstra in mu pokaži, kako se izvede globinski preporod.
Če živita drug mimo drugega, zakaj se rabiš ločiti in odseliti? Začneš živeti svoje življenje kot bi ga živela, če bi bila samska. Počneš vse tisto kar bi, če bi bila samska. Greš vsepovsod tja, kamor bi šla, če bi bila samska. Le toliko bodi fer, da navržeš po nekaj dneh tišine, da to ni več nič, ni zakon, je samo še bivanje pod isto streho. Če želi, lahko sproži ločitev, ker ti je ne nameravaš, ampak da boš zaživela svoje življenje, v katerem se on pojavlja samo še kot sostanovalec.
Forum je zaprt za komentiranje.