UHAN V POPKU-HELP!!!!!!1
hei mene pa samo zanima h komu je najbolje iti delati pircing (h komu pa kam?) ker si ga res zelo želi vendar se bojim da bi se mi zagnojilo ali pa da bi mi un k bi mi naredu kej zajebu =/
pa zanima me a te ekj moti pr delu??
aja pa vozm motokros pa me zanima če bi me kej motu pr vožnji al pa kej? al pa če bi blo nevarn čeb ga mela med vožno ?
hvala za odgovore =D
Mene samo zanima če kdo ve, dala sm si uhan v popku in ga nism mela niti 1 leto pa se mi je kožica v 1mescu ful stanjšala, tko da zdej pirsa nimam ker se bojim da se bo strgala …
A JE PAMETNO DA POČAKAM DA ZARASTE PA SI NOVO LUKNO NRDIM ?? aL Kdo ve kej druzga , ali pa ima podobno izkušnjo ???
Hvala za odgovor =D
hey. jaz imam piercing v nosu in popku že skoraj 10 let,in res je da so stranski učinki možni takoj ali pa veliko kasneje…sama sem veliko dala na higieno,vsaki dan razkuževala in čistila uhana a vseeno se mi je večkrat gnojilo,telo pač včasih potrebuje dalj časa da sprejme tujek. potem sem zanosila in sem uhan iz popka odstranila,nisem ga imela skoraj leto dni,v tem času se mi je koža res stanjšala in malenkost zacelila luknja ampak sem si vseeno vstavila uhan nazaj in od takrat je vse ok,niti koža se mi več ne tanjša ampak je isto…lp
hejla. res da sm malček zamudna k ste že neki časa nazaj to pisale ampk okay.
jz mam pirs u popku že skor pou leta (nardila sm ga januarja) in mi je ful ušeč in mam same dobre izkušne. nardila sm ga pa u novi gorici. res je blo uredu – punca je use razložila, pred mano je odprla še zapakirano iglo in pol še uhančk, mi razkužla popek, narisala pikice in prebodla. najpri me je blo ful strah k sm vidla une igle pa klešče pa to, sam mi je na srečo pošpricala z nečim k mi je popek omrtvilo, tko da ni bolelo. sam malčk je zapeklo k je uhanček pršu skoz zgornjo lukno vn. 🙂 pa tud pol nism mela problemou. dobila sm fiziološko s kero sm razkuževala 2x na dan (zjutri in zvečer) in po enmu mescu sm uhanček menjala. pa se mi ni nč zagnojilo pa nobenih drugih problemou nism mela. pa rekla mi je še nej pazm da mi milo prva dva tedna ne gre na rano, zato sm imela un obliž k ne prepušča vode. pa po dveh tednih sm bla tud že u sauni z njim in u đakuziju, pa ni blo nobenih problemou. in še vedno je lepo zaceljeno. tko da punce nč se bat, opogumte se k vm ne bo žou. 😉
Hei 🙂 tudi jas sem si dala delati pirsing pred 2 tednoma 🙂 tudi jas imam take probleme da se mi skoz gnoji in je zelo velika luknja tako da gleda vrh pirsinga samo na pol vn -.- pa nwm zakaj -.-” imam tudi 4 uhane v ušesu in samo 1 se mi je zagnojil in ga več nimam not kr bi si mogla it dat delat še enkrat luknjo.. zato mislim da mi telo vredu sprejema uhane? vsaj upam.. mislite da se res ne da pomagat? skos si ga redno pucam.. res nwm zakaj se mi je naredila taka luknja -.- hvala za odg :** 😀
zivjo. imam problem. uhan imam ze priblizno 4 mesece in se mi je ze cisto zacelil, ni bilo vec gnojenja itd.. sedaj pa kar na enkrat, tako se mi je zagnojil da imam veliko bulo okrog popka in tako me je bolelo da sem ga morala vzeti ven. poskusala sem ga dati nazaj noter pa ne gre ker je tako zatečeno da je prekratka bananca. KAJ NAJ NAREDIM? res ne bi rada pustila da se mi zaraste. upam da kdo ve, kako rešiti problem. lp 🙂
em, js sm si ga dala dvakrat v zagorju pred leti pa se mi je obrakrat FUL vnel in po 1 mescu padu vn + ostala je brazgotina… torej, js osebno ti ne priporočam zagorja 😀 … zdej sm si dala pred 5 meseci v Studiu Chebela pri Matiji (v Celju) pa je se je vse lepo cell, ampak zdej me pa spet neki zaje*ava, ampak vrjamm da je moja krivda (k se nemalokrat udarm vanj, in ker se celi do 6 mesecev je pač udarlo vn in upam da pošlihtam, sm že pisala za nasvete) … tko da upam na najbolš. Zagorja pa res ne priporočam 🙂
em, tole je za tisto punco,k je rekla da si bo šla dat v zd. dom Zagorje: Js sm si ga dala dvakrat v zagorju pred leti pa se mi je obrakrat FUL vnel in po 1 mescu padu vn + ostala je brazgotina… torej, js osebno ti ne priporočam zagorja 😀 … zdej sm si dala pred 5 meseci v Studiu Chebela pri Matiji (v Celju) pa je se je vse lepo cell, ampak zdej me pa spet neki zaje*ava, ampak vrjamm da je moja krivda (k se nemalokrat udarm vanj, in ker se celi do 6 mesecev je pač udarlo vn in upam da pošlihtam, sm že pisala za nasvete) … tko da upam na najbolš. Zagorja pa res ne priporočam 🙂
Kaj ste normalne??? Ne hodit k kozmetičarkam! Pa katarina, nehaj zavajat, prvotni uhan se pusti noter vsaj 8-12 mesecev, ziher je ziher. Ne pa te furijaste najstnice, ko že gredo menjat po 2 mesecih, pol pa se jočejo ker vse boli pa vse rdeče itd.
Kot sem že povedala 1 temo nazaj:
FIZIOLOŠKA RAZTOPINA NIKAKOR NI DOVOLJ + PREVEČ IZSUŠI KOŽO!!! SPLOH PA NE UPORABLJAJTE BEPANTHEMA, KER TO ŠE NI ZACELJENA RANA, IN VEČKRAT NAREDI ŠKODO KOT KORIST!
Za razkuževanje piercingov se uporablja OCTENISEPT in ga dobiš v lekarni. Nobena fiziološka, jod, bepanthem in alkoholna razkužila! Vsak dan po eno kaplljico octenisepta na zgornjo bunkico, in eno na spodnjo, po kakih 3 mesecih pa zmanjšaš odmerke, po pol leta ali mogoče malo prej je dovolj 1-2x na teden… Pa nič potiskat piercinga gor dol, da bi se to razlezlo, samo kaneš gor in pustiš pri miru, nasploh SE ČIM MANJ DOTIKAT PIERCINGA! Dokler nastajajo okoli njega take rumene krastico oz je to strjena limfna tekočina, kar nakazuje na proces celjenja. Te krastice so normalne in ko si greš razkužit, jih nežno z biba palčko očistiš stran.
verjamem, da ta octenisept pomaga, ampak me je pa zmotilo, da praviš da fiziološka in jod ne pomagata… oprosti, ampak odkar sem si ga dala si ga čistim le s fiziološko & jodom in se mi pirs lepo celi, mela sm umes bleme, ampak ne zarat načina čiščenja ampak zaradi udarca v še nezaceljeno rano… sicer pa FIZIOLOŠKA IN JOD sta čist vredu oz. še najbolša rešitev pomojem in po besedah marsikaterega pirserja 🙂
LP
No, pa da se jaz napisem svojo zgodbico s piers-om 🙂
Dala sem si ga delat pred 8 leti, ko sem bila stara 15 let za nagrado za zakljucek o.s. 🙂 fotr je vedu, mat ni. Delat sem si ga dala v Exit-u na Trubarjevi… Takrat je bil to popularen studio za tatooje&pierse..
Ali boli? Boli v trenutku ko ti preluknja. Bolecina je velika. Ko je piers notri, ne cutis nicesar vec.
Moj stranski ucinek je bil, da sem omedlela. Bil je sok za telo. Zavesti sicer nisem izgubila, temvec sem padla nazaj na stol, nisem morala vstati in obdala me je strasanska slabost. Tip mi prizgal klimo in noge polozil na stolcek… zeloo prijazno od njega!
Tezav s pretiranim gnojenjem NISEM IMELA. Bistvo je, da se 3x na dan mazete z Bepanten kremo. Tudi medicinskega ne zamenjati v roku, ko recejo da ga lahko, ampak ga imejte se dolgo po tem. Jaz sem ga imela se kar pol leta notri. To dvoje je KLJUC da se vam ne zagnoji!!!! Kolegica si je dala socasno uhane, in zamenjala takoj ko je minila tista doba ko recejo, in se ji je zagnojil!
No, danes je luknjica v redu. Malce je raztegnjena -isti ucinek kot pri usesih, vendar ni hudega. Kljuc do tega je, da NIKOLI nisem nosila tezkih, dolgih uhanov. Vedno samo bunkico.. vse kolegice, ko so sle zurat al pa na bazen so si dale tazga z bunkico, iz katere je visel kak srcek oz okrasek. Jaz pa niti enkrat nisem nosila takega. In tako se luknja zaradi teze razsiri… isto kot pri usesih. Ste opazile, da ce nostite tezke, velike uhane se luknjica poveca.
Danes pa zaradi spremenjenih trendov ni vec v modi. Opazam da imajo res redke redke uhan. Vcasih pa ga je imela vsaka druga.
Srecno!!
Forum je zaprt za komentiranje.