Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ujete v medmrežju

ujete v medmrežju

zanima me, ali je kdo že gledal film “ujete v medmrežju” in kakšen se vam je zdel. ali je primeren, da si ga ogledam skupaj z otrokoma (10 in 12)? rada bi ju namreč opozorila na spletne nevarnosti, pa mi je zadnjič sodelavka omenila, da obstaja ta film.

Jaz sem ga gledala bolj malo, ampak je bil narejen točno s tem namenom, kot izobraževalna oziroma varnostna vsebina, če se prav spomnim.

Poleg sicer groznih, ampak žal realnih zgodb, kako starejši moški prežijo na dekleta, so zraven zelo enostavno povedani nasveti, kaj in kako (ne dajajte fotografij, bla bla).

Zadnjič enkrat je bil članek o filmu na rtvslo, morda najprej tam prebereš in potem pogledate film skupaj. Se mi zdi pa res pametno, da ga vidita, če sta dekleti in če sta na spletu, kajti nekaj je govoriti o tem, drugo pa je to videti iz prve roke s strani neodvisnih ljudi (torej ne staršev). Je malo drugačen efekt, se mi zdi.

Mi smo gledali, otroka iste starosti. Zame je bil film šokanten. V bistvu sem se počutila zelo naivno, ko sem videla koliko psihopatov je na svetu in kako malo je potrebno, da otrok podleže enemu takemu.

Mi smo se po filmu veliko tudi pogovarjali. Ta mlajšo je recimo zbegalo to, da je toliko zlobnih ljudi na svetu.

Jaz priporočam ogled sigurno vsem staršem ter tudi otrokom starejšim od 10 let.

Film traja dobro uro. Sem si zadevo ogledal bolj na brzino. Videl sem, da je bil za tri dekleta happy end. Na netu je veliko kompjuterske animacije. Vi za svojim računalnikom ste gospodar kompjuterjev. V ozadju se skriva umetna inteligenca. Umetna inteligenca se želi z vami povezati.

https://www.google.com/search?q=ujete+v+medmre%C5%BEju+film&rlz=1C1AVNG_enSI685SI685&oq=ujete+&aqs=chrome.1.0l2j69i57j0l7.6373j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Spoštovani starši, na spletu preti veliko večja nevarnost, kot so pedofili. Skupine otrok približno enakih starosti, naveličani življenja in brezperspektivnosti iščejo otroke podobne starosti za druženje. Ena takih skupin je poizkušala narediti samomor. Otroci enostavno ne vedo več, kaj naj počnejo iz dolgega časa in nezanimanja staršev za vzgojo in nudenje podpore.

Pazite svoje otroke.

Gre za naše, slovenske otroke!

Nisem Zemljan

Odličen film. Bi predlagala, da si ga v osnovni soli kdaj ogledajo pri razredni uri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close