Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Uhan v popku, prosim za pomoč

Uhan v popku, prosim za pomoč

Lp.
Uhan imam skoraj 5 mesecev. Pred leti sem ga že imela vendar se mi je vse zagnojilo in na koncu tudi strgalo. Pa me sedaj zanima, kaj nej nardim glede na to, da spet kaže na vnetje? Redno ga čistim s fiziološko in jodom, in od začetka je bil majčkeno vnet ampak se je pozdravilo, sedaj pa se je vnetje vrnilo le, da se mi zdi da je huje, saj me še ful boli. Fora pa je v tem, da včeraj me je ful bolel pa blo ful rdeč pa sm ga počistila in se je rdečina zmanjšala in tut bolel ni več tolk. Ampak, zdej spet boli, le rdeč ni toliko. Vem, da je teh tem že preveč, ampak v nobeni nekako ne najdem odgovora, saj vsak pravi drugače glede čiščenja vnetja itd… Upam na pomoč, saj je zadnja stvar to, da bi ga morala dat ven (i’m piercing freak :D).
Hvala že vnaprej za odgovore!

Jaz sicer o luknjanju telesa res nimam pojma, niti uhanov ne nosim. Ampak glede na tole tvojo težavo, bi rekla, da vsaj pokliči osebnega zdravnika, da ti on svetuje.

Pa še tole preberi: http://med.over.net/forum5/read.php?151,7217106

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Hvala za odgovor, ampak zdravnika ne bi klicala glede tega, ker oni imajo vedno le probleme s pirsanjem itd… Sem pa vprašala pirserja (Matija iz Chebele v Celju), ki me je tudi luknjal (ne samo popek, tudi ostale 4 pirse s katerimi nimam težav) in še čakam na odgovor… Bom pa hvaležna tudi za še kak odgovor iz osebnih izkušenj.

Lp:)

Kaj je mozno, da si alergicna na ta materjal? Jaz sem recimo lahko imela vse v usesih, v popku pa ne.

Jaz sem delala luknjico v popku dvakrat, vedno na Bledu pri kozmeticarki in mi je vedno dala notri rinkico in se je obakrat zacelilo in pol unelo in to tako, da sem ga mogla dat ven. Je prav grdo izgledalo ze. V drugo sem bila ravno v tujini takrat in me je tako bolelo, sem sla pokazat v prvi piercing tatto studio in je takoj rekel, da je to alegija. Ti se povem kako je to zgledalo. Vprasal me je, ce zelim uhancek obdrzat in seveda sem rekla ja, uhancek v popku je meni tako lep. Je rekel, da mi scisti in da bo bolelo, zato me je prej vprasal. Sicer je cistil le kaksni 2 minutki ampak na zivo in to je boleeeeelooooo, sem jokala zraven, da ga ne zelim vec imet. Ko je nehal mi je dal notri tisti drugi uhancek, ves ko das sam skozi in je bunkca na drugi strani. Takoj ko je nehal je nahalo bolet in se je hitro zacelilo in bilo Ok. Pol mi je pa cez cas uhancek ven padel in mi je spet sla luknjica.

Jaz bi sla na tvojem mestu v en studio kjer delajo te azdeve in oni, ce so profi bodo vedeli kaj je za naredit. Ce ti bodo cistli moras vedet, da boli, samo je hitro mimo 😉

cherry24192, ker sem ze pozabila kako to boli, me pa tako daja zadnje case, da bi spet imela uhancek v popku, koliko te je bolelo, ko si delala luknjico? Povej po pravici. Jaz bi si sla spet dat, tako samo zame osebno, ker kratkih majck itak ne nosim vec.

Jaz pa bi rekla, da je nekaj narobe s stvarmi, s katerimi razkužuješ svoj uhan. Fiziološka nikakor ni dovolj, da pa bi kdo uporabljal jod, pa še nikoli nisem slišala. Tako, da nimaš praktično nobene higiene. Ne vem pri komu si se piercala, ali si si sama delala, kdorkoli ti je dal takšna navodila glede razkuževanja je laik ali preprosto debil. Za razkuževanje piercingov se uporablja Octenisept in ga dobiš v lekarni. Nobena fiziološka, jod, bepanthem in alkoholna razkužila! Vsak dan po eno kaplljico octenisepta na zgornjo bunkico, in eno na spodnjo, po kakih 3 mesecih pa zmanjšaš odmerke, po pol leta ali mogoče malo več je dovolj 1-2x na teden… Pa nič potiskat piercinga gor dol, da bi se to razlezlo, samo kaneš gor in pustiš pri miru, nasploh se čim manj dotikaj! Drugače pa, nikjer nisi napisala iz kakšnega materiala je tvoj piercing, lahko, da je že to krivo!! Tisti, ko vedo kaj počno, vstavljajo samo titan g23 ali pa bioplast, druga materiali (“kič” oz kirurško jeklo) pridejo v poštev šele, ko je piercing popolnoma zaceljen, torej za popek – približno eno leto. Prej ga tudi ni priporočljivo menjati, dokler nastajajo okoli njega take rumene krastico oz je to strjena limfna tekočina, kar nakazuje na proces celjenja. Dokler je rdeče in boli, ni vredu!!!

Lp 🙂

Hvala za odgovore..

MOP, dala sem si ga tretjič, torej imam debelejšo kožo (zarad brazgotin), tko da je kr ful bolel, ampak sm prežvela 🙂

Glede joda pa tkole, mi je prav žal, če prvič slišiš, ampak jod je zelo dobr za čiščenje pirsingov oz rane nastale od pirsanja 🙂 To mi ni povedal le MATIJA – najbolši pirercer!- (Studio Chebela Celje) pri katerem sem se pirsala ampak tudi par drugih ljudi, ki se spoznajo na to. Torej, ne vem, ali nisi dobro na tekočem al kaj, ker jod je res super za razkuževanje… Pa še nekaj, rumenkaste krastice so znaki vnetja, limfna tekočina je BELE barve 😉

Drugače pa vam sporočam, da sm klicala Matijo in mi je svetoval še bol podrobno (čistila sem si še vedno lepo s fiziološko + jodom in si dajala še jodove obkladke) and GUESS WHAT!? piercing se je začel popravljat in se lepo celi, brez gnojenja 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close